Skocz do zawartości

NIeudany sylwester...

Wojtek_92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy ktoś już miał taką sytuację,że organizator nie wywiązał się z umowy,tzn. zapłaciliśmy 200zł od pary,w tym miało być jedzenie,szampan,sala no i muzyka.. i tu jest problem. Do ostatniej chwili miała być orkiestra,której co jest najsmieszniejsze nazwy organizator nie znał. Zaprosiłem kilka znajomych par,w tym para z Niemiec no i wyszedłem na głupka.. 5 minut przed rozpoczęciem zabawy organizator ogłosił,że orkiestry nie będzie,bo rozwiązali umowę ale w zamian za to załatwił Dj'a,który nie miał zielonego pojęcia o graniu i muzykę jaką grał to bardziej techno niż do tańczenia w parze. W końcu wyszło na to,że do 24 przesiedzieliśmy,a potem impreza przeniosła się do domu. Czy mogę rządać zwrotu kosztów ? Moim zdaniem sylwester był zoorganizowany czysto zarobkowo i organizator raczej wiedział jak to będzie wyglądać. Było około 100 osób,myślę że miałby nauczkę cwaniaczek na przyszłość. Dziękuję z góry za pomoc.

A co u was na wsi tak drogo? :-)

Najniższe zarobki a ceny jak z wawy. Galicja . Tu biznesmenów nie brakuje. Ale tak szczerze mówiąc to jest gdzieś taniej ?? Za 200 to mógłbym się spodziewać co najwyżej wstępu na imprezę plus laski szampana o północy ...

Co nie zmienia faktu że jeżeli taka była oferta i za taką zapłaciłeś to umowa została niedotrzymana przez organizatora. Tylko musisz mu to udowodnić.

Edytowane przez Tomasz eS
  • Like 1

I jak będziesz chciał wyegzekwować te kilkadziesiąt złotych? Powiedz organizatorowi co o tym i o nim myślisz. Szkoda klepac mache za taką kasę tym bardziej ze kobieta a z doświadczenia wiem że niektórzy mają co do tego opory a przecie równouprawnienie jest.

Wczoraj w radiu przez przypadek słyszałem że jeśli organizator nie wywiązał się z planu imprezy ( w twoim wypadku brak orkiestry ) to możesz dochodzić o zwrot pieniędzy.

Jesteś na prawie.

Ogólnie od 25 grudnia zaszło trochę zmian na korzyść konsumenta warto poczytać z pewnością się przyda :)  

http://kobiecefinanse.pl/nowe-przepisy-konsumenckie-od-25-grudnia-2014-roku/

U mnie 200 to kosztują 2 butelki wódki na imprezie. Wiec nie wiem co mógł zaoferować ktoś za zabawę za 200 od pary ...

Pewnie Was teraz wszystkich zadziwie. Moi rodzice wrócili z zabawy sylwestrowej, która kosztowała, uwaga, 250 zł od pary. W cenie orkiestra, wódka, dużo ciepłych posiłków itp. Mówili, ze dawno się tak fajnie nie bawili, jedzenia nie szło przejeść, orkiestra ;) dawała radę i żeby było smieszniej to byli jedną z czterech najstarszych par, reszta ludzi 20 - 40.

Można? Można :)

• Like 1

trzeba było opuscic lokal zaraz po informacji ze nie bedzie orkiestry tylko jakis dj , skoro siedziałes nadal zakceptowałes zmiane na dja , własciciel powie ze gusta sa rozne i innym sie podobalo , wiec roszczenia sa malo zasadne 

Ciekawe podejcie .

Kobitki sie szykuja pol dnia , ktos tam jeszcze przyjeżdża z zagranicy   "dobra nie ma orkiestry bierzemy manele i idziemy do domu"

Jakby co  za rok znowu jest Sylwester .

Wyszla kiszka ,ale co zrobic to sylwester nastepny dopiero za rok:D

nie mozna zjesc jablka a potem go reklamowac , skoro bylo zle trzeba bylo przestac jesc i czynic kroki , co  do szkod moralnych to napewno sa bo to jedna taka noc w roku ale szkoda czasu nerwow na mediacje konsumenckie , ja bym poszedl do włascicela i zarzadal zwrotu gt , i zaznaczyl ze jesli nie odda to na przyszly rok zrobisz mu reklame w necie radiuu itd zeby uprzedzic ludzi jak wyglada u niego zabawa i czy mu sie to oplaca bo skoro mogles wydac pare setek na lipnego sylwka to stac cie i na inne kroki

Dzięki Panowie za zainteresowanie i pomoc. Kol. Gammbler ja to może i bym impreze opuścił,ale wytłumacz reszcie,że mają zwijać zabawki..

Organizator robiąc plan imprezy wiedział na pewno co jest w stanie zrobić,powiedzmy że większość imprezy była zgodna z planem ale jednak nie wszystko,dlatego chcę aby poniósł za to jakąś karę w tym przypadku finansową. Jutro od razu idę do organizatora,na pewno potem napiszę co udało albo czego nie udało się załatwić.

@Gammbler  - Masz Kolego bardzo oryginalne podejście, zajmujesz się organizowaniem takich imprez? :D

oczywiście że jest zasadne, pozostaje kwestia miętoszenia się z tematem, nawet jak Wojtek wywalczy ,,zniżkę" wyda kilkakrotnie więcej na pieprzenie się z tematem... chyba że organizator odda po dobroci ;)
Wojtek, wściekłość spożytkuj na zrobienie ,,dobrej reklamy" organizatorom w internecie, a za rok zapamiętaj ... że jak chcesz iść na ,,bal" za 200zł to przygotuj się na taki szajs, pozostaje się cieszyć że jakieś warchoły nie zrobiły mordobicia i nikt z imprezowiczów nie nabawił się paskudnego choróbska od żywności ;)

Edytowane przez Panek

Całościowy zwrot ci się nie należy, ale usługa była wykonania nie do końca zgodnie z umową, więc możesz dochodzić obniżenia ceny. Sytuacja analogiczna do wycieczki, gdzie nie zgadza się na przykład standard pokoju.

Z drugiej strony, nie rozumiem, jak można zakładać dobry standard imprezy, skoro przeciętny koszt od pary w lokalach to jest zazwyczaj 250 PLN i to bez orkiestry (mówię o weselach itp).

Edytowane przez psulek