grunwald1980 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Ponad 350 szt BMW x6 ,za ponad 400 tyś, wzywają obecnie na akcje serwisowe. Tzn że ich właściciele też zostali wy.....i?Oczywiście. W dobie dzisiejszej technologii każdy z producentów aut jest w stanie zrobić niezawodny samochód. Jeżeli coś zawodzi w samochodzie za 400 tysięcy to jest to przejaw niekompetencji i kpiny z klienta. Postarzanie produktu jest przyczyną takich kwiatków, a bmka za 400 koła to wręcz bukiet. Auta , kołowrotki czy inny sprzęt mają być niezawodne podczas gwarancji, później najlepiej zezlomowac i kupić nowy produkt. Producenta nie interesuje opinia kolejnych użytkowników sprzętu pierwszy właściciel ma być dumny i zadowolony aby wrócił za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Twinek to jednak nie do końca beemka. Na dobra sprawę mamy na jerkbaicie kilku specjalistów, wystarczy Im godziwie zapłacić i za rok otrzymamy najlepszy kołowrotek na świecie. Do tego trzeba doliczyć jakieś koszty projektu, maszyn, materiałów, form, pomieszczeń, prób i błędów, testów, pracowników, podatków, opłat, patentów itepeitede...w kilku(nastu?) milionach powinniśmy się zmieścić A później zalejemy rynek niezniszczalnym, niepostarzonym i wiecznym towarem za 1000 zł (niech będzie netto). Przy dużym szczęściu i jeszcze większej dbałości o koszty, już gdzieś przy 50-cio tysięcznym sprzedanym egzemplarzu powinniśmy wyjść na zero Edytowane 2 Grudnia 2016 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Ponad 350 szt BMW x6 ,za ponad 400 tyś, wzywają obecnie na akcje serwisowe. Tzn że ich właściciele też zostali wy.....i? Raczej nie jest to najlepsze porównanie. W drogich BMW i w tanich modelach innych marek zdarzają się "wtopy", nie myli się ten kto nic nie robi. Jednak zaprasza się w takim przypadku na "akcję serwisową". Nawet przeprasza, czy szczerze, czy dlatego, że tak jest dobrze dla wizerunku, nie wiem. W przypadku kołowrotków, nieważne, tanich czy drogich, nikt nikogo nie zaprasza, nie przeprasza, nie informuje, że jednak coś nie poszło Często trzeba walczyć, udowadniać różne rzeczy Wiem, nie ta skala, inne proporcje, OK. Jednak nawet producenci taniego AGD, RTV itd. wycofują wadliwy produkt z rynku, lub usuwają wady. Skoro model lub jakaś część serii była wadliwa, to przecież nie ma wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Wadliwe beemwu czy toster mogą zabić...czym grozi używanie szumiącego Vanquisha, stukającego Twin Powera, dodupnej Stelli? Te kołowrotki, nawet jeśli są głośne, bardzo rzadko zawodzą w czasie walki z rybą...czyli nad wodą...czyli nie w fotelu, w którym ucho na spółę z dłonią doszukują się każdego podejrzanego szmeru i drgania Edytowane 2 Grudnia 2016 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Nie zamierzam bronić TP ale nie wszystkie są wadliwe to raz ,a dwa od czego macie gwarancje? wystarczy z niej skorzystać. To takie trudne?Każda ! rzecz bez względu na to ile kosztuje może trafić do sprzedaży uszkodzona po to dostaje się gwarancje.Jak byście przeczytali ten temat dokładnie to już i ja i inni pisaliśmy/ snuliśmy domysły na temat stukania i tego że w JP jakoś dziwnym trafem Pg wycofali ze sprzedaży...... Na akcje serwisową nie zawsze zapraszają i nie raz to ciężko sprawdzić czy takowa jest. Zapraszają wtedy gdy zagraża bezpieczeństwu. Edytowane 2 Grudnia 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Jest logiczny i wkurwiający. Płacisz 1000+ i stuka. Dlatego te generacje Stelek i Twinków z górnym wałkiem sobie na bank odpuszczę.Biomaster FB i dwa Twinki SW 2009 jeden PG drugi XG = cisza. Aero Ci4+ również. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) ja to chciałbym zapytać ile wynosi ta miarodajna próba do wyciągania jakichkolwiek wniosków ? ja np. miałem 4szt TP 2011, z trzema było coś nie tak wg wyżej opisywanych kryteriów oceny i co to znaczy .... ? Edytowane 2 Grudnia 2016 przez BazyL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Twinek to jednak nie do końca beemka. Na dobra sprawę mamy na jerkbaicie kilku specjalistów, wystarczy Im godziwie zapłacić i za rok otrzymamy najlepszy kołowrotek na świecie. Do tego trzeba doliczyć jakieś koszty projektu, maszyn, materiałów, form, pomieszczeń, prób i błędów, testów, pracowników, podatków, opłat, patentów itepeitede...w kilku(nastu?) milionach powinniśmy się zmieścić A później zalejemy rynek niezniszczalnym, niepostarzonym i wiecznym towarem za 1000 zł (niech będzie netto). Przy dużym szczęściu i jeszcze większej dbałości o koszty, już gdzieś przy 50-cio tysięcznym sprzedanym egzemplarzu powinniśmy wyjść na zero Przykladem bmki nie ja rzucilem wiec... To moze cos bardziej powiazanego. Jestes tworca przynet, robisz super extra amerykanskie kanadyjsko australijskie woblery , uzytkownicy pieja z zachwytu, ryby szaleja , cenisz sie bo to lata twoich doswiadczen i pracy wlozonej w dany projekt. Twoje woblery kosztuja po 40 a nawet 50 zl bo jest zbyt. Z czasem wychodza kwiatki, stery wypadaja, lakier peka i co? Klient ma przymknac oko bo to twoje woblery, bo sa lowne? A gowno, klient zaplacil swoje pieniadze za towar, ktory ma mu sluzyc. Akcje serwisowe? Przyjmiesz z powrotem kazdego woblera i odeslesz nowego? Gdzie tu sens i logika, skoro ktos potrafil robic sprzet niezawodny przez dlugi okres czasu i byc liderem na rynku a po latach doswiadczen wypuscic wadliwy towar to jest to kpina i dymanie klienta. Franek, ktory zakupi taki TOP i sie przejedzie, pomysli ze trafil mu sie wadliwy egzemplarz, jeden na milion, uzytkownik forum podzieli sie tym z innymi i jak sie okazuje nie jest sam, producent dal ciala i tyle.Nie ma co stawac w obronie marki tylko dlatego, ze wczesniejsze modele byly niezawodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 a ja znowu, na jakiej podstawie wysuwasz tezę, że "producent dal ciala i tyle" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Sami nie jesteśmy doskonali, a miałyby istnieć doskonałe kołowrotki czy samochody?Może trochę więcej dystansu ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Ja tam mysle, ze jak wobek traci ster, to sie do uzytku nie nadaje, ale gdy szumi Vaniek, to jeszcze ponad tauzena na naszej gieldzie da sie wycisnac ???? Ciekawe dlaczego? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Szumi mikro moduł. Czy to jest wada? Moim zdaniem nie. Jestem pełen podziwu jeśli ktoś słyszy ten szum nad wodą :-) . Japończycy nie wzięli pod uwage że te młynki trafią w ręce fotelowych nasłuchiwaczy w PL :-))) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) I dużo szumiących trafia na serwis, ot tak taka ich uroda. Edytowane 3 Grudnia 2016 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Ale trafiaja z powodu szumienia, czy szumienie powiazane jest z jakas wada konstrukcyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Air rotory też dla niektórych szumią i to jest wada? Drobne zębatki obracając się wydają ,no i teraz umówmy się, że nazywamy to szumem :-). Idąc tą drogą to nie ma w sprzedaży młynka idealnego bo wychodzi że wszystkie są beeee. Zima nastała :-) na jb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Halo halo to nie o szumienie chodzi tylko stuk puk. Dla mnie moze mlynek szumiec ale podczas zwijania ma pracowac plynnie.EditCo wy macie z tym zima nastala, idzcie na ryby itp. Ktos rzucil haslo a reszta powtarza jak juz nie ma nic ciekawego do napisania. Edytowane 3 Grudnia 2016 przez Negra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Stuki puki przy nawrotach wodzika bardzo łatwo zlikwidować i często to nie stuka wodzik ani worm shaft tylko coś innego.Stuki te też w żaden sposób nie wpływają na płynność pracy kręciołka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 sam podenerwowany ta dyskusją wyjąłem jakiegoś TP, Certate, co tam ma i słucham, no coś się odezwie, coś cmoknie, gdzieś wyczuję przekładnie ale , że sam jestem "nakręcony mocną korbą", to myślę, że to nie ma sensu i potrzebuję jakiegoś odniesienia - dlatego dzisiaj z premedytacją na targach przerzucałem wszelkie "Kolor" Arc'i , Zubery, Pfluegery i co tam takiego dobre i tanie, sorry, zostaje przy stukających TP i ząbkujących Certate 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 A to juz twoj wybor mnie by szlag trafil jakbym zaplacil za kolowrotek 350 euro i bylbym niezadowolony. Mialem kiedys zaubera za 80euro tam nic nie stukalo, nic nie pukalo, krecil plynnie, to byly dobrze wydane pieniadze. Kolega lowi tp 11 , krecilem nim z zaprzezonym woblerem w "sandaczowa noc" , szkoda mi kolegi...pieniedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek80 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zawsze można skorzystać z kosmicznych rozwiązań okumy jak TP jest tragiczny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 W Okumach to zdaje sie specjalizuje sie Kolega @Guzu i do niego warto w tej sprawie uderzac ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 W Okumach to zdaje sie specjalizuje sie Kolega @Guzu i do niego warto w tej sprawie uderzac Jestesmy z Okumami dla siebie stworzeni.Okumy to moja pasja, moja arkadia i moj czysciec. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek80 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Bo Okuma teraz to wyznacznik technologii, Shimano czy Daiwa muszą teraz dogonić technologicznie tą kosmiczną firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Bo Okuma teraz to wyznacznik technologii, Shimano czy Daiwa muszą teraz dogonić technologicznie tą kosmiczną firmę Osobiscie jeszcze po nie nie siegnalem, bo po prostu nie czuje sie gotow. Dam znac... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek80 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Osobiscie jeszcze po nie nie siegnalem, bo po prostu nie czuje sie gotow. Dam znac... Czekamy, czekamy na opinie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi