marcin186 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Dobra decyzja, będziesz pan zadowolony.O ironię huligana się nie przejmuj to było do pod kątem innego usera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Sławek nie prowokuj bo wiesz jak bardzo mnie paluchy swędzą.... ???? Edytowane 25 Października 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas29 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Dobra decyzja, będziesz pan zadowolony.O ironię huligana się nie przejmuj to było do pod kątem innego usera Spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Dobra,przepraszam. A tak w ogóle b.dobra decyzja. Przemo potwierdził ponieważ użytkował taki dokładnie model i najlepiej wie jak służył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Żeby wymienić zadowolonych z tego młynka to by strony brakło :-) Niektórzy to już trzeci będą kupować :-) Edytowane 25 Października 2016 przez przemow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 No ja prawdopodobnie również sobie zrobię prezent na gwiazdkę właśnie w wersji pg.Jak jeszcze będą dostępne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas29 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 TP 15 równie udany jak 11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Czas pokaże.Tylko nieliczni mają zdolności przewidywania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Rafał powiedz koledze jaki młynek sprzedałeś na rzecz TP'15 he he Tematu czy lepszy ,gorszy czy udany tp'11 a tp'15 to lepiej nie ruszać bo się wątek zamknie :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas29 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Miałem na myśli jak wygląda sprawa na chwilę obecną .Czemu miałby się zamknąć? tabu jakieś czy co? Edytowane 25 Października 2016 przez norbas29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Panowie nie idźmy tą drogą.Ja się boję. Edytowane 25 Października 2016 przez huligan77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Za dużo fanatyków '11 i zadowolonych z '15 jest na forum więc domyślasz aię co może być :-)Poczytaj o Stelli '10 i '14 ???? Edytowane 25 Października 2016 przez przemow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas29 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 No chyba ,że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Za dużo fanatyków '11 i zadowolonych z '15 jest na forum więc domyślasz aię co może być :-)Poczytaj o Stelli '10 i '14 Lepiej siedzieć cicho! bo nie będzie nikt chciał sprzedać po taniości poluję na trzecią piętnastkę więc wybór oczywisty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Lepiej siedzieć cicho! bo nie będzie nikt chciał sprzedać po taniości poluję na trzecią piętnastkę więc wybór oczywisty A niby nikt nie chciał takie bee były. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 A niby nikt nie chciał takie bee były.Ja chciałem i mam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas29 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 (edytowane) Jest Jak na razie "na sucho" kręci bardzo ładnie,ale co trochę dziwne, ciężej niż spro blue arc ale za to bardziej "maślanie".Możliwe,że potrzebuje czasu żeby się rozruszać, albo ten typ tak ma czas pokaże :)Za pierwszym razem plecionkę nawinął w lekki stożek,mała korekta podkładkami i jest ok.Czas sprawdzić co ta maszynka potrafi nad wodą. Edytowane 26 Października 2016 przez norbas29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Musi dostać w pi...i będzie oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 TP kręci jak powinien, to spro jest daleko w tyle i pamiętaj, że do dobrego szybko się człowiek przyzwyczaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas29 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 No niestety, woda wszystko zweryfikowała W kołowrotku pod byle obciążeniem coś puka i czuć to wyraźnie w rączce i w rękojeści.Mało tego kręci sporo ciężej niż spro blue arc przy tych samych przynętach i jestem podłamany.Zaraz pewnie posypią się gromy ,że to bzdury, ale niestety takie fakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas29 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 TP kręci jak powinien, to spro jest daleko w tyle i pamiętaj, że do dobrego szybko się człowiek przyzwyczaja.Też tak myślałem,ale ewidentnie spro kręci lepiej pomimo,że na sucho nie jest takie maślane,za to pod obciążeniem nic w nim nie puka i kręci dużo lżej.Nie wiem, może jakiś wadliwy egzemplarz mi się trafił i normalnie ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Jest coś takiego jak ,,reklamacja". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Posypią się raczej oferty zamiany...Red bądź nawet dwa, trzy Redy za tego zepsutego 15TP W moim 11TP też czasami coś się odezwie, też nie jest doskonały, też po przesmarowaniu dobrym smarem na gęsto miałem wrażenie, chwilowe co prawda, że jakieś tam niskopółkowce dziwnie lżej pracują, do tego przy ściąganiu woblerów czy wirujących ogonków szpula potrafi wpaść w dziwne wibracje (stuka po prostu), ale po trzech intensywnych sezonach uważam, że jest to kołowrotek bardzo przyzwoity, być może nawet najlepszy, jaki do tej pory u mnie zagościł. Przeszkadzają mi mankamenty, wiem jednak, że nie ma cudów, każdy kołowrotek ma jakieś niedociągnięcia. Stuki? Exist stuka, Stellki stukają, zazwyczaj jest to normalna cecha urządzenia mechanicznego. 15TP nie ma wyjątkowo dobrej prasy, podobnie jak najnowsza Stella czy Vanquish, zapewne z powodu technologicznych nowinek, do których wielu podchodzi z nieufnością. Czas zweryfikuje. Podejrzewam, że stojąc przed wyborem - 10S czy 14S, 12V czy 16V, 11TP czy 15TP - duży procent wędkarzy bez wahania wskaże modele wcześniejsze. Czy słusznie? Nie wiem, nie mam pewności, z bezpieczeństwa procesowego trzymam jednak co do zasady z tymi co twierdzą, że lepsze jest starsze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Pukanie może być spowodowane wadą odlewniczą elementu wewnątrz TP15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obdarty Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 (edytowane) Ja dziś testowałem swojego TP'15 4000 hg i jestem bardzo zadowolony. Nie zauważyłem żadnych stuków ani żadnych innych niepokojących przypadłości. Bez oporu zciągał invadra w mocnym nurcie przybierającej Wisły. Za wcześnie na jakieś konkretniejsze wnioski ale mi pasuje. Oby tak dalej. Edytowane 26 Października 2016 przez Obdarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi