Ciawa411 Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Panowie takie pytanko. Mam problem z rolką w TP 4000HG. Po jakiś 2 miesiącach intensywnego łowienia (praktycznie codziennie nad wodą) zaczęła strasznie szumieć. Przez pierwsze 5minut łowienia strasznie głośno szumi a później troszke ciszej ale nadal razi po uszach Miał ktoś już z tym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Panowie takie pytanko. Mam problem z rolką w TP 4000HG. Po jakiś 2 miesiącach intensywnego łowienia (praktycznie codziennie nad wodą) zaczęła strasznie szumieć. Przez pierwsze 5minut łowienia strasznie głośno szumi a później troszke ciszej ale nadal razi po uszach Miał ktoś już z tym problem? Syf się nazbierał. Do wymiany lub wyczyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciawa411 Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Myślisz że samo wyczyszczenie rolki pomoże?? Właśnie dlatego pytam czy miał już ktoś podobny problem z tą rolka. Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Koledze chodziło o wyczyszczenie lub wymianę kołowrotka nie rolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) 1. Czyścisz rolke ,łowisz, nie hałasuje ,łowisz dalej i się cieszysz z młynka.....2. Czyścisz rolke, łowisz, hałasuje, bez wymiany rolki wyrzucasz młynek( oczywiście wyrzucasz w umówione miejsce) ja tam czekam, wymieniam rolke,łowie Ale to teraz Ja się cieszę z młynka.... :-))) Edytowane 27 Października 2016 przez przemow 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Spróbujcie wysiedzieć w komorze bezechowej w kompletnej ciszy. Po kilku minutach zatęsknicie za jakimkolwiek szumem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Swoją drogą, kończąc żarty, nie jest to normalne żeby tak proste urządzenie jak kołowrotek do tego w cenie 1,5 tys pln stukało, szumiało i klekotało po niecałym roku użytkowania. Kiedyś jak kosztowało to wiadomo było za co się płaci Edytowane 27 Października 2016 przez guciolucky 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 W produkcji seryjnej/ masowej zawsze trafią się wadliwe egzemplarze. Niestety jakość/ wykonanie nawet topowych młynków leci po równi pochyłej :-( ale chyba wszystko ogólnie ma taką tendencje....nie tylko w wędkarstwie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Co Ty Przemek gadasz ruskie Iże nigdy nie były dopracowane a nawet te 50cio letnie strącają rzutki jak trzeba.Kupujesz Iża papier ścierny dwa dni polerki i pukawka na całe życie!i co najlepsze najtańszy kosztuje 1800zł w cenie Twin Powera! i robi robotę jak Zauer za 50patyków!. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Tp też da się poprawić i nie potrzeba dwóch dni :-)O Iżach i Zauerach nie dyskutuje bo wiesz że o tym zielonego pojęcia nie mam :-)Ale..... mam internety :-) daj mi z 15 min i będe specjalistą od broni myśliwskiej ha ha ha :-))Podobno z Zaubera tez da się Stelle zrobić :-))) Edytowane 27 Października 2016 przez przemow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Swoją drogą, kończąc żarty, nie jest to normalne żeby tak proste urządzenie jak kołowrotek do tego w cenie 1,5 tys pln stukało, szumiało i klekotało po niecałym roku użytkowania. Z całym szacunkiem, ale uważam, że w dzisiejszych czasach jest jak najbardziej normalne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Bo Iż to taki Zauber :D :D Edytowane 27 Października 2016 przez Raffaello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 O matko ...jak dobrze że mi się myślistwo jako hobby nie trafiło.....Zostane myśliwym jak wygram w Lotka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_tp Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Panowie takie pytanko. Mam problem z rolką w TP 4000HG. Po jakiś 2 miesiącach intensywnego łowienia (praktycznie codziennie nad wodą) zaczęła strasznie szumieć. Przez pierwsze 5minut łowienia strasznie głośno szumi a później troszke ciszej ale nadal razi po uszach Miał ktoś już z tym problem? Mam 4000 PG. Jest podobnie.. tylko troszkę dłużej użytkowany, prawie jeden sezon zaliczył. Raczej wymiana łożyska w rolce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 w tej rolce (rozwiązaniu) zbiera się brud na teflonie w którym jest łożysko (ale nie wchodzi do łożyska), wystarczy przeczyścić patyczkiem do uszu i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 No jak to, korba za 1,5 kilo i trzeba czyścić? Brudzi się? Chłam Sam mam dwie lewe ręce (a mańkutem nie jestem), kołowrotków samodzielnie nie rozbieram, ale rolkę czyściłem i smarowałem od pierwszego Emblema. Przez lata stosowałem jakiś smar, przykładowo Quantum Hot Sauce, w tym sezonie testuję jednak oliwkę Shimano w sprayu od Mefisto, aplikowaną przez otwór. Póki co rolki i łożyska TP oraz V pracują świetnie, zobaczymy. Tak czy siak kilka/kilkanaście razy w roku mus rozkręcić, wyczyścić, poddać oględzinom, a czasami po prostu wymienić...w moim "felernym" 11TP łożysko w rolce od nowego nie chciało kręcić jak należy, trzeba było wywalić. Oszczędzają jak widać Japończycy nie tylko na smarze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciawa411 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Będę musiał wyczyścić tą rolkę i zobaczymy co się będzie działo dalej. ps. Patrząc na ceny kołowrotków i wyżej podanuch "Iży i Zauer'ów"to chyba już wole "rzucać" niż "strzelać" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Mam 4000 PG. Jest podobnie.. tylko troszkę dłużej użytkowany, prawie jeden sezon zaliczył. Raczej wymiana łożyska w rolce.Wymiana łożysk w rolce to chyba normalna sprawa ,łowiąc w Bałtyku wytrzymują pół sezonu w normalnym urzytkowaniu i słodkiej wodzie raz na sezon trzeba wymienić łożyska i nie ważne czy jest to TP,Stella czy Vanquish .Dobrze że łożyska są tanie (u mnie 7 Euro sztuka) i przy skromnych umiejętnościach manualnych można w miarę szybko wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Wymiana łożysk w rolce to chyba normalna sprawa ,łowiąc w Bałtyku wytrzymują pół sezonu w normalnym urzytkowaniu i słodkiej wodzie raz na sezon trzeba wymienić łożyska i nie ważne czy jest to TP,Stella czy Vanquish .Dobrze że łożyska są tanie (u mnie 7 Euro sztuka) i przy skromnych umiejętnościach manualnych można w miarę szybko wymienić W nowych modelach Twin Power, Vanquish czy Stella łożysko jest nie wymienialne tzn jest ale to jest jeden element wraz z rolką i taki też nazwijmy moduł trzeba wymienić i takie coś kosztuje już około 80-100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Może da się wyprasować ale nikt tego nie próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Tak wiem że jest to jeden moduł i to rozwiązanie pomimo że droższe moim zdaniem jest lepsze , bo nie trzeba się zbytnio trudzić w zakładanie i wkładanie łożysk do rolki i celowanie podkładkami co mnie doprowadzało do szału a tak lekko łatwo i przyjemnie .W nowych modelach jeszcze nie wymieniałem bo na razie są oszczędzane ale starsze napsuły nieco krwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 No niestety, woda wszystko zweryfikowała W kołowrotku pod byle obciążeniem coś puka i czuć to wyraźnie w rączce i w rękojeści.Mało tego kręci sporo ciężej niż spro blue arc przy tych samych przynętach i jestem podłamany.Zaraz pewnie posypią się gromy ,że to bzdury, ale niestety takie fakty. A było sobie kupić stradica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 ZareklamowanyNorbert czy wyjaśniło się już coś w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas29 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Tak,zwrot kasy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Norbert czy wyjaśniło się już coś w tej sprawie?Sławku tak jak rozmawialiśmy, odnosze wrażenie że niektóre konta są zakładane tylko po to by robić zamieszanie lub czarny piar....Mam nadzieje że się mylę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi