kicaj Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 piękny garb GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Świąteczny wypadzik na okonie. Rybki brały strasznie chimerycznie, ale za to nadrabiały wielkością Dwa największe z 4 z przodu. Tata łowił na plecionke, ja na żyłke. Okonie zdecydowanie preferowały żyłke. Skończyło się chyba na wyniku 11:1 Dawid - gratuluje pięknych pasiaków! to za plecami to jakieś starorzecze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Nie to woda stojąca, bajorko z którego kiedyś wybierali bodajże piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Święta w tym roku darzą jak nigdy.Miał być taki sobie niezobowiązujący popołudniowy spacerek. Taki między jednym a drugim obżarstwem. A tu na koniec, na szarówce, po kilku małych - bęc i 37cm.Może to nie jest zaporówkowy koń 40+, ale i tak mnie na koniec dnia zmiażdżył. Ciekawe ile kolejnych lat będę musiał czekać na takiego okonia z moich okolicznych grajdołków. A sprzętowo to Mikado Lexus Sapphire 260 do 13g, Zauber 2000, plecioneczka i 5cm kopytko. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaTrYk1991 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Piękne sztuki. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyfro68 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Miało lexus..... Zajefajny kijek Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Mikado Sapphire Lexus 260/13 cieszyłem się też...dopóki z samochodu pakietu wędek nie ukradli 2014/10 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Sam posiadam wersje 280. Jest jeszcze do kupienia. Fajna wklejka w tej kasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) To już chyba ostatni w tym roku, który przekroczył 30. Branie konkretne - cala płoteczka w przełyku musiałem odciąć. Oprócz niego trochę mniejszych. Większe żerowały przez 10min zaganiając stada cierniczków na powierzchni około 100m2. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez bigrafi 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Liczę na Twoje prezentacje w 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Koniec roku jest i dla mnie łaskawszy jeżeli chodzi o okonie. Brania z wysokiego wolnego opadu, najchętniej na swobodnie opadającego paproszka.Może nie potwory ale te 30 z malutkim plusikiem jest Brań nie było zbyt wiele, brały przez 15 min by później na 2 godziny zniknąć. W sumie naliczyłem trzy fazy brań. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez Jacek_bp 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) jeden z kilku z ostatniego pływania w tym sezonie Edytowane 28 Grudnia 2015 przez trout70 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Dziś z rana na Krznie, na woblerka od pana Dylewskiego. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VisniowY Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Nie takie jak wasze ale zawsze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Nie takie jak wasze ale zawsze 1szego bedziesz na rejonach????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VisniowY Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 1szego bedziesz na rejonach?????Masz na myśli Słupię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 No ;-) Ja będę u jacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VisniowY Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Będę ale Ustka i to tak dopiero koło 9-10 na "szybki zwiad" wyskoczę z Piotrkiem obrzucać dołki swoje Tak bardziej na poważnie dopiero 2 i 3. Edytowane 28 Grudnia 2015 przez VisniowY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Jeden przyzwoity okoń dziś się trafił.. przepraszam za jakość - to tylko zrzut z kamerki..i jedyne słuszne zakończenie https://www.youtube.com/embed/18r9blsmrGs 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruzda Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam po długiej przerwie. Widzę, że temat okoni nie zwalnia, gratuluję Panowie:) @malinabar @sol321, solidnie opasłymi pasiakami Was grudzień obdarzył Krótkie dni pozwalały mi na sporadyczne wypady, które często kończyły się pustymi przebiegami, ale jak już coś strzeliło, po ciężkich bojach, i nawet na kiju u teścia, cieszyło chyba jak nigdy w tym roku, jak swoje:D Poniżej dwie 37-ki z Lubiąża (z wypadu z końcówki listopada i grudnia). Garbusy dość ospałe, co widać po warstwie osadów na pyskach, zassały 3" flex cutt shada berkley'a w kolorze bleak na 10 g główce. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Ryby ładne. Tylko czy nie można zrobić narmalnej fotki bez pchania paluchów w tzw pysk? ☺ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Ryby ładne. Tylko czy nie można zrobić narmalnej fotki bez pchania paluchów w tzw pysk? ☺Najlepiej w ogóle nie łowić, aby nie kaleczyć ryby. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Tak i zająć się akwarystyką,tam wystarczy tylko podbierak :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Wow jak ładnie wybarwione okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Wczorajszy wypad na nadrzeczne bajorko w południowej Anglii przyniósł mi 5 okoni. 3 padły na ES-kę GFM 3" - 27, 33 i 35,5. Oraz dwa na... Obrotówkę złotą ABC 2 po wizualnym dopieszczeniu - 36 i 42,5. Rekreacyjnie nie używam błystek, inna sprawa na zawodach, na wyjazd zabrałem ze sobą tylko jedną, a tu przedwczoraj - siup - wrzuciłem do pudełka, coś kazało i po przetrzepaniu miejscówki jigami (drop shota zerwałem w pierwszym rzucie i nie chciało mi się wiązać, podobnie z caroliną) zarzuciłem blachą i dwie sztuki rzut po rzucie. Do tego dwa spady, jeden bardzo boli, to była TA ryba. Chyba na dobre wyleczyłem się z offsetowych czeburaszek. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi