sebalos.77 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) Gratuluję pięknych okoni. Wczorajsza ryba,złowiona nad twardym stokiem na około 8 m,po energicznym podbiciu równie energiczny kop. Sprzętowo.MHX MB 842-2 7' 1/8-5/8oz.Scorpion 1001 xt ,pletka Momoi Oshikage 0.10Przynęta Lunker Shaker 3.25" na gamaku 10g. Edytowane 2 Października 2015 przez Sebalos 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 To wstawię jeszcze jednego Technika - to samo co powyżej. Tylko nieco płycej 3-5m wśród roślin, łódź zaparkowana na spadzie 6-8m. Wędka: Abu Garcia Veracity 2-8g, kręcioł Abu Garcia Orra SX 20, pletka 0,10 Spiderwire + fluorocarbon I jaskółka Berkley. Gratki ;-) a ile cali te jaskółeczki preferujesz ? :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Nie miałem jeszcze tych 4", trzeba kupić i wypróbować Ale śmiało mogę stwierdzić, że większe okonie siadały mi zarówno na 2 jak i 3" czyli 5 i 7,5cm. Na moich wodach króluje kolor Smelt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr123 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) Okonek 31cm z końca sierpniaRobinson diaflex perch i shimano aero 1000gt, żyłka 0.12 cralusso general match Edytowane 2 Października 2015 przez Piotr123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Dzisiaj brały aż miło ,było w sumie koło 20 szt i bolo 60+ . 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arto83 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) Piękne garbusy!!! Edytowane 2 Października 2015 przez arto83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wudarek Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 (edytowane) Witam, Okoń 32cm - Kanał Żerański Dragon HM69 2-10g Cast + Abu REVO LT + PowerPro 0,10 Przynęta Daiwa Tournament 7,5cm + 3g główka Edytowane 3 Października 2015 przez Wudarek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Dzisiaj pasiaki dużo słabiej gryzły ,ale zawsze coś tam się udało wyłuskać.Największy 33 cm i kilka mniejszych,jako przyłów szczupły 75 cm ,jednak nawiał przed sesją. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Warmia wciąż piękna... ..i bez urazy, ten palec to nie gest 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 U mnie dziś tylko trzy wyjęte okonie(30,33cm) i jeden jak do tej pory w tym sezonie największy 38cm Sprzętowo:Wędka: Konger Paladyn River Raid.Kołowrotek:Ryobi Zauber CF 400.Plecionka: Varivas Avani Sea Bass Max Power 1.0Przynęta:Keiteh Easy Shinner 3" na 10gr główce. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Dobry dzień , dość sporo fajnych okoni ., połowiliśmy z kolegą . Mimo to nie mogę przebić sie przez pewną granicę wielkości.... Sprzętowo : Wędka: Fenwick River Runner Kołowrotek: Shimano Stradic 2500 Pletka: Varivas Super Trout Advance + przypon fluorocarbon varivas. Całośc dopełniły przynęty Berkley 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 U mnie dziś tylko trzy wyjęte okonie(30,33cm) i jeden jak do tej pory w tym sezonie największy 38cm Sprzętowo:Wędka: Konger Paladyn River Raid.Kołowrotek:Ryobi Zauber CF 400.Plecionka: Varivas Avani Sea Bass Max Power 1.0Przynęta:Keiteh Easy Shinner 3" na 10gr główce.To jest Twoj standardowy zestaw na okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 To jest Twoj standardowy zestaw na okonie TakAlbo zamiennie Batson XST1084F. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 U mnie dziś tylko trzy wyjęte okonie(30,33cm) i jeden jak do tej pory w tym sezonie największy 38cm Sprzętowo:Wędka: Konger Paladyn River Raid.Kołowrotek:Ryobi Zauber CF 400.Plecionka: Varivas Avani Sea Bass Max Power 1.0Przynęta:Keiteh Easy Shinner 3" na 10gr główce.U mnie Keiech Easy 3" teraz też wymiata,bezkonkurencyjny na pasiaki i inne w postaci przyłowu.Kilka rybek i gumka rozszarpana na strzępy,muszę coś pokleić na jutro bo w pudełku braki.Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 A ja jestem cały happy ... Mój dotychczasowy PB po wielu latach pobity o 3 centy ...Ostatnio tygodniami całymi szukałem okoni z początku sezonu , które po pamiętnej lipcowej bodajże wichurze zapadły się pod ziemię . Rybki niewielkie , przeplatane szczupaczkami , mozolna dłubanina . Aż tu w zeszłym tygodniu taka niespodzianka ! To był prawdziwy dzień konia jeśli chodzi o zębate przyłowy . Pojedyncze pasiaki i brania szczupłych , może nie za wielkich , ale częstotliwość holi godna łowisk skandynawskich . Rzadko to się u nas zdarza , ale jednak . Hol 60-tki na okoniowej witce nad wyraz przyjemny jest tym bardziej , że rybki w doskonałej kondycji , często stawiające świece , jednym słowem - miodzio . Kolejne subtelne branie , delikatny pstryczek , cięcie w tempo . Do łódki holuję kolejnego dobrego szczupaczka , który idzie dnem otaczając łódkę . Pod łodzią zaczyna telegrafować typowo okoniowo , jeszcze nie dopuszczam myśli , że może jednak ... Tym bardziej , że część zębatych do złudzenia wali łbem jak okoniska . Zresztą opór i masa ryby są mocno irracjonalne , jeśli przypisać je pasiakowi . I błysnęło złote cielsko . I nóżki się ugięły . Wyjęty sprawnie . Cudowna , omszała , stara ryba . Pomnik przyrody . Odpłynął równie dostojnie jak wyglądał .Tatuś z wrażenia miał małe problemy z kadrowaniem , ale parę fotek wyszło . Kilka razy wyrównywałem dotychczasowe 42 cm . Kilkanaście może razy byłem w bezpośrednim zasięgu tego wymiaru . I oto wymarzony grubas - 45 cm . Nie myślałem , że w mojej kałuży jeszcze takie pływają ... Sprzętowo jak zwykle :Gaphiteleader Corto Ex GOCXS-732UL-T , Vaniek C3000 . Sunline Super PE 8 Braid 6lb , na końcu ES 3" w magicznym kolorze na 3 gr . Wiało naprawdę ostro , ale powyżej 3 gr była totalna cisza ...http://upload.secondsun.pl/img/14438 98937dsc03459.jpg' alt='div>98937dsc03459.jpg'> g/1443898756dsc03453.jpg[/img] 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Niestety, nie da się kliknąć kilka razy "lubię to"!!! więc raz GRATULACJE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 TakAlbo zamiennie Batson XST1084F.Strasznie grubo Ja tak mocno nie lowie nawet sandaczy. Z czego to wynika? Zaczepy? Wielkosc ryb? Przylowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Strasznie grubo Ja tak mocno nie lowie nawet sandaczy. Z czego to wynika? Zaczepy? Wielkosc ryb? Przylowy?Zaczepy.Pomimo tak mocnego zestawu urwałem ok 15 gum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Zaczepy.Pomimo tak mocnego zestawu urwałem ok 15 gum.To wiele tlumaczy,dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Napisano dziś, 21:03A ja jestem cały happy ... Mój dotychczasowy PB po wielu latach pobity o 3 centy ...Ostatnio tygodniami całymi szukałem okoni z początku sezonu , które po pamiętnej lipcowej bodajże wichurze zapadły się pod ziemię . Rybki niewielkie , przeplatane szczupaczkami , mozolna dłubanina . Aż tu w zeszłym tygodniu taka niespodzianka ! To był prawdziwy dzień konia jeśli chodzi o zębate przyłowy . Pojedyncze pasiaki i brania szczupłych , może nie za wielkich , ale częstotliwość holi godna łowisk skandynawskich . Rzadko to się u nas zdarza , ale jednak . Hol 60-tki na okoniowej witce nad wyraz przyjemny jest tym bardziej , że rybki w doskonałej kondycji , często stawiające świece , jednym słowem - miodzio . Kolejne subtelne branie , delikatny pstryczek , cięcie w tempo . Do łódki holuję kolejnego dobrego szczupaczka , który idzie dnem otaczając łódkę . Pod łodzią zaczyna telegrafować typowo okoniowo , jeszcze nie dopuszczam myśli , że może jednak ... Tym bardziej , że część zębatych do złudzenia wali łbem jak okoniska . Zresztą opór i masa ryby są mocno irracjonalne , jeśli przypisać je pasiakowi . I błysnęło złote cielsko . I nóżki się ugięły . Wyjęty sprawnie . Cudowna , omszała , stara ryba . Pomnik przyrody . Odpłynął równie dostojnie jak wyglądał .Tatuś z wrażenia miał małe problemy z kadrowaniem , ale parę fotek wyszło . Kilka razy wyrównywałem dotychczasowe 42 cm . Kilkanaście może razy byłem w bezpośrednim zasięgu tego wymiaru . I oto wymarzony grubas - 45 cm . Nie myślałem , że w mojej kałuży jeszcze takie pływają ... Wielkie Gratki ...pływają, pływają ,jest 45cm musi być i 46 ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Wieczorem coś się udało sensownego wydłubać. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Dobry dzień , dość sporo fajnych okoni ., połowiliśmy z kolegą . Mimo to nie mogę przebić sie przez pewną granicę wielkości.... Sprzętowo : Wędka: Fenwick River Runner Kołowrotek: Shimano Stradic 2500 Pletka: Varivas Super Trout Advance + przypon fluorocarbon varivas. Całośc dopełniły przynęty Berkley Widze, że przekaz teorii zostal przełożony na praktyke ...gratki piękne grubaski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Kilka rybek z dzisiejszego wyjazdu.Moje 31 i 33cm, kolegi 35cm.Przynęta to standardowo Keitech Easy Shinner. Moje na rozmiar 3" na czeburaszce 8gr, koledze wziął na 4" na 10gr główce. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andras Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) WitamGratuluję kolegą pięknych okazów I ja dołączę z moimi garbuskami , dzisiaj ładnie kąsały było ok 20 szt 25 - 30 cm Edytowane 4 Października 2015 przez andras 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Przyłów przy szczupakach. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi