maro zebaty Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Tak domyka się prawidłowo, rolka jest dokręcona przypadłość jest od nowości. Problem zauważyłem jak mi po miesiącu zaczęła okrutnie szumieć rolka oczywiście tylko wymiana na nową pomogła pozbyć się szumów. Ta rolka ma podobno fabrycznie jedno łożysko i nie jest podparte tak jak np. w modelu sw dwoma po obu stronach. Jak żyłka nie wyląduje w rowku i slizga się na boku tej rolki szybko zużywa się łożysko. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Jest możliwe że ten cały kabłąka ( mój egzemplarz) jest źle wyprofilowany ( krzywy ) i dlatego źle podaję żyłkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) Dodam że gwarancji nie mam i nie mogę młynka oddać do serwisu kupiony był tu na forum jako nowy bez paragonu parę złoty taniej..... Ostatni raz kupiłem na takiej okazji...... Edytowane 8 Maja 2020 przez maro zebaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Wrzuć jakieś zdjęcia tego kablaka to będzie można porównać z naszymi młynkami czy jest wykrzywiony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomass Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Witam. Czy do Twinka 4000 Sw XG idzie dobrac jakąś podwojna korbę?? Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Witam. Czy do Twinka 4000 Sw XG idzie dobrac jakąś podwojna korbę?? Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu TapatalkaFabrycznej gotowej to obawiam się że nie.Chyba trzeba będzie roznitowac, albo rozkręcić jakaś i zamienić trzpień z gwintem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Co do podwójnej korby to ja swoją roznitowałem i założyłem podwójne ramie od stelli milenium. Innej opcji raczej nie ma, jest trochę zabawy ale jak ktoś lubi takie rzeczy można się pobawić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna51 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 witam,potrzebuje porady,pacjent tp 15 4000pg.Podczas zwijania wydobywa stukający dźwięk,wydaje mi się że z okolic korby(zwłaszcza jak zatrzymamy korbę i za chwilę ruszamy ze zwijaniem )ewentualnie rotora.Po ściągnięciu szpuli dźwięk dalej jest,obojętnie czy podczas łowienia,czy na sucho w fotelu.Może ktoś z kolegów/koleżanek miał podobny problem i coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Powie ktoś to czego jest ten czarny plastik w kartoniku od TP XD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Powie ktoś to czego jest ten czarny plastik w kartoniku od TP XD?Ten taki zaokrąglony z dwoma wypustami i jakby rączka ?Do odkręcenia zaślepki knoba korbki. Przynajmniej ja taki miałem w komplecie. Czy pytasz o inny czarny plastik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Ten taki zaokrąglony z dwoma wypustami i jakby rączka ?Do odkręcenia zaślepki knoba korbki. Przynajmniej ja taki miałem w komplecie. Czy pytasz o inny czarny plastik ?Dokładnie o ten. Dzięki wielkie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Cześć!Nabyłem długo wyczekiwaną dorszówkę MSS106MMF2.Teraz pojawia się temat kołowrotka . Myślałem o Twin Power SW. Nie mam jakiegokolwiek pojęcia o kołowrotkach morskich. Do tej pory miałem wędkę DAM za 300zł i Ryobi Arctica 5000 (który już ledwo domaga).Mogli byście coś doradzić w tematyce kołowrotka morskiego? Myślę że TP 4000 SW? Widziałem, że występują tylko z dużym przełożeniem XG?Łowię pilkerami 100-120,150-sporadycznie .Zauważyłem, że Twin Powery SW są 2 rodzaje dostępnych .Nie mam pojęcia czy to inne modele? Złota rączka przy knobie i napis SW na rotorze takie różnice zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Moim zdanie kołowrotki np TP 4000SW nie nadają się do dorszowania w wertikalu tylko do typowego spinningu morskiego, jest to kołowrotek spinningowy.Ja do dorszowania wybrałbym coś większego niż 4000 i coś o zastosowaniu ala na suma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Polecam Tp 4000SW XG Miałem wcześniej TP 4000 SW PG i był za wolny. W tym xg nie czuć tego wysokiego przełożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Ja też polecam TP 4000 SW ale na szczupaki, sandacze, troć z plaży itp, nie na dorsze na pilkery w wertikalu, jeśli musisz już mieć TP SW na dorsze to szedłbym w rozmiar np. 8000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Na Polskie dorsze TP 4000 SW XG spokojnie wystarczy. To ta sama obudowa i przekładania co TP 6000 SW XG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Polskich dorszy chyba nie można łowić. Myśle ze TP 4000 by ogarnoł temat choć zwijanie 150g to dosyć dużo. Myśle ze 8000 było by rozsądniejszym wyborem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 (edytowane) Pływam na Bornholm ale to temat poboczny . Uważacie ze ogarnie mi te pilkery ? Głównie 90-120g. Nie katuje młynka , pompuje lowie z głowa . Edytowane 31 Stycznia 2021 przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Paru moich kolegów namiętnie poławia (poławiali jak mogli dorsze) i kołowrotki obojetnie jakich marek bardzo szybko niszczyli do czasu jak jeden a później reszta zaczeli używać kołowrotków karpiowych ( ja się trochę podśmiechiwałem ), ale nic się z nimi nie dzieje.Sorki znowy nie na temat piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Odol Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Witam, czy w TP15 4000 PG jest możliwość/sens wymiany tulejek pod worm shaftem na łożyska? Część oznaczone na schemacie 13324 oraz 17522.Jeżeli tak jaki wymiar powinny mieć łożyska i czy można je dobrać 1:1? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 A jaki ma być cel takiej wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zwiększenie liczby łożysk, zawsze nadmieniam, że najwięcej wejdzie ich na pałąk kabłąka. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Stawiam skrzynkę wódy temu, kto odczuje różnicę w kręceniu i zużyciu młynka po tym zabiegu.Za doznania psychiczne z tytułu że będą tam łożyska nie stawiam :-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Odol Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 W pytaniu zaznaczyłem czy jest sens? Wnioskuję, że nie więc zostaną tuleje, pzdr. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Jak wyżej, sens czysto tuningowy, zabawa dla zabawy. Jak cię to nie kręci, nie ma sensu bebeszenie młynka. Worm też trzeba dobrze ustawić przy okazji takiej zabawy, czyli czasem pokombinować trochę z podkładeczkami. Jak się w tym nie czujesz - odpuść. Nic nie stracisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 (edytowane) Czy ten kołowrotek w wersji PG jest jeszcze gdziekolwiek dostępny? I ewentualnie podpowiedzcie mi jaka jest różnica między tymZobacz ofertę: Kołowrotek Shimano Twin Power FD 4000 PG https://allegro.pl/oferta/kolowrotek-shimano-twin-power-fd-4000-pg-10690176905 A tym Zobacz ofertę: Kołowrotek SHIMANO Twin Power FD 4000 PG +GRATIS!! https://allegro.pl/oferta/kolowrotek-shimano-twin-power-fd-4000-pg-gratis-10847130424 Edytowane 12 Lipca 2021 przez spinspektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi