WOBI Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Kurcze jako że ostatnio (z nudów) kupiłem sobie takiego twinka,to chciałem ten wątek przeczytać,ale dotrwałem do czwartej czy piątej strony.... Autentycznie nie wiedziałem ze kołowrotek może być obiektem masturbacyjnych uniesień i nocnych polucji... Niestety na tych kilku stronach (+ trzech ostatnich) nie znalazłem interesującej mnie informacji ,tzn.czy taki twinek np.4000PG to się nadaje do łowienia w morzu (troszeczkę bardziej słonym niż Bałtyk) czy jednak jest do d...y i trza sobie sprawić SW,bo łowienie zwykłym TP'15 w solance to będzie dysonans i np. później na zlocie nikt nie będzie chciał ze mną gadać pozdr.W Ps. jak na razie swojego katuję 2" kajtkiem na 3 gramach co by za szybko nie zaczął ząbkować 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Ps. jak na razie swojego katuję 2" kajtkiem na 3 gramach co by za szybko nie zaczął ząbkować Twinki to nie Daiwy, także śmiało możesz łowić! Edytowane 19 Września 2016 przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Twinki to nie Daiwy, także śmiało możesz łowić! To tylko taki luźny żarcik ,łowię normalnie i nie widzę problemu w podbijaniu 10cm. silikonu na 30g. ołowiu.Tylko chciałem się dowiedzieć od mądrzejszych ludzi czy w morzu też może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Obecna wersja TP'15 PG,HG,XG nie jest przewidziana na słoną wode....było o tym pisane w tym temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 .................... jak na razie swojego katuję 2" kajtkiem na 3 gramach co by za szybko nie zaczął ząbkować Bym tak nie szalał. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Kurcze jako że ostatnio (z nudów) kupiłem sobie takiego twinka,to chciałem ten wątek przeczytać,ale dotrwałem do czwartej czy piątej strony.... Autentycznie nie wiedziałem ze kołowrotek może być obiektem masturbacyjnych uniesień i nocnych polucji... Niestety na tych kilku stronach (+ trzech ostatnich) nie znalazłem interesującej mnie informacji ,tzn.czy taki twinek np.4000PG to się nadaje do łowienia w morzu (troszeczkę bardziej słonym niż Bałtyk) czy jednak jest do d...y i trza sobie sprawić SW,bo łowienie zwykłym TP'15 w solance to będzie dysonans i np. później na zlocie nikt nie będzie chciał ze mną gadać pozdr.W Ps. jak na razie swojego katuję 2" kajtkiem na 3 gramach co by za szybko nie zaczął ząbkować Jak Ci się znudzi ... to wiesz gdzie masz go podrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Kurcze jako że ostatnio (z nudów) kupiłem sobie takiego twinka,to chciałem ten wątek przeczytać,ale dotrwałem do czwartej czy piątej strony.... Autentycznie nie wiedziałem ze kołowrotek może być obiektem masturbacyjnych uniesień i nocnych polucji... Niestety na tych kilku stronach (+ trzech ostatnich) nie znalazłem interesującej mnie informacji ,tzn.czy taki twinek np.4000PG to się nadaje do łowienia w morzu (troszeczkę bardziej słonym niż Bałtyk) czy jednak jest do d...y i trza sobie sprawić SW,bo łowienie zwykłym TP'15 w solance to będzie dysonans i np. później na zlocie nikt nie będzie chciał ze mną gadać pozdr.W Ps. jak na razie swojego katuję 2" kajtkiem na 3 gramach co by za szybko nie zaczął ząbkować Kupiłeś z nudów.Nie wiedziałeś, że może być obiektem masturbacyjnych uniesień a w solance zanurzyć się boisz . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Btw serwisowania TP4000PG '15 - faktycznie sucho w środku, na przekładni w jednym miejscu nałożona pecyna smaru wielkości ziarna ryżu (przesmarowało 2!! zęby). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 pecyna smaru wielkości ziarna ryżuPecyna to chyba w takim razie ciut na wyrost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Racja, może nazwijmy to więc grudką? Btw ciekawe czy zaniknie mi czysto subiektywne odczucie przeciążania młynka 12cm wobami ciąganymi w silnym nurcie. Powinno. Jeśli nie to może inny smar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karaś Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Przymierzam się do zakupu Twin Powera stąd moje pytanie. Który rozmiar byłby adekwatniejszy przeznaczenie duża guma 10-12cm główki 12-15g. Zastanawiam się pomiędzy 3000HG a 4000HG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Przymierzam się do zakupu Twin Powera stąd moje pytanie. Który rozmiar byłby adekwatniejszy przeznaczenie duża guma 10-12cm główki 12-15g. Zastanawiam się pomiędzy 3000HG a 4000HG.4000PG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) 3000HGM Edytowane 24 Października 2016 przez arti24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcool Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 4000pg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 4000hg też daje radę spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas29 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Witam wszystkich. Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna nowego kołowrotka pod szczupłego.Młynek miałby współpracować z kijem 2.6 m Hm 80 do 25 gr.Początkowo myślałem nad nowym staradicem c4i+ 4000fb,ale doszedłem do wniosku. że chyba lepiej bęzie troche dołożyc i kupić TP 15 4000 tylko że nie wiem czy lepszym wyborem byłby Pg czy Hg ,różnica jeśli chodzi o przełożenie i ilość nawijanej linki dosyć spora dlatego tutaj w grę wchodzi jeszcze Vanquish 12 ,który ma przełożenie bardziej uniwersalne 5.2.i może to lepsza wyjście?.Na chwilę obecną łowie "zauberowatymi"i byłby to mój pierwszy kołowrotek z wyższej półki,nie licząc Caldii przy UL ,ale to raczej średnia półka.Byłbym bardzo wdzięczny, za wszystkie rady i sugestie od bardziej doświadczonych w temacie użytkowników . Pozdrawiam serdecznie Norbas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Zależy do czego ma służyć.Jeśli będziesz również gonił bolki to wg mnie hg,jeśli tylko ma służyć jako lokomotywa to PG.Zarówno PG jak i hg spokojnie poradzą sobie z tymi gramaturami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) Nie znam tej wedki, ale te 260 do 21 czy 25 g lepiej graja z shimano 2500 niz 4000.4000 to juz kij uncjowy (do 30g) i oczko grubsze tańce. Ale to tylko moja opinia,a juz jak o szczupaki chodzi to wogole nie moj sektor Tylko błagam, bez "zapasu mocy"Zapas mocy to przy procy... Edytowane 24 Października 2016 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas29 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Witam wszystkich. Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna nowego kołowrotka pod szczupłego.Młynek miałby współpracować z kijem 2.6 m Hm 80 do 25 gr.Początkowo myślałem nad nowym staradicem c4i+ 4000fb,ale doszedłem do wniosku. że chyba lepiej bęzie troche dołożyc i kupić TP 15 4000 tylko że nie wiem czy lepszym wyborem byłby Pg czy Hg ,różnica jeśli chodzi o przełożenie i ilość nawijanej linki dosyć spora dlatego tutaj w grę wchodzi jeszcze Vanquish 12 ,który ma przełożenie bardziej uniwersalne 5.2.i może to lepsza wyjście?.Na chwilę obecną łowie "zauberowatymi"i byłby to mój pierwszy kołowrotek z wyższej półki,nie licząc Caldii przy UL ,ale to raczej średnia półka.Byłbym bardzo wdzięczny, za wszystkie rady i sugestie od bardziej doświadczonych w temacie użytkowników . Pozdrawiam serdecznie NorbasChyba że TP 4000 SW?. Podobno sporo mocniejszy i trwalszy sprzęt,ale i waga też spora.Dobry kierunek ,czy przesada do kija 25gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) Przesada.Nie znam się do końca na modelach ale poszukaj może coś z wersji 3000hgm,nie wiem w którym roczniku występuje ale wg mnie byłby ok... Edytowane 24 Października 2016 przez huligan77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas29 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Dzięki za szybka odwiedź Guzu Twoim zdaniem lepszym wyborem byłby TP15 czy Vanquish12?.Cena bardzo zbliżona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas29 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Dzięki huligan77 .Pomyślę nad tym,ale szczerze to już mam niezły mętlik w głowie .Od ponad tygodnia siedzę i rozkminiam co będzie lepsze.Najpierw stradic, później Tp a na koniec jeszcze ten vanquish ehh:) Co do rozmiaru myślałem,że 4000 będzie optymalnym wyborem pod taki patyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Dzięki huligan77 .Pomyślę nad tym,ale szczerze to już mam niezły mętlik w głowie .Od ponad tygodnia siedzę i rozkminiam co będzie lepsze.Najpierw stradic, później Tp a na koniec jeszcze ten vanquish ehh:) Co do rozmiaru myślałem,że 4000 będzie optymalnym wyborem pod taki patyk 4000? To vanquish.Jak tp to c3000 albo 2500 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas29 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Zależy do czego ma służyć.Jeśli będziesz również gonił bolki to wg mnie hg,jeśli tylko ma służyć jako lokomotywa to PG.Zarówno PG jak i hg spokojnie poradzą sobie z tymi gramaturami.Nie zauważyłem tego posta ,chyba pora spać O rapkach nie myślałem ,tylko szczupak.Fajnie by było, gdyby kręcioł dał rade również przy trochę mocniejszym kiju do 35 gr,dlatego chyba skłaniałbym się bardziej w stronę 4000 kwestia tylko tego czy lepszym wyborem byłby TP 15 czy Vanquish 12 ?Czy Vanquish 12 to zbliżona konstrukcja do TP 11 tylko w lżejszej obudowie?.Z tego co czytałem TP 11 był bardzo udanym kołowrotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 O techniczne sprawy pytaj fachowców np.@profilnieaktywny.Łukasz jest specjalistą i dokładnie wytłumaczy co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi