Skocz do zawartości

'15 Shimano Twin Power 2015 (SW i nie tylko)

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze jako że ostatnio (z nudów) kupiłem sobie takiego twinka,to chciałem ten wątek przeczytać,ale dotrwałem do czwartej czy piątej strony.... Autentycznie nie wiedziałem ze kołowrotek może być obiektem masturbacyjnych uniesień i nocnych polucji... Niestety na tych kilku stronach (+ trzech ostatnich) nie znalazłem interesującej mnie informacji ,tzn.czy taki twinek np.4000PG to się nadaje do łowienia w morzu (troszeczkę bardziej słonym niż Bałtyk) czy jednak jest do d...y i trza sobie sprawić SW,bo łowienie zwykłym TP'15  w solance to będzie dysonans i np. później na zlocie nikt nie będzie chciał ze mną gadać ;)  :P

pozdr.W

Ps. jak na razie swojego katuję 2" kajtkiem na 3 gramach co by za szybko nie zaczął ząbkować ;)

• Like 3

Kurcze jako że ostatnio (z nudów) kupiłem sobie takiego twinka,to chciałem ten wątek przeczytać,ale dotrwałem do czwartej czy piątej strony.... Autentycznie nie wiedziałem ze kołowrotek może być obiektem masturbacyjnych uniesień i nocnych polucji... Niestety na tych kilku stronach (+ trzech ostatnich) nie znalazłem interesującej mnie informacji ,tzn.czy taki twinek np.4000PG to się nadaje do łowienia w morzu (troszeczkę bardziej słonym niż Bałtyk) czy jednak jest do d...y i trza sobie sprawić SW,bo łowienie zwykłym TP'15  w solance to będzie dysonans i np. później na zlocie nikt nie będzie chciał ze mną gadać ;)  :P

pozdr.W

Ps. jak na razie swojego katuję 2" kajtkiem na 3 gramach co by za szybko nie zaczął ząbkować ;)

Jak Ci się znudzi ... ;) ​ to wiesz gdzie masz go podrzucić.  :D

pozdr.W

Kupiłeś z nudów.Nie wiedziałeś, że może być obiektem masturbacyjnych uniesień a w solance zanurzyć się boisz :D .

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

Witam wszystkich.

Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna nowego kołowrotka pod szczupłego.Młynek miałby współpracować z kijem 2.6 m Hm 80 do 25 gr.Początkowo myślałem nad nowym staradicem c4i+ 4000fb,ale doszedłem do wniosku. że chyba lepiej bęzie troche dołożyc i kupić  TP 15 4000 tylko że nie wiem czy lepszym wyborem byłby Pg czy Hg ,różnica  jeśli chodzi o przełożenie  i ilość nawijanej linki dosyć spora dlatego tutaj w grę wchodzi  jeszcze Vanquish 12 ,który ma przełożenie bardziej uniwersalne 5.2.i może to lepsza wyjście?.Na chwilę obecną łowie "zauberowatymi"i byłby to mój pierwszy kołowrotek z wyższej półki,nie licząc Caldii przy UL ,ale to raczej średnia półka.Byłbym bardzo wdzięczny, za wszystkie rady i sugestie od bardziej doświadczonych w temacie użytkowników .

Pozdrawiam serdecznie Norbas

Nie znam tej wedki, ale te 260 do 21 czy 25 g lepiej graja z shimano 2500 niz 4000.

4000 to juz kij uncjowy (do 30g) i oczko grubsze tańce.

Ale to tylko moja opinia,a juz jak o szczupaki chodzi to wogole nie moj sektor

Tylko błagam, bez "zapasu mocy"

Zapas mocy to przy procy...

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

Witam wszystkich.

Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna nowego kołowrotka pod szczupłego.Młynek miałby współpracować z kijem 2.6 m Hm 80 do 25 gr.Początkowo myślałem nad nowym staradicem c4i+ 4000fb,ale doszedłem do wniosku. że chyba lepiej bęzie troche dołożyc i kupić  TP 15 4000 tylko że nie wiem czy lepszym wyborem byłby Pg czy Hg ,różnica  jeśli chodzi o przełożenie  i ilość nawijanej linki dosyć spora dlatego tutaj w grę wchodzi  jeszcze Vanquish 12 ,który ma przełożenie bardziej uniwersalne 5.2.i może to lepsza wyjście?.Na chwilę obecną łowie "zauberowatymi"i byłby to mój pierwszy kołowrotek z wyższej półki,nie licząc Caldii przy UL ,ale to raczej średnia półka.Byłbym bardzo wdzięczny, za wszystkie rady i sugestie od bardziej doświadczonych w temacie użytkowników .

Pozdrawiam serdecznie Norbas

Chyba że TP 4000 SW?. 

Podobno sporo mocniejszy i trwalszy sprzęt,ale i waga też spora.Dobry kierunek ,czy przesada do kija 25gr?

Dzięki huligan77 .Pomyślę nad tym,ale szczerze to już mam niezły mętlik w głowie .Od ponad tygodnia siedzę  i rozkminiam co będzie lepsze.Najpierw stradic, później Tp a na koniec jeszcze ten vanquish ehh:) Co do rozmiaru myślałem,że 4000 będzie optymalnym wyborem pod taki patyk :)

Dzięki huligan77 .Pomyślę nad tym,ale szczerze to już mam niezły mętlik w głowie .Od ponad tygodnia siedzę i rozkminiam co będzie lepsze.Najpierw stradic, później Tp a na koniec jeszcze ten vanquish ehh:) Co do rozmiaru myślałem,że 4000 będzie optymalnym wyborem pod taki patyk :)

4000? To vanquish.

Jak tp to c3000 albo 2500

• Like 1

Zależy do czego ma służyć.Jeśli będziesz również gonił bolki to wg mnie hg,jeśli tylko ma służyć jako lokomotywa to PG.Zarówno PG jak i hg spokojnie poradzą sobie z tymi gramaturami.

Nie zauważyłem tego posta ,chyba pora spać :) O rapkach nie myślałem ,tylko szczupak.Fajnie by było, gdyby kręcioł dał rade również przy trochę mocniejszym kiju do 35 gr,dlatego chyba skłaniałbym się bardziej w stronę 4000 kwestia tylko tego czy lepszym wyborem byłby TP 15 czy Vanquish 12 ?Czy Vanquish 12 to zbliżona konstrukcja do TP 11 tylko w lżejszej obudowie?.Z tego co czytałem TP 11 był bardzo udanym kołowrotkiem.