Skocz do zawartości

'15 Shimano Twin Power 2015 (SW i nie tylko)

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś pisałem do pana Akihito w sprawie twinka 4000 HG

Odpisał że brak na stanie i że jeśli bym teraz zamówił to w maju -czerwcu dostanę go. Masakra  :P

Nie wyrabiają z produkcją ? Czy jak ?

Stellkę jak pytałem to też ma pusto na magazynku.

Dziś pisałem do pana Akihito w sprawie twinka 4000 HG

Odpisał że brak na stanie i że jeśli bym teraz zamówił to w maju -czerwcu dostanę go. Masakra  :P

Nie wyrabiają z produkcją ? Czy jak ?

Mi dwóch samurajów mniej więcej tak samo odpowiedziało . Trzeba poczekać , będą na stanie to się kupi . Ja osobiście celuję w 4000HG :)

Mozna i czekać do przyszłego roku z zakupem takiego 4000HG tylko po co skoro jest dostępny od ręki  :)

http://jpangler.com/index.php/reel/shimano-spinning/twin-power/shimano-15-twin-power.html

Na Akihito świat się nie kończy...  ;)

O , i juz nie ma ;)  Podziekował B)

Siedzę w domu bo POGODA do d............... i przeglądam sobie ceny na rynkach mocno zachodnich (tych za wielkim bajorem) oraz dalej.

Rzuciła mi się jedna ciekawa rzecz : Czemu obecnie ceny TW 2015 są niższe niż TW 2011 ??????? albo tylko bardzo zbliżone?????? To samo jeśli się tyczy STELKI 2014 i jej poprzedniczki ?????. 

..... Czemu obecnie ceny TW 2015 są niższe niż TW 2011 ??????? albo tylko bardzo zbliżone?????? To samo jeśli się tyczy STELKI 2014 i jej poprzedniczki ?????. 

A czemu nie , mi pasuje :D

...a tak na marginesie znów wychodzi coś czego zupełnie nie rozumiem, C3000 ma pojemność PE #1.0 - 400m, po  co Wam to do łowienia okoni ?

Do kompletu kija z boronem 20lb. Nowoczesne łowienie garbków tego wymaga :P

Wersja PG robi świetne wrażenie  :P POLECAM!

DSC01182.JPG

@rolen, czy mógłbyś napomknąć jakie zastosowanie ma u Ciebie kołowrotek w rozmiarze 4000 ale o przełożeniu 4,4 (70 cm nawoju)? Ja nie wyobrażam siebie ściągającego przynętę z dalszej odległości lub gdy trzeba trochę przyspieszyć zwijanie linki przy takim kołowrotku. Na pewno przy holu dużej ryby w rzece i z łódki to jest niezaprzeczalny atut ale gdzie jeszcze? Pytam z ciekawości, nie ze złośliwości. :)   

Edytowane przez pawello

@rolen, czy mógłbyś napomknąć jakie zastosowanie ma u Ciebie kołowrotek w rozmiarze 4000 ale o przełożeniu 4,4 (70 cm nawoju)? Ja nie wyobrażam siebie ściągającego przynętę z dalszej odległości lub gdy trzeba trochę przyspieszyć zwijanie linki przy takim kołowrotku. Na pewno przy holu dużej ryby w rzece i z łódki to jest niezaprzeczalny atut ale gdzie jeszcze? Pytam z ciekawości, nie ze złośliwości. :)   

Moze ciezko to sobie wyobrazic ale sa tacy co lowia nie uzywajac gum i synnego juz opadu, gdy zostaja woblery czy obrotowki taki kreciolek jak znalazl :) 

• Like 4

Wiesz Bujo, być może jest to kwestia przyzwyczajenia ale ja wolę standardowe shimanowskie 5,2. Jest bardzo uniwersalne wg. mnie.Taki kompromis między w miarę lekką pracą pod obciążeniem (np. woblery stawiające większy opór w wodzie) a  potrzebą od czasu do czasu żeby szybciej pokręcić kołowrotkiem (np. wybieranie luzu na lice podczas wiatru). I nie mówię tu o łowieniu boleni hi-speed czy łowieniu z opadu gdyż bardzo rzadko łowię na gumy. :)    

Edytowane przez pawello
  • Like 1