sol321 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 TP 4000 11 w miarę sprawdzony kołowrotek, narzekających raczej (raczej bo jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził) brak. Miałem 2 sezony, pracował pięknie. Sprzedałem bo przesiadłem się na bardzo krótkie kije i był za ciężki. Vanquish 4000 konstrukcja bardzo podobna do tp tyle że lżejszy o 70g. Parę łożysk więcej. W moim odczuciu ciut lżej kręci, ale nie przypiął bym go do cięższego spina. Za delikatne toto. Do średniego lub lekkiego ciepania jak najbardziej. O TP 4000 15 się nie wypowiem, generalnie póki co to nikt Ci o nim za dużo nie powiem, bo w boju jeszcze niesprawdzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 A mógłbyś skrobnąć małe porównanie tych młynków? Za dużo jest tu teoretyków i tylko w głowie mieszają TP4000 '11 - solidny, dobrze spasowany kołowrotek z precyzyjnym hamulcem. Kręci lekko i płynnie niezależnie od obciążenia/oporów stawianych przez przynętę. Fakt jego masa 310g nie sprzyja w używaniu go do lekkich, krótkich wykałaczek jednoczęściowych. Co do trwałości, to za jakieś 5 lat będzie można więcej powiedzieć. U mnie TP4000 '11 trzy latka tyra przy średnio-ciężkich odrzańskich łowach i się nie żali Vaniek 4000 - sprawia wrażenie dużo delikatniejszego od w/w TP. Wynika to pewnie z materiału z jakiego został wykonany, dużo lżejszy od TP. U mnie stosowany do subtelniejszych łowów i lżejszych wędek. Kręci na prawdę bardzo lekko i przyjemnie . Co do trwałości, to jak wyżej - za kilka lat TP 4000PG '15 - za wiele nie powiem, gdyż na razie tylko pod kołdrą kręciłem . Od powyższych odróżnia go brak przełącznika obrotów wstecznych oraz małe przełożenie 4,4:1. U mnie będzie wspomagał TP 4000 '11 w odrzańskich bojach. O designie powyższych kołowrotków nie będę się wypowiadał, bo wiadomo, że są gusta i ... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Podziękował ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 podobno nie do kupienia w europie miały być......http://www.am-angelsport-onlineshop.de/angelrollen/frontbremse/shimano-twinpower-2500s-twin-power-neuheit-2015-vorbestellen-lieferbar-ab-april/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 A jaka cena atrakcyjna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Jak kogoś na coś nie stać, to tego nie kupuje. Znam kilka osób innych narodowości i jakoś u nich w krajach nie biadolą że to i tamto drogo. Każdy kupuje to na co go stać i tyle. Tylko w Polsce taka moda by biadolić Jak 350 Euro za dużo, to polecam coś starszego, używkę TP czy coś... ACZKOLWIEK.... Znam takich, co by nie kupili używki Shimano czy Daiwy, bo duma im nie pozwala Kiedyś jeden gościu chciał u mnie kupić "dobry" kołowrotek. Pytam ile ma na ten cel - odpowiedź jak zawsze, czyli "a jakie pan ma najlepsze, bez ograniczeń cenowych?". No to pokazuje Certate, Vańka czy Caldię. Co mówi klient? "Paaaaanie toć to za drogo, gdzie ja tyle mam przepłacać jak za stówkę będzie to samo?" Akurat miałem swoja Caldię na sell, to mówię że za 700 zł oddam używkę ale stan igła. Wyszedł oburzony, bo za stówkę on kupi top wypas dżapan masło. Z ciekawości zobaczyłem czym jeździ... Wsiadając do Tico tak pierdzielnął drzwiami, że szyba mu opadła na dół Także każdy kupuje to, na co go stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Człowieku skąd ty się urwałeś? Gdzie ty widzisz biadolenie? Jak cie coś boli to idź do lekarza a nie wylewasz żale na forum. Kwestii kogo na co stać nie będę nawet komentował. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Jak kogoś na coś nie stać, to tego nie kupuje. Znam kilka osób innych narodowości i jakoś u nich w krajach nie biadolą że to i tamto drogo. Każdy kupuje to na co go stać i tyle. Tylko w Polsce taka moda by biadolić Jak 350 Euro za dużo, to polecam coś starszego, używkę TP czy coś... Kamil trochę Cię poniosło Ja odniosłem wrażenie że @Pickerel zwrócił uwagę że cena jest okBez przemytu,na legalu kupujesz TP 15 za około 1400 złTo dla Polskich importerów nie jest dobra wiadomość,chociaż zapewne sobie poradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Człowieku skąd ty się urwałeś? Gdzie ty widzisz biadolenie? Jak cie coś boli to idź do lekarza a nie wylewasz żale na forum. Kwestii kogo na co stać nie będę nawet komentował. 1: Z księżyca.2: Poczułeś się urażony? Ojej, przepraszam Pisałem do ogółu.3: Byłem wczoraj, trochę mnie przewiało ale będzie OK.4. Ok, nikt nie zmusza. Kamil trochę Cię poniosło Ja odniosłem wrażenie że @Pickerel zwrócił uwagę że cena jest okBez przemytu,na legalu kupujesz TP 15 za około 1400 złTo dla Polskich importerów nie jest dobra wiadomość,chociaż zapewne sobie poradzą Oj tam od razu poniosło Wiem, że cena jest OK i nie pisałem do niego. Zacytowałbym go gdyby było do niego. Normark zrównuje ceny z niemcownią więc powinno być ok. No i w końcu będą 2 lata gwarancji Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Kamil_Be 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) No dobra ale cała dyskusja (bieżąca) zaczeła się od linku do niemieckiej strony....to jak to jest z tym JDM model 2500S zazwyczaj (jak na moją niewielką wiedzę) był zarezerwowany na japoński rynek,nie wspominając że cały TP 15 miał być only JDM Co na to Team Jerkbait Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Już było o tym: http://jerkbait.pl/topic/56645-pani-gienia-cos-sie-zmienia-czyli-jdm-pod-strzechy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Już było o tym: http://jerkbait.pl/topic/56645-pani-gienia-cos-sie-zmienia-czyli-jdm-pod-strzechy/ja Cię......zanim zadasz pytanie już jest odpowiedź Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Tak działa zespół JB.PL 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starscream Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 mam 15 2500s jestem na tak . dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 I kolejny jedzie z tego sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 porównanie 3000 hg z 4000 xg Za 4000 xg wyszło ostatecznie (cło . przesyłka) 1250 zł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 porównanie 3000 hg z 4000 xg Za 4000 xg wyszło ostatecznie (cło . przesyłka) 1250 zł Faktycznie korzystna cena, ja za c 3000 zapłaciłem dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 I jeszcze jeden plusik tego zamówieniaZamówiłem w czwartek po południu.Był u mnie dziś rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zamawiałeś do Norwegii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) I jeszcze jeden plusik tego zamówieniaZamówiłem w czwartek po południu.Był u mnie dziś rano To u mnie chyba rekord? Zamówione w piątek 12-go i to nawet wieczorem. Dzisiaj o 14 odebrałem w Malmö. Cło tak samo jak u Ciebie Miłe te Shoguny Edytowane 16 Czerwca 2015 przez Fiskare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Mieszkam na wsi więc sie ślimaczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Z którego sklepu zamawiacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 http://jpangler.com/index.php/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 możecie podać wewnętrzną wysokość (nawoju) i średnicę szpuli w 4000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi