Skocz do zawartości

'15 Shimano Twin Power 2015 (SW i nie tylko)

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Tak domyka się prawidłowo, rolka jest dokręcona przypadłość jest od nowości. Problem zauważyłem jak mi po miesiącu zaczęła okrutnie szumieć rolka oczywiście tylko wymiana na nową pomogła pozbyć się szumów. Ta rolka ma podobno fabrycznie jedno łożysko i nie jest podparte tak jak np. w modelu sw dwoma po obu stronach. Jak żyłka nie wyląduje w rowku i slizga się na boku tej rolki szybko zużywa się łożysko. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Jest możliwe że ten cały kabłąka ( mój egzemplarz) jest źle wyprofilowany ( krzywy ) i dlatego źle podaję żyłkę?

• 3 tygodnie później...

witam,potrzebuje porady,pacjent tp 15 4000pg.Podczas zwijania  wydobywa stukający dźwięk,wydaje mi się że z okolic korby(zwłaszcza jak zatrzymamy korbę i za chwilę ruszamy ze zwijaniem )ewentualnie rotora.Po ściągnięciu szpuli dźwięk dalej jest,obojętnie czy podczas łowienia,czy na sucho w fotelu.Może ktoś z kolegów/koleżanek miał podobny problem i coś podpowie

• 3 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...

Cześć!

Nabyłem długo wyczekiwaną dorszówkę MSS106MMF2.

Teraz pojawia się temat kołowrotka . Myślałem o Twin Power SW. Nie mam jakiegokolwiek pojęcia o kołowrotkach morskich. Do tej pory miałem wędkę DAM za 300zł i Ryobi Arctica 5000 (który już ledwo domaga).

Mogli byście coś doradzić w tematyce kołowrotka morskiego? Myślę że TP 4000 SW? Widziałem, że występują tylko z dużym przełożeniem XG?

Łowię pilkerami 100-120,150-sporadycznie .

Zauważyłem, że Twin Powery SW są 2 rodzaje dostępnych .Nie mam pojęcia czy to inne modele? Złota rączka przy knobie i napis SW na rotorze takie różnice zauważyłem.

Paru moich kolegów namiętnie poławia (poławiali jak mogli dorsze) i kołowrotki obojetnie jakich marek bardzo szybko niszczyli do czasu jak jeden a później reszta zaczeli używać kołowrotków karpiowych ( ja się trochę podśmiechiwałem ), ale nic się z nimi nie dzieje.

Sorki znowy nie na temat piszę.

• 2 miesiące temu...

Jak wyżej, sens czysto tuningowy, zabawa dla zabawy. Jak cię to nie kręci, nie ma sensu bebeszenie młynka. Worm też trzeba dobrze ustawić przy okazji takiej zabawy, czyli czasem pokombinować trochę z podkładeczkami. Jak się w tym nie czujesz - odpuść. Nic nie stracisz.

• Like 1

• 3 miesiące temu...

Czy ten kołowrotek w wersji PG jest jeszcze gdziekolwiek dostępny?

I ewentualnie podpowiedzcie mi jaka jest różnica między tym

Zobacz ofertę: Kołowrotek Shimano Twin Power FD 4000 PG https://allegro.pl/oferta/kolowrotek-shimano-twin-power-fd-4000-pg-10690176905

A tym

Zobacz ofertę: Kołowrotek SHIMANO Twin Power FD 4000 PG +GRATIS!! https://allegro.pl/oferta/kolowrotek-shimano-twin-power-fd-4000-pg-gratis-10847130424

Edytowane przez spinspektor