Wojtek_92 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Witam. Czy ktoś już miał taką sytuację,że organizator nie wywiązał się z umowy,tzn. zapłaciliśmy 200zł od pary,w tym miało być jedzenie,szampan,sala no i muzyka.. i tu jest problem. Do ostatniej chwili miała być orkiestra,której co jest najsmieszniejsze nazwy organizator nie znał. Zaprosiłem kilka znajomych par,w tym para z Niemiec no i wyszedłem na głupka.. 5 minut przed rozpoczęciem zabawy organizator ogłosił,że orkiestry nie będzie,bo rozwiązali umowę ale w zamian za to załatwił Dj'a,który nie miał zielonego pojęcia o graniu i muzykę jaką grał to bardziej techno niż do tańczenia w parze. W końcu wyszło na to,że do 24 przesiedzieliśmy,a potem impreza przeniosła się do domu. Czy mogę rządać zwrotu kosztów ? Moim zdaniem sylwester był zoorganizowany czysto zarobkowo i organizator raczej wiedział jak to będzie wyglądać. Było około 100 osób,myślę że miałby nauczkę cwaniaczek na przyszłość. Dziękuję z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 ...i na domiar złego para z Niemiec nie potańczyła Taki wstyd, taki wstyd ...na milicje zapodaj )))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Najsmutniejsze jest to ze Niemcy nie potanczyly. Wysłane z mojego Q5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_92 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Panowie ale bez jaj,pytam poważnie. Też nie pałam miłością do polskich niemców ale jednak organizatora chyba coś zobowiązuje. Czekam na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 sylwester był zoorganizowany czysto zarobkowo Skandal. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakochanywbugu Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 200zł od pary to już by mi śmierdziało. U mnie "na wsi" ciężko było znaleść jakiś bal poniżej 350. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Jeżeli rzeczywiście zespół miał być na imprezę zapewniony to stanowi składową oferty a tym samym umowy. Możesz żądać zwrotu kosztów... ale tylko części bo jadłeś, piłeś itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 U mnie 200 to kosztują 2 butelki wódki na imprezie. Wiec nie wiem co mógł zaoferować ktoś za zabawę za 200 od pary ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j1001 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 U mnie 200 to kosztują 2 butelki wódki na imprezie. Wiec nie wiem co mógł zaoferować ktoś za zabawę za 200 od pary ...???. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Dostałeś jakieś zaproszenie, bilet, wejściówkę, co by poświadczyło, że zapłaciłeś? Dostałeś "harmonogram" imprezy, w sensie co ma się odbyć, jakie jedzenie, jaka muzyka, co jest zawarte w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 U mnie 200 to kosztują 2 butelki wódki na imprezie. Wiec nie wiem co mógł zaoferować ktoś za zabawę za 200 od pary ...A co u was na wsi tak drogo? :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) A co u was na wsi tak drogo? :-)Najniższe zarobki a ceny jak z wawy. Galicja . Tu biznesmenów nie brakuje. Ale tak szczerze mówiąc to jest gdzieś taniej ?? Za 200 to mógłbym się spodziewać co najwyżej wstępu na imprezę plus laski szampana o północy ... Co nie zmienia faktu że jeżeli taka była oferta i za taką zapłaciłeś to umowa została niedotrzymana przez organizatora. Tylko musisz mu to udowodnić. Edytowane 1 Stycznia 2015 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Prawdę mówiąc nie mam pojęcia Tomku jakie są ceny, pewnie też dużo zależy kiedy tzn w jakim czasie decydujemy się na znalezienie miejsca na takim balu. Ja to domowki, jakoś najbardziej w moim guście. :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_92 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Dostaliśmy plan imprezy,dostałem potwierdzenie wpłaty,myślę że część kasy powinna oddać. Już nie chodzi o te parę złotych ale o zasady,nie może być tak że w koło z nas ściągaj ile wlezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 I jak będziesz chciał wyegzekwować te kilkadziesiąt złotych? Powiedz organizatorowi co o tym i o nim myślisz. Szkoda klepac mache za taką kasę tym bardziej ze kobieta a z doświadczenia wiem że niektórzy mają co do tego opory a przecie równouprawnienie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Wczoraj w radiu przez przypadek słyszałem że jeśli organizator nie wywiązał się z planu imprezy ( w twoim wypadku brak orkiestry ) to możesz dochodzić o zwrot pieniędzy.Jesteś na prawie.Ogólnie od 25 grudnia zaszło trochę zmian na korzyść konsumenta warto poczytać z pewnością się przyda http://kobiecefinanse.pl/nowe-przepisy-konsumenckie-od-25-grudnia-2014-roku/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 U mnie 200 to kosztują 2 butelki wódki na imprezie. Wiec nie wiem co mógł zaoferować ktoś za zabawę za 200 od pary ...Pewnie Was teraz wszystkich zadziwie. Moi rodzice wrócili z zabawy sylwestrowej, która kosztowała, uwaga, 250 zł od pary. W cenie orkiestra, wódka, dużo ciepłych posiłków itp. Mówili, ze dawno się tak fajnie nie bawili, jedzenia nie szło przejeść, orkiestra dawała radę i żeby było smieszniej to byli jedną z czterech najstarszych par, reszta ludzi 20 - 40.Można? Można 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 trzeba było opuscic lokal zaraz po informacji ze nie bedzie orkiestry tylko jakis dj , skoro siedziałes nadal zakceptowałes zmiane na dja , własciciel powie ze gusta sa rozne i innym sie podobalo , wiec roszczenia sa malo zasadne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 trzeba było opuscic lokal zaraz po informacji ze nie bedzie orkiestry tylko jakis dj , skoro siedziałes nadal zakceptowałes zmiane na dja , własciciel powie ze gusta sa rozne i innym sie podobalo , wiec roszczenia sa malo zasadne Ciekawe podejcie . Kobitki sie szykuja pol dnia , ktos tam jeszcze przyjeżdża z zagranicy "dobra nie ma orkiestry bierzemy manele i idziemy do domu" Jakby co za rok znowu jest Sylwester . Wyszla kiszka ,ale co zrobic to sylwester nastepny dopiero za rok:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 nie mozna zjesc jablka a potem go reklamowac , skoro bylo zle trzeba bylo przestac jesc i czynic kroki , co do szkod moralnych to napewno sa bo to jedna taka noc w roku ale szkoda czasu nerwow na mediacje konsumenckie , ja bym poszedl do włascicela i zarzadal zwrotu gt , i zaznaczyl ze jesli nie odda to na przyszly rok zrobisz mu reklame w necie radiuu itd zeby uprzedzic ludzi jak wyglada u niego zabawa i czy mu sie to oplaca bo skoro mogles wydac pare setek na lipnego sylwka to stac cie i na inne kroki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_92 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Dzięki Panowie za zainteresowanie i pomoc. Kol. Gammbler ja to może i bym impreze opuścił,ale wytłumacz reszcie,że mają zwijać zabawki..Organizator robiąc plan imprezy wiedział na pewno co jest w stanie zrobić,powiedzmy że większość imprezy była zgodna z planem ale jednak nie wszystko,dlatego chcę aby poniósł za to jakąś karę w tym przypadku finansową. Jutro od razu idę do organizatora,na pewno potem napiszę co udało albo czego nie udało się załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) @Gammbler - Masz Kolego bardzo oryginalne podejście, zajmujesz się organizowaniem takich imprez? oczywiście że jest zasadne, pozostaje kwestia miętoszenia się z tematem, nawet jak Wojtek wywalczy ,,zniżkę" wyda kilkakrotnie więcej na pieprzenie się z tematem... chyba że organizator odda po dobroci Wojtek, wściekłość spożytkuj na zrobienie ,,dobrej reklamy" organizatorom w internecie, a za rok zapamiętaj ... że jak chcesz iść na ,,bal" za 200zł to przygotuj się na taki szajs, pozostaje się cieszyć że jakieś warchoły nie zrobiły mordobicia i nikt z imprezowiczów nie nabawił się paskudnego choróbska od żywności Edytowane 2 Stycznia 2015 przez Panek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Całościowy zwrot ci się nie należy, ale usługa była wykonania nie do końca zgodnie z umową, więc możesz dochodzić obniżenia ceny. Sytuacja analogiczna do wycieczki, gdzie nie zgadza się na przykład standard pokoju. Z drugiej strony, nie rozumiem, jak można zakładać dobry standard imprezy, skoro przeciętny koszt od pary w lokalach to jest zazwyczaj 250 PLN i to bez orkiestry (mówię o weselach itp). Edytowane 1 Stycznia 2015 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_92 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Drogo nie zawsze znaczy dobrze Jeżeli cena byłaby 300zl to też bym poszedł,ale skoro organizator stwierdził że 200zl starczy i ustalił plan to musi się tego trzymać,takie jest moje zdanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 z braku możliwości pisałem post na raty, musiałem wprowadzić małe poprawki żeby adresat stał się czytelny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi