rolen Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Raczej 20g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Ta waga modelu 4000 SW rzeczywiście trochę zadziwiająca, żeby nie powiedzieć niepokojąca Te wagi 290gram modeli 4000 PG/HG/XG nie tyczą się modelu SW ,wynika z tego że poprostu to wagi modelu który ma "budę"podobna do stelki 14 Edytowane 30 Grudnia 2014 przez hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Cos sie chyba wam pop...lo Nowy sw 4000 wazy 355 gram, stary sw : 345 gram ( szybki) i 355 gram ( PG) wiec gdzie ta roznica pytam sie ??? :) Ja mam inny problem: cos mi sie wydaje, ze nowy FW bedzie do d..y sorry pizglem się w kalkulacjach a w zasadzie źle spojrzałem. myślałem że już wyjściowo on jest do d..y 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Raczej 20g No tak, "stara" 4000 waży 310g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Kurcze ładnie to wygląda a kiedy ma być w handlu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Kurcze ładnie to wygląda a kiedy ma być w handlu?Typuje marzec 2015 dostepny w Japonii. Ale może ktos lepiej zorientowany wie dokładniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Dlaczego ma polecieć, skoro to świetny kołowrotek i, dodatkowo, nieprodukowany już? Mają być dostępne marzec-maj (info z Japonii, na razie takie niezbyt precyzyjne). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 hehehe w budżecie do 500 to one będą za 10 lat jak wyjdzie TP25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Dlaczego ma polecieć, skoro to świetny kołowrotek i, dodatkowo, nieprodukowany już? Mają być dostępne marzec-maj (info z Japonii, na razie takie niezbyt precyzyjne).Dokładnie.Właśnie jestem po serwisie stelki 4000 07' kolegi i powiem szczerze, że jakoś bliżej mi do TP11'. Mam wrażenie, że ta stelka jest delikatniejsza od tp 11' c3000, no ale może to tylko wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 TP 11 to konstrukcja Solid Core wiec naped jest tu porzadny i tak ma byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Znając życie to za kilka/naście lat 11 TP obrośnie legendą (słuszną zresztą) tak jak swego czasu słynny TP XTR. Ceny wcale nie muszą wiele niższe od przyszłych wcieleń TP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 I znowu się okaże, że "te stare to były dobre, nie to co nowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 I znowu się okaże, że "te stare to były dobre, nie to co nowe" Pewnie tak będzie, jak to zwykle bywa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 I znowu się okaże, że "te stare to były dobre, nie to co nowe" Nie dziwi nic.Interes firmy produkującej kołowrotki jest odmienny jak nas użytkowników-życie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Nie dziwi nic.Interes firmy produkującej kołowrotki jest odmienny jak nas użytkowników-życie . Aż strach się bać co będzie za kilkadziesiąt lat, wtedy będziemy się cieszyć że kołowrotek wytrzymał sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek11 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Mój TP CI4 4000SFA waży 280 gr. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez leszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Mój TP CI4 4000S waży 280 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Mój TP CI4 4000SFA waży 280 gr. Do ideału brakuje mu tylko 30g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Jedno pytanko.... bo nie jestem do konca ogarniety w tym temacie. Czy jak wejda modele na 2015 to Shimano zaprzestanie produkcji poprzednich modeli? Czy moze nadal beda one produkowane rownolegle przez jakis okres? Jak to wygladalo z poprzednimi rocznikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Jedno pytanko.... bo nie jestem do konca ogarniety w tym temacie. Czy jak wejda modele na 2015 to Shimano zaprzestanie produkcji poprzednich modeli? Czy moze nadal beda one produkowane rownolegle przez jakis okres? Jak to wygladalo z poprzednimi rocznikami? Zaprzestanie.Beda w sprzedazy do czasu wyprzedania zapasow magazynwoych.Potem czesci beda dostepne przez 10 lat (dla modeli JDM) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Można by pomyśleć że po wprowadzeniu TP15 poprzednik powinien trafić na wyprzedaże i jego cena powinna spaść. Jednak analogicznie po wprowadzeniu Vanquisha który przynajmniej w/g materiałów marketingowych Shimano jest następcą TP Mg 09 ten drugi za bardzo nie staniał. Jeżeli wogóle pojawiają się np: na Ebay jakieś używki TP Mg to ich cena jest porónywalna z ceną nowego Vańka. Siła nabywcza czyli klienci nie kłamią starsze jest lepsze przynajmniej w sytuacji Vanqush vs TP Mg 09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Można by pomyśleć że po wprowadzeniu TP15 poprzednik powinien trafić na wyprzedaże i jego cena powinna spaść. Jednak analogicznie po wprowadzeniu Vanquisha który przynajmniej w/g materiałów marketingowych Shimano jest następcą TP Mg 09 ten drugi za bardzo nie staniał. Jeżeli wogóle pojawiają się np: na Ebay jakieś używki TP Mg to ich cena jest porónywalna z ceną nowego Vańka. Siła nabywcza czyli klienci nie kłamią starsze jest lepsze przynajmniej w sytuacji Vanqush vs TP Mg 09nie sądzę zeby az tyle tych kolowrotkow bylo (chodzi o TP) zeby mialy jakos po tanieć.Mysle ze to pójdzie w drugą stronę.Tych Sw 09 juz jest malo i ciężko je dostac a szczegolnie wesrje SW PG wiec jezeli sie okaże ze te z 2015 beda niewypałem to te starsze moga jeszcze po drozec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ciekawe czy TP '15 będzie tak jak TP '11 wyłącznie na rynek Japan JDM, czy powstanie wersja na Japonie TP '15 i TP Fd na resztę świata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Mam nadzieje że będzie, bo jak inaczej będziemy żyć, przynajmniej ja nie wyobrażam sobie żebym miał kupić innego TP niż JDM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Myślę, że TP'15 będzie produkowany tylko i wyłacznie na rynek JDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi