Szymon82 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Wasze wyważenie to jakieś kpiny 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) super do łowienia za plecami - tak trzymać Edytowane 20 Grudnia 2015 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba00 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Wasze wyważenie to jakieś kpiny Dzieki Szymon wlasnie o takie wywazenie mi chodzilo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Wywazanie ma jakikolwiek sens jeżeli trzyma się wędkę za fore lub rear ... trzymając stopkę między palcami zwiększa się sobie tylko masę trzymana w ręce Edytowane 20 Grudnia 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 a moim zdaniem wprost odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 a moim zdaniem wprost odwrotnieJak widać zdania są podzielone ...Grunt ze każdemu jest wygodnie łowić na Swój sposób 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 rps20151218_101152.jpg Wywazanie ma jakikolwiek sens jeżeli trzyma się wędkę za fore lub rear ... trzymając stopkę między palcami zwiększa się sobie tylko masę trzymana w ręceOczywista sprawa.Obowiązuje zasada dżwigni w przypadku trzymania kija przed kołowrotkiem.Czym nadgarstek dalej od stopki tym większe oddziaływanie na rzecz tej zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ja rowniez wywazam tak jak Tomasz, co oczywiscie nie oznacza, ze inne sposoby sa zle. Mi tak wlasnie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) ..i podstawowe pytanie - jak trzymamy kij? Opad, rapowanie wierzchem - szczyt w górę, ciężki trociowy wob, blacha, głębsze łowienie boleni - kij na godzinę 9tą lub w dół... Edytowane 20 Grudnia 2015 przez patu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Moj TP 4000 PG trafił do serwisu Pana Józefa Leśniaka po ciężko przepracowanym sezonie na letnich trociach. Działał bez zastrzeżeń, ale serwis po takim sezonie, to wg mnie mus. Nie spodziewam sie niespodzianek in minus, ale gdyby pojawiły sie jakieś oznaki zużycia, to nie omieszkam o nich poinformowaćKołowrotek po serwisie. Wg Pana Józefa - masło maślane . Zero zastrzeżeń, wszystko w jak najlepszym porządku. Cieszy mnie to niezmiernie . Wyglada na to, że pomimo wielu wątpiących w nowe rozwiązania, to ten najnowszy sprzęt nie jest taki do d... i niekoniecznie trzeba łowić jedynie starymi wersjami Daiwy czy Shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Koledzy mam prośbę o wyjaśnienie różnic, jeżeli są, pomiędzy TP SW XG '15, a TP SW-B XG '15. Czy ten kołowrotek również występuje w wersji JDM i reszta świata ? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 nie ma żadnych różnic ani wersji DJM czy EU w tym modelu, na sciaganych z Japonii tez na stopce pisze B, wię ckupuje się tam gdzie jest najlepsza oferta bo wszędzie jet to jeden i ten sam kręcioł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 A który Waszym zdaniem jest lepszy ? 2011 czy 2015 ? W tym nowym tylko niska waga mi nie pasuje - lubię młynki średniej wagi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Ja bym wybrał 2011r. , ale to twoja kasa i twój wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Też bardziej przemawia do mnie ten starszy model...taki prawdziwy kołowrotek do łowienia "z powerem" Tylko zastanawia mnie taka sprawa - Jako, że kołowrotki kupuję na ebay'u prosto z Japonii (nawet te made in Malaysia) jest tam dostępna wersja TP 2011 2500 HGS - czy wiecie jaka jest bezpieczna granica dla tej wersji ? Jaką gumę i jaką główkę udźwignie bez ryzyka, że przekładania dostanie po zębach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 A który Waszym zdaniem jest lepszy ? 2011 czy 2015 ? W tym nowym tylko niska waga mi nie pasuje - lubię młynki średniej wagi :/Jak dla mnie 2011 bo mam i używam Ale to nie jest obiektywna podpowiedź bo nie miałem w ręce 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Jakieś świeże wieści ? Coś ktoś ? Kto z kolegów lowi na 4000PG ??Komuś się już popsuł ? Zaczął trzeszczeć piszczeć -smar lecieć bokiem ? Zagatował się do czerwoności ?Cz y raczej jest ok ? Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Spejson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ja nie mam co prawda PG tylko HG, ale po sezonie intensywnego użytkowania nie widzę żadnych bolączek. Mam nawet wrażenie, że teraz kręci lepiej niż na pierwszej wyprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ja nie mam co prawda PG tylko HG, ale po sezonie intensywnego użytkowania nie widzę żadnych bolączek. Mam nawet wrażenie, że teraz kręci lepiej niż na pierwszej wyprawie.Rozbierałeś już? Smarowałeś? Gdzie młynek zakupiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Kupiłem dla kolegi TP 4000 PG od Kamila i ciura go niemiłosiernie już kilka miesięcy główkami jigowymi 10-25 gram, kołowrotek jak w dniu zakupu, chodzi ładnie, nie widać żadnych luzów. Ja swojego jeszcze nie męczyłem, leży w szafie czeka na rozpoczęcie nowego sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Rozbierałeś już? Smarowałeś? Gdzie młynek zakupiony? Import własny z Japonii. Jeszcze nie rozkręcany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Czyli można zaryzykować ponad tysiaka w to to coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Wlasnie sam sie zastanawiam.Jesli kupuje tani sprzet to ma dzialac i nie przeszkadzac, nie oczekuje cudow.Ale wydac grubo ponad tysiac i po czasie wracac do zaubera to troche nietegens. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Wlasnie sam sie zastanawiam.Jesli kupuje tani sprzet to ma dzialac i nie przeszkadzac, nie oczekuje cudow.Ale wydac grubo ponad tysiac i po czasie wracac do zaubera to troche nietegens.Może nie będzie az tak zle Powoli bedzie do mnie leciał - zobacze co o nim powiem dokladnie za rok Panowie- orientuję się ktoś jak sprawa wygląda z szpulkami to 4000Pg od czego jeszcze pasują ?? (Gdzieś widziałem na forum o tym info ,ale nie mogę znaleśc ) Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Czy ktoś się orientuje ile waży szpula do TP 4000 PG/HG/XG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi