Gość White--fish Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Którego z poniższych modeli polecacie do połowu szczupaka: - Twin Power 15' 4000PG- Twin Power XD 4000XG- Twin Power SW 4000XG Przynęty to głównie gumy rozmiaru 10-12cm najczęściej na główkach 7-10g. Poza tym zwinie także obrotówkę typu Aglia, Comet nr.4-5. Woblery ok 10cm, np. Rapala X-Rap 10, czy OSP Rudra 130SP. Wahadłówką też zamierzam go pomęczyć.Twin'ek miałby być przypięty do Elity 86MHF2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 1 na lekko i średnio3 na ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 1 na lekko, średnio i ciężko???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Nie miałem nigdy wersji SW, ale proszę, pisanie, że pozycja nr 1 będzie na lekko, jest co najmniej lekką przesadą???? Edytowane 16 Stycznia 2019 przez fish28 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcool Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Twin Power 15' 4000PG,u mnie pracuje drugi rok przy ciężkim oraniu i nic się nie dzieje,nie chce nic innego,dla mnie super sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 (edytowane) U mnie również 1,5 sezonu ora zazwyczaj gramaturami 60-80g a czasami ponad 120g.Nic mu nie ma, ba, moim zdaniem kręci lepiej niż na początku. Edytowane 16 Stycznia 2019 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Nie miałem nigdy wersji SW, ale proszę, pisanie, że pozycja nr 1 będzie na lekko, jest co najmniej lekką przesadąZależy co dla kogo jest lekko a co ciężko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 (edytowane) mój SW 09 4000XG sprawdzony w boju - walczy od kilku tat dzielnie na Drwęcy - mocarz... polecam z czystym sumieniem Edytowane 16 Stycznia 2019 przez smokwelski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zależy co dla kogo jest lekko a co ciężko No tak, nie wziąłem tego pod uwagę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Ja na szczupaka będę kupował chyba 4000pg że względu na przełożenie,nawój linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Tak myślałem że będziecie polecać wersję PG.Z innej beczki, czy przeszkadza wam wysoki nawój (99cm) przy prowadzeniu szczupakowych przynęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Tak myślałem że będziecie polecać wersję PG.Z innej beczki, czy przeszkadza wam wysoki nawój (99cm) przy prowadzeniu szczupakowych przynęt?Mam wersję HG i jednak typowo pod szczupaka wolałbym wersję PG.Ale to moja subiektywna opinia bo przecież można wolniej obracać korbą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Moim zdaniem to kwestia upodobań i tego co i jak prowadzimy. Ja osobiście wolę czuć moc i trochę szybciej kręcić???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Na rzekę z szybszym nurtem wolę zdecydowanie XG. Mam też TP 4000 PG w wwersji normalnej, tzn. nie SW, więc mam porównanie. Bez obaw o moc XG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Nie wiem nie miałem, ale skoro tak mówisz, to pewnie tak jest. Mój PG w 95% pracuje na wodzie stojącej???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Mam szybsza wersję, podpiety właśnie z LE86MHF2, na początku trochę za szybko przyneta lądowała na brzegu, ale po kilku rzutach udało się opanować maszynę. Używam go zarówno na,stojącej wodzie jak i na,Wiśle, nie brakuje mu mocy a z tym kijem to moim skromnym zdaniem bardzo ciekawy zestaw pod wiele gatunków rybek [emoji4] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Wersja SW jest cięższa, lepiej wyważy długiego kijka. Zwykła będzie bardziej komfortowa przy krótszych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Andrzej,- jak Krzysiek nazywa ten rodzaj drewna z którego zrobił Ci insert i przekładki? Pasuje idealnie do mojego nowego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Andrzej,- jak Krzysiek nazywa ten rodzaj drewna z którego zrobił Ci insert i przekładki? Pasuje idealnie do mojego nowego pomysłu Drewno zamawiałem na własną rękę, wybierałem kolor. Klocek musiał mieć średnicę 5 cm i ponad 15 cm długości by wystarczyło na projekt. Lubię duże gały przy dolniku i foregripie. W realu fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Od kilku dni jestem posiadaczem wersji 4000PG. Więc tak...Na sucho trochę szumi, jest ciasno spasowany, po zakręceniu robi 6 obrotów korbą. Po podpięciu do kija, nad wodą wszystkie mankamenty zniknęły. Ten kręcioł to istna wciągarka mechaniczna. Czy szerokie wahadło 30g, czy guma 15cm na główce 20g, nie robi to wrażenia na twinku. Tego szukałem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Od kilku dni jestem posiadaczem wersji 4000PG. Więc tak...Na sucho trochę szumi, jest ciasno spasowany, po zakręceniu robi 6 obrotów korbą. Po podpięciu do kija, nad wodą wszystkie mankamenty zniknęły. Ten kręcioł to istna wciągarka mechaniczna. Czy szerokie wahadło 30g, czy guma 15cm na główce 20g, nie robi to wrażenia na twinku. Tego szukałem. Nic nie dziwi, bo do takich zadań ci on przeznaczon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Od kilku dni jestem posiadaczem wersji 4000PG. Więc tak...Na sucho trochę szumi, jest ciasno spasowany, po zakręceniu robi 6 obrotów korbą. Po podpięciu do kija, nad wodą wszystkie mankamenty zniknęły. Ten kręcioł to istna wciągarka mechaniczna. Czy szerokie wahadło 30g, czy guma 15cm na główce 20g, nie robi to wrażenia na twinku. Tego szukałem. Za rok będzie chodził jeszcze lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Za rok będzie chodził jeszcze lepiej Popieram ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Czyli co...Dopiero się rozkręca? Też tak mieliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi