przemow Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Tym PG '15 nawet obrotki 7ki ciągam i nie zauważyłem braku mocy :-)) a w porównaniu do PG '09 bo też mam to '15 zdecydowanie lepiej,lżej startuje.... Wygodniej łowi mi się tym nowym..... Edytowane 13 Czerwca 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Moj TP 4000 PG trafił do serwisu Pana Józefa Leśniaka po ciężko przepracowanym sezonie na letnich trociach. Działał bez zastrzeżeń, ale serwis po takim sezonie, to wg mnie mus. Nie spodziewam sie niespodzianek in minus, ale gdyby pojawiły sie jakieś oznaki zużycia, to nie omieszkam o nich poinformowaćTroćkowanie rzeczne czy też morskie ? ,jeżeli morskie to czy wystąpiły jakieś odznaki zniszczenia farby itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Czy można gdzieś w polskim sklepie nabyć wersję 4000 PG??? Tylko u Mefiego widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Czy można gdzieś w polskim sklepie nabyć wersję 4000 PG??? Tylko u Mefiego widziałem.Nie istnieje 15tpsw 4000 pgNawet w piekle \m/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) https://www.raven-fishing.pl/page/pl/product/27537/A tu pytałeś?A PG no to tylko 2009rok. Edytowane 5 Lipca 2016 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Nie istnieje 15tpsw 4000 pgNawet w piekle \m/W piekle by pewnie coś poskładał ... ale chodziło mi o wersję zwykłą nie-SW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) Piszesz w wątku o TP SW, wiec z automatu wszyscy myślą o SW. A odnośnie słodkowodnego TP PG, to wybór jest ograniczony. Tej wersji Normark nie ma ofercie, zatem poza prywatnym importem pozostaje Mefisto. Tylko uważaj, bo sporo jest kołowrotków stukająco - pukających. Japoncy przyznali sie spieprzenia jednego elementu. Teraz te kołowrotki krążą po Europie... Edytowane 6 Lipca 2016 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaex Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Co to za element? Jest to do wymiany w razie czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Było to juz poruszane w wątku o naprawach kołowrotków. Pan Józef Leśniak opisał to fachowo :"Stuku-puku.Niestety Shimano daje ciała w wykonaniu części. W wielu przypadkach w '15 TwinPower oraz '14 Stella nagminnie zdarza się niedoróbka odlewnicza elementu suportu.A konkretnie chodzi o gniazdo w którym jest osadzony wodzik. Są tam dwa ograniczniki skoku wodzika na których często na jednym z nich jest jakiś paproch odlewniczy.Powoduje to podniesienie wodzika i nierówny skok. Producent posuwa się nawet do tego że nie montuje podkładek regulujących luz wodzika,bo po co (nie zmieści się) jak załatwił to złym wykonaniem. Proszę sobie dokładnie pod dobrą lupa sprawdzić gniazdo i te dwa małe wąsiki. Zamawiać nowy element który jest dostępny jako całość razem z osią ? Można, zamawiałem i w trzech przypadkach część nowa przyjechała z Japonii z ta samą wadą.Ostatnio serwisowałem Stellę '14 z podobnym problemem która stukała i po mechanicznym usunięciu paprocha (super precyzyjny zabieg i strach aby nie zrobić gorzej) oraz właściwej regulacji problem zniknął. Tak że Panowie potwierdza się powiedzenie - co nowe to h...we ,a co nowsze to jeszcze h....sze." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Link do całej dyskusji : http://jerkbait.pl/topic/73525-tp-11-4000xg-ten-typ-tak-ma/page-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) Piszesz w wątku o TP SW, wiec z automatu wszyscy myślą o SW. A odnośnie słodkowodnego TP PG, to wybór jest ograniczony. Tej wersji Normark nie ma ofercie, zatem poza prywatnym importem pozostaje Mefisto. Tylko uważaj, bo sporo jest kołowrotków stukająco - pukających. Japoncy przyznali sie spieprzenia jednego elementu. Teraz te kołowrotki krążą po Europie...Za ostatnie zdanie zostaniesz pewnie zaraz zlinczowany....odważny jesteś Krzysiu :-) Zapomnniałeś dodać że PG w Japońskich sklepach nie ma ....:-) podobno chwilowo ha ha ha Edytowane 6 Lipca 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Co to za element? Jest to do wymiany w razie czego?Nic nie trzeba wymieniać a przecierka papierem ściernym załatwia sprawę i młynek kręci zajebiaszczo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Może ktoś się zlituje i wstawi foty z takiego zabiegu oraz miejsce występowania problemu .Mam 15 TP PG oraz Stellki 14 FI i u mnie problem nie występuje w żadnym kręciole ale stosunkowo późno kupowane po prawie dwuletnim czasie od premiery Stelli 14 i po roku od premiery 15 TP .Jedyna rada to kupować młynki jakiś czas po inauguracji bo często są jakieś wady , które wychodzą dopiero w eksploatacji i dopiero potem są kasowane .Bardzo często problem występuje w motoryzacji i co rusz jakaś seria aut gnana jest do firmowych warsztatów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Czyżby tzw choroba wieku dziecięcego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Wieczorem wkleje fotke bo mam uszkodzoną oś od Hg ( w PG jest taka sama) tylko na fotce zaznacze miejsce bo wątpie że z moim obiektywem uda się to uchwycić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Czyżby tzw choroba wieku dziecięcego?Chyba oszczędności w wykonaniu\obróbce :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Chyba oszczędności w wykonaniu\obróbce :-)choroba "księgowego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) Chyba oszczędności w wykonaniu\obróbce :-)Zwykły brak właściwego nadzoru na etapie produkcji i odbioru tego elementu. Żadni księgowi itd. Materiał nie jest problemem. Przynajmniej takie jest info z Shimano. Kolega Przemcio vel Przemow wie wszystko najlepiej, bo sam dotarł do Shimano w JP w celu wyjaśnienia sprawy Edytowane 6 Lipca 2016 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Ciekawe ile felernych Stelek i TP jest w obiegu a ile jeszcze czeka na półkach u sprzedawców ??? Od którego miesiąca usunięto wadę?Czy dotyczy ona TP, TP SW i Stelek czy też innych młynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) Dotyczy jedynie słodkowodnych z tego co mi wiadomo. Wersje SW poza podejrzeniami Wyglada, ze dotyczy to wszystkich wyprodukowanych od początku produkcji. Co ciekawe w trakcie wyjaśniania sprawy nie było (ostatnio nie sprawdzałem) w ofercie TP na stronach japońskich... Zdaję sobie sprawę, ze produkcja poszczególnych modeli nie jest ciągła i następuje raz na jakiś czas, ale brak oferty w sklepach JP sugeruje, że wiedzą o kłopotach. Czekają aż fabryka wyprzeda felerne resztki zapasów. Edytowane 6 Lipca 2016 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek3523 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Faktycznie coś z moją Stelka 4000 FI też coś jest nie tak ... taki duden idzie że aż głowa boli ale słyszałem że już wada jest usunięta. Kołowrotki produkowane po 13.03.2016 już nie dudnia ale mruczą :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) He he. Nie chciałem o tym pisać bo po co mam być zlinczowany :-)))Ale skoro Krzysiu to wyciągnął to proszę. Info ze sklepu w JP w którym kolega odbierał mi młynek było takie że sklepy wycofały chwilowo sprzedaż ( podobno w Shimano wiedzieli ze coś jest nie tak bo młynki wracały do naprawy gwarancyjnej) żeby nie bujać się z reklamacjami i ze Europa czyści magazyny :-)) I nie jest tak ze wszystkie są z tym drobnym defektem. To tak w skrócie. Ile w tym prawdy nie jestem w stanie zweryfikować....aczkolwiek juz ponad 4 miesiące tam ich nie ma w sprzedaży a u nas są...... :-)Ps. O Stelli to nic nie wiem. Edytowane 6 Lipca 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 He he. Nie chciałem o tym pisać bo po co mam być zlinczowany :-)))Ale skoro Krzysiu to wyciągnął to proszę. Info ze sklepu w JP w którym kolega odbierał mi młynek było takie że sklepy wycofały chwilowo sprzedaż ( podobno w Shimano wiedzieli ze coś jest nie tak bo młynki wracały do naprawy gwarancyjnej) żeby nie bujać się z reklamacjami i ze Europa czyści magazyny :-)) I nie jest tak ze wszystkie są z tym drobnym defektem. To tak w skrócie. Ile w tym prawdy nie jestem w stanie zweryfikować....aczkolwiek juz ponad 4 miesiące tam ich nie ma w sprzedaży a u nas są...... :-)Ps. O Stelli to nic nie wiem.Niech kolega zapyta o Stelle . Mielibyśmy odniesienie do informacji p. Józefa Leśnika, ze jednak i w Stelli coś nie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 No własnie było w Polsce coś owiane tajemnicą bo nowe Twinki maja być dostępne w połowie lipca. Przez sprzedawców są nazywane wersją 2016. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Czekam na Stelle '10 bo moze gdzieś w magazynie znajdą tak jak znaleźli TpSw'09 pg więc nie będe nadwyrężał ich cierpliwości do mnie :-p Chociaż nie powiem bo czekam co będzie , czy moze pojawi się nowy model na '17. ????? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi