BreederGoulda Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Obrońcy ryb....Za granicą - np. na północy - cały czas łoją teraz szczupaki 10kg+ ( aktualnie najgrubsze = najcięższe ) a ryb jest od groma..... Więc jeśli nie ma żadnych zakazów itp. to nie rozumiem dlaczego mam siedzieć w domu i nie łowić (skoro lubię), zamiast siedzieć nad wodą i holować okonie. Już bez przesady Dla mnie trochę to śmieszne. Pozdrawiam i bez odbioru. Ja nikomu nie bronię łowić ryb o ile po holu umiejętnie się z rybą obejdziesz i wróci do wody (co nie zagrozi w jej wytarciu się) a nie zostanie zberetowana. Okonie, jazie, klenie czy szczupaki pomimo że będą złowione do tarła przystępują o ile je wypuścimy i nie uszkodzimy przez np. nieumiejętny uchwyt lub upuszczenie na glebę podczas super sesji foto z okazem. Łowiłem w maju szczupaki (z głębszych wód) jakie jeszcze nie przystąpiły do tarła i jestem pewien, że po powrocie do wody się wytarły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 To będą zakazy, skoro nie potraficie zachować się etycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Nie masz prawa mi mówić co jest etyczne, a co nie. Sam wyznaczam sobie tą granicę i nie łamię regulaminu. Proponuję więcej luzu. Pozdrowienia 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtar Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Typowo po Polsku. Same zakazy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Obrońcy ryb....Za granicą - np. na północy - cały czas łoją teraz szczupaki 10kg+ ( aktualnie najgrubsze = najcięższe ) a ryb jest od groma..... Więc jeśli nie ma żadnych zakazów itp. to nie rozumiem dlaczego mam siedzieć w domu i nie łowić (skoro lubię), zamiast siedzieć nad wodą i holować okonie. Już bez przesady Dla mnie trochę to śmieszne. Pozdrawiam i bez odbioru. Nie masz prawa mi mówić co jest etyczne, a co nie. Sam wyznaczam sobie tą granicę i nie łamię regulaminu. Proponuję więcej luzu. Pozdrowienia I wyraźnie zaprezentowałeś miejsce położenia tej granicy, a prawa z etyką nie mieszaj.Wesołych Świąt życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Jak to dobrze, że na mapie wędkarskiego świata istnieje Polska - samotna wyspa etyki i poszanowania rybiego życia. Tylko, zaraz zaraz, jakim cudem ta wspaniała świadomość, znajdująca swe odbicie w szlachetnych przepisach, nie przekłada się pozytywnie na liczebność i strukturę wiekową ryb? A, zapomniałem, nie ma absolutnie żadnego przełożenia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Chociażby dla tego nie zawsze warto mieć parcie na szkło i nie zawsze warto zamieszczać tu zdjęcia ryb przez nas złowionych...Trzeba by było rozgraniczyć wątki na tysiące kategorii żeby unikać takich dyskusji...Ryby przed tarłem, wychudzone po tarle,złowione umyślnie w trakcie tarła, nieumyślnie itp itd... Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez tyczkasport1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Chodźby dla tego nie zawsze warto mieć parcie na szkło i nie zawsze warto zamieszczać tu zdjęcia ryb przez nas złowionych...Trzebaby rozgraniczyć wątki na tysiące kategorii żeby unikać takich dyskusji...Ryby przed tatarłem, wychudzone po tarle,złowione umyślnie w trakcie tarła, nieumyślnie itp itd... Zapomniałeś ująć.. "ryby złowione na haczyki"... - wszystkie biedne rybki kaleczymy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zapomniałeś ująć.. "ryby złowione na haczyki"... - wszystkie biedne rybki kaleczymy.I tutaj można podzielić na ryby złowione na haczyki: zadziorowe i bezzadziorowe:) Pomyślcie o ile bogatsze w tematy byłoby nasze forum;) Wesołych pozdrawiam!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
invictus Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) A ja znowu sobie połowiem okoni ale ciut mniejszych i było super. Wszystkie wróciły do wody a malkontenci niech sobie nadal na d...e siedzą i pierdzą w poduchy i niech sobie marzą o zakazach ????A całej reszcie kolegów po kiju rzeczę zdrowych i spokojnych Świąt i śniegowego dyngusa ???? Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez invictus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marszall Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 A nie zadzwoniłeś po mnie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Kilka pierwszych okoni na inauguracyjnym wypłynieciu.Wyszperane na głebokosci 6-8m.Pozdrawiam Marcin 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Czapa pierwsza liga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 No, niezła czapa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Piękne pasiaki Podziel się gdzie taka czape kupić można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastowany kaban Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Dzisiaj odebrałem z poczty zakupione na serwisie aukcyjnym woblerki-żuczki. Postanowiłem wyskoczyć nad rzekę i je przetestować na miejscowych jaziach. W miejscu, gdzie parę dni wcześniej widziałem parę ładnych sztuk, na jednego z żuczków uderzył mi 38,5 centymetrowy, mega spasiony garbus . Oczywiśie rybka potraktowana zgodnie z zasadą C&R. Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez pastowany kaban 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Kilka pierwszych okoni na inauguracyjnym wypłynieciu.Wyszperane na głebokosci 6-8m.Pozdrawiam Marcin Piękne garbuski , gratulacje i czekam na te + 50cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Dziekuje, dziekuje. Z tymi 50+ tp wielkie wyzwanie.To wyzwanie jednak zdrowo nas napedza. Wiec czas rozpoczac gonienie kroliczka...Czapa to serdeczny podarunek - talizman - od starego Vikinga !Pozdrawiam i udanych łowów Panowie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Marcel - super okonie !!! Ale czapka lepsza ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur43 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Piękne garbusy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Biedny Garfield - już wiem gdzie się podział A tak na poważnie Marcin gratuluję pięknych garbusów!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Dzisiaj krótki wypad po pracy, rybka nie duża 33 cm, potem jakiś potwór powalczył chwilę i popłyną sobie z woblerem. Podejrzewam pana suma 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Sliczna rybka @Norbert78.Pozwole sobie wstawic naszego bohatera watku...Ot w takiej innej perspektywie.Maly wiosenny żarlok z 8 metrowego podjazdu pod wyspe. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Sliczna rybka @Norbert78.Pozwole sobie wstawic naszego bohatera watku...Ot w takiej innej perspektywie.Maly wiosenny żarlok z 8 metrowego podjazdu pod wyspe. Super fotka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Kolory jak malina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi