Skocz do zawartości

'15 Shimano Twin Power 2015 (SW i nie tylko)

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Mozna prosic o link ? 

ja znalazlem tu:http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en/Home/products0/reels/spinning/15twinpower.html

trzeci od konca na tej liscie http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en/Home/products0/reels.html?filter%3dfish%3aeu%2fen%2fatr_a_flt_reel_type%2f5370696e6e696e67

dziwne umiejscowienie...wstydza sie  ;)

Edytowane przez Wiktor
  • Like 1

Dzieki.

Ciekawe jaki bedzie wybor modeli i wersji.

Co znow zostanie jako "JDM only". A moze tym razem nie zostanie nic ? :)

Czas pokaze.

• 1 miesiąc temu...

Pytanie do kolegów użytkujacych twin powera 2015 PG w rozmiarze 4000, ale też innych modeli. Czy ma przykrą przypadłość ze Stelli FE wypadania w wibrację podczas prowadzenia woblera ?

Powoli myślę nad nowym kręciołkiem i rozważania dotyczą głównie twin powera i nowej Stelli ale jeśli prowadzenie wobka będzie się wiązało z wrażeniami jak w stelce fe to jednak daiwa będzie.

Pytanie do kolegów użytkujacych twin powera 2015 PG w rozmiarze 4000, ale też innych modeli. Czy ma przykrą przypadłość ze Stelli FE wypadania w wibrację podczas prowadzenia woblera ?

Powoli myślę nad nowym kręciołkiem i rozważania dotyczą głównie twin powera i nowej Stelli ale jeśli prowadzenie wobka będzie się wiązało z wrażeniami jak w stelce fe to jednak daiwa będzie.

Wątpię. Konstrukcje to jednak inne niz 4000fe.

Sam używam sporo stelli z tej generacji wibrujacej, a jedyną wibrujaca miałem okazję odczuć uzytkujac kolowrotek kolegi.

To chyba kwestia egzemplarza , a nie modelu lub modeli.

pisałem już w wątku o Certate 2013 (video) , że puszczenie od góry ogólnodostępnego Ferrliquidu , to chyba nie problem, a Pan Józef (choć chyba nie do końca rozumie sedno tego typu uszczelnienia ;) ), ze w zasadzie, to nie ma takiej konieczności, "olej" jest w "pustej przestrzeni" i jego brak (po serwisie) nie ma wpływu na mechanikę kołowrotka, będzie mniej szczelny, ale i tak przecież nie jest w 100% szczelny, jak utopisz, to woda dostanie się innymi drogami

• Like 1