Guzu Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zaczynam rozumieć o co chodzi Ale jeśli długość osi jest taka sama, to może się udać, prawda? Ale przeciez nie chodzi o DLUGOSC walka. Tylko o jego obszar roboczy. Czyli ta dlugosc, ktora podal @Flyfisherman. A ona odnosi sie potem do wysokosci obszaru, gdzie jest nawijana linka na szpule.Tak dziala kolowrotek spiningowy z posuwem opartym na walku. Dzieki rozmiarowi obszaru roboczego (czyli tam gdzie naciecia zawracaja) "wie" kiedy szpula ma zaczac zawrcac w ramach swojego ruchu gora - dol. Nie wiem czy mozna to prosciej wyjasnic. Natomiast mozna zastosowac walek posuwu szpuli, pozwalajacy skrecic rotor 2500 do z body 4000 w TP generacji 2015.Skrecic tak, by to dzialalo i pozwalalo na uzytkowanie takiego kolowrotka w warunkach lowienia ryb. Trzeba kupic walek posuwu szpuli od modelu TP15 3000 HGM. Fabryczna hybryda - czyli rozmiar body 4000 i rotor / szpula 2500 lub C3000.Dodatkowo trzeba dokupic pare innych czesci od tego modelu... ale to przeciez wiadomo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Sorki, nie wiedziałem że były już takie próby. Jak tak, to przepraszam za zamieszanie ????To rozumiem że nie mam co próbować z nawojem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Sorki, nie wiedziałem że były już takie próby. Jak tak, to przepraszam za zamieszanieTo rozumiem że nie mam co próbować z nawojem? Powiem Ci tak troche na zapas ( i nastepnym smialkom, moze kiedys ten watek znajda ), ze szpule od TP/ Vanquisha to i do Stelli mozna zalozyc.Przykrecic pokretlem hamulca.Ale proba nawoju skonczy sie wyrzuceniem linki do kosza. Wlasnie przez roznice w wysokosci obszaru roboczego szpuli... Edytowane 20 Grudnia 2017 przez Guzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Spróbować możesz. Zrozumiesz to co wyżej napisane organoleptycznie :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Przynajmniej się nie nudziłem ????No nic, będzie trzeba kiedyś zamówić tego HGMa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Taka mała hybryda zrobiona dosłownie 5 min temu, body i większość mechanizmów od TP ale od Stelli też tam się znajdą, rotor od Stradica FB, rączka Stella. Ot tak sobie skręciłem, zewnątrz zaraz wróci sobie do pierwotnej postaci ale gdyby co to wszystko działa elegancko ( prócz zbijaka kabłąka bo ten jest po przeciwnej stronie ale ja zawsze zamykam rączką ) Edytowane 20 Grudnia 2017 przez FlyFisherman 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Kurde, widzę że komuś się nudzi bardziej ode mnie ????????Fajna hybryda???????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Od FK lepiej pasuje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Od FK lepiej pasuje Pasuje pasuje, sam wiesz że dla mnie kręcioł może być i różowy ma tylko spełniać swoje zadanie ;-) Twinek właśnie wrócił do swojej pierwotnej konfiguracji ;-) Edytowane 20 Grudnia 2017 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Panowie, chciałem sprawdzić cenę TP w Moritzu ale strona zwykła na WordPress mi wyskakuje... Nie mają już online sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Panowie, chciałem sprawdzić cenę TP w Moritzu ale strona zwykła na WordPress mi wyskakuje... Nie mają już online sklepu?A kiedy mieli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Myślałem, że mają... To jak u nich zamawiacie? Mail? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Myślałem, że mają... To jak u nich zamawiacie? Mail? Chyba osobiscie w sklepie ?Taki warunek zawsze pisza na ulotkach z Sonderangebote ... Ale mi nigdy jeszcze nie zdarzylo sie byc w Nauen. Znam tylko z opowiesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Przez internet nie da się u nich zamawiać, strony też nie mieli, jest Facebook. Trzeba się pofatygować osobiście do Nauen pod Berlinem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Są na forum tacy, którym się udało zamówić coś z Moritza przez e-mail. Zawsze jednak była to większa ilość, a nie pojedynczy kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreska Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Dzisiaj pod wpływem impulsu zakupiłem sobie pod choinkę TP c3000HG 2017. Nie mogłem za bardzo znaleźć żadnych konkretnych informacji o tym młynku. Może któryś z użytkowników coś podrzuci na jego temat. I oczywiście powiedzcie czym się różni od modelu z 2017. Z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Dzisiaj pod wpływem impulsu zakupiłem sobie pod choinkę TP c3000HG 2017. Nie mogłem za bardzo znaleźć żadnych konkretnych informacji o tym młynku. Może któryś z użytkowników coś podrzuci na jego temat. I oczywiście powiedzcie czym się różni od modelu z 2017. Z góry dzięki za odpowiedziPowinien dzielnie robić.O ile robota, do której trafi jest na jego miarę A tu wątek o modelu tpxd 2017 http://jerkbait.pl/topic/84143-twin-power-4000-xd-2017/page-1# 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Panowie,Sorry za offtopic, ale potrzebuę pomocy.Potrzebuję, żeby któryś z forumowych specy przeserwisował moją Certate Hyper Custom 3500. Rok temu wrąbałem się do wody i nabrała do środka szlamu i wody. Kolega wprawdzie ją serwisował, ale nie chodzi jak powinna.Reszta na priv proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Pisz do Łukasza vel profil@nieaktywny???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Koledzy jak oceniacie tą konstrukcje z perspektywy czasu?? Warto w nią inwestować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Używałem TP 4000 PG od początku września do końca grudnia za szczupakami (gumy 16 cm + obciążenie 15 gr) i sandaczami (gumy 13 cm + 20 gr) spisywał się świetnie, choć to zbyt krótki okres na wystawienie oceny.Zastanawiam się czy w/w model podoła ripperom 19cm + 15 gram, ktoś z kolegów poddawał go takim testom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Używałem TP 4000 PG od początku września do końca grudnia za szczupakami (gumy 16 cm + obciążenie 15 gr) i sandaczami (gumy 13 cm + 20 gr) spisywał się świetnie, choć to zbyt krótki okres na wystawienie oceny.Zastanawiam się czy w/w model podoła ripperom 19cm + 15 gram, ktoś z kolegów poddawał go takim testom?Bez problemu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Mowa o SW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Mowa o SW?A istnieje w katalogu taki model 15 TP SW 4000PG mowa o zwykłej wersji. Edytowane 16 Stycznia 2018 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Wymieniał ktoś w kolegów tuleje na łożyska?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi