Skocz do zawartości

'15 Shimano Twin Power 2015 (SW i nie tylko)

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

attachicon.gifrps20151218_101152.jpg

Wywazanie ma jakikolwiek sens jeżeli trzyma się wędkę za fore lub rear ... trzymając stopkę między palcami zwiększa się sobie tylko masę trzymana w ręce

Oczywista sprawa.Obowiązuje zasada dżwigni w przypadku trzymania kija przed kołowrotkiem.Czym nadgarstek dalej od stopki tym większe oddziaływanie na rzecz tej zasady.

Moj TP 4000 PG trafił do serwisu Pana Józefa Leśniaka po ciężko przepracowanym sezonie na letnich trociach. Działał bez zastrzeżeń, ale serwis po takim sezonie, to wg mnie mus. Nie spodziewam sie niespodzianek in minus, ale gdyby pojawiły sie jakieś oznaki zużycia, to nie omieszkam o nich poinformować

Kołowrotek po serwisie. Wg Pana Józefa - masło maślane ;). Zero zastrzeżeń, wszystko w jak najlepszym porządku. Cieszy mnie to niezmiernie :). Wyglada na to, że pomimo wielu wątpiących w nowe rozwiązania, to ten najnowszy sprzęt nie jest taki do d... i niekoniecznie trzeba łowić jedynie starymi wersjami Daiwy czy Shimano

Też bardziej przemawia do mnie ten starszy model...taki prawdziwy kołowrotek do łowienia "z powerem" ;)

Tylko zastanawia mnie taka sprawa - Jako, że kołowrotki kupuję na ebay'u prosto z Japonii (nawet te made in Malaysia) jest tam dostępna wersja TP 2011 2500 HGS - czy wiecie jaka jest bezpieczna granica dla tej wersji ? Jaką gumę i jaką główkę udźwignie bez ryzyka, że przekładania dostanie po zębach ? :)

• 3 tygodnie później...

Jakieś świeże wieści ? Coś ktoś  ? Kto  z kolegów lowi na 4000PG ??Komuś się już popsuł ? Zaczął trzeszczeć piszczeć -smar lecieć bokiem ? Zagatował się do czerwoności  ?Cz y raczej jest ok ?:)

Edytowane przez Spejson

Ja nie mam co prawda PG tylko HG, ale po sezonie intensywnego użytkowania nie widzę żadnych bolączek. Mam nawet wrażenie, że teraz kręci lepiej niż na pierwszej wyprawie.

Rozbierałeś już? Smarowałeś? Gdzie młynek zakupiony?

Wlasnie sam sie zastanawiam.Jesli kupuje tani sprzet to ma dzialac i nie przeszkadzac, nie oczekuje cudow.Ale wydac grubo ponad tysiac i po czasie wracac do zaubera to troche nietegens.

Może nie będzie az tak zle :)

Powoli bedzie do mnie leciał - zobacze co o nim powiem dokladnie za rok :)

Panowie- orientuję się ktoś jak sprawa wygląda z szpulkami to 4000Pg od czego jeszcze pasują ??

(Gdzieś widziałem na forum o tym info ,ale nie mogę znaleśc :( )

Pzdr

• Like 1

• 3 tygodnie później...