Skocz do zawartości

'15 Shimano Twin Power 2015 (SW i nie tylko)

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy ktoś próbował zakładać do TP sW 4000 jakaś lżejsza szpulę np od jakiejś stelli? Jest taka możliwość czy nic z tego może z dedykowanym pokrętłem? Do tego starszego TP SW 09 podobno pasują szpulę od stelli 07 i 10...

W TP 2009 SW mam założoną szpulkę od Stelli 2007 i odwrotnie.Na  szpuli stelli jest pletka 1,5 natomiast z TP jest 1,2.Z lenistwa nie che się mi przekładać plecionek i tak sobie funkcjonują. :)

• Like 2

Szpule od Stelli 2007(fd), 2010(fe) i tpsw-A(2009) - z dedykowanym pokrętłem hamulca będą pasowały:

Do stelli 2014(fi), sw2013 i tpsw-B(2015) (te 3 ostatnie wymienione mają inny rodzaj pokrętła.

I w drugą stronę tak samo.

Jest jeszcze Szpula od stelli 18 i vanquisha 19 ale w tym przypadku nie wiem jak z pokrętłami.(Szpulki podobno pasują).

No i Yumeya dedykowana do poszczególnych modeli.

Mowa oczywiście o szpulach do rotora w rozmiarze 4000

Edytowane przez dreadknight
  • Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Jeśli chodzi o SW to raczej tak, ale obawiam się, że wzorem Stelli SW nie będzie małych rozmiarów. Na szczęście mój 09 ciągle zdrowy.

Twin zwykły może zatem nawet w tym roku. Poprzednio był w tym samym co Stradic, może i teraz. Przecieków jednak nie namierzyłem.

• 2 miesiące temu...

Tez jestem ciekaw czy będzie nowy TP gdyż w katalogu na 2020 widnieje jeszcze 15 a w sklepach internetowych braki.

Swoją drogą, którego TP 15 polecali byście pod rzecznego sandacza, w 90% woblery i reszta gumy?

TP 4000 PG czy TP 4000 HG?

Będzie nowy, pg I gh spełni twoje oczekiwania,

• 3 miesiące temu...

Mam problem z TP hgm, w moim egzemplarzu występuje luz w miejscu mocowania kabłąka. Kiedy stosuje mocniej pracujące przynęty wpada w wibracje i postukuje. Gdzieś o tym czytałem na forum żeby dobrać jakaś podkładkę albo tulejkę od innego modelu żeby zniwelować luz ale teraz nie mogę znaleść gdzie było to opisane. Luz występuje w tym ramieniu bez rolki. Dokręcenie nic nie daje, wydaje się jakby otwór w mocowaniu kabłąka był za duży.

• 2 miesiące temu...

Szukałem odpowiedzi ale nie znalazłem może ktoś z Was mi pomoże problem polega na tym że w moim Twinku 4000 hg 15' po zbiciu kabłąka zdarza się ( dość często) że żyłka nie trafia do rowka prowadzącego w rolce muszę tego pilnować co jest irytujące. Generalnie fajnie jest spasowany nic nie stuka i puka śmiga przy boleniówce ale gdy żyłka nie trafi w ten rowek rolka zaczyna wydawać szum.

Edytowane przez maro zebaty