Skocz do zawartości

'15 Shimano Twin Power 2015 (SW i nie tylko)

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Ta waga modelu 4000 SW rzeczywiście trochę zadziwiająca, żeby nie powiedzieć niepokojąca ;)

Te wagi 290gram  modeli 4000 PG/HG/XG nie tyczą się modelu SW ,wynika z tego że poprostu to wagi modelu który ma "budę"podobna do stelki 14

Edytowane przez hasior

Cos sie chyba wam pop...lo :) Nowy sw 4000 wazy 355 gram, stary sw : 345 gram ( szybki) i 355 gram ( PG) wiec gdzie ta roznica pytam sie ??? :) :) :)

Ja mam inny problem: cos mi sie wydaje, ze nowy FW bedzie do d..y :(

sorry pizglem się w kalkulacjach a w zasadzie źle spojrzałem.

myślałem że już wyjściowo on jest do d..y

• Like 2

Dlaczego ma polecieć, skoro to świetny kołowrotek i, dodatkowo, nieprodukowany już?

Mają być dostępne marzec-maj (info z Japonii, na razie takie niezbyt precyzyjne).

Dokładnie.

Właśnie jestem po serwisie stelki 4000 07' kolegi i powiem szczerze, że jakoś bliżej mi do TP11'. Mam wrażenie, że ta stelka jest delikatniejsza od tp 11' c3000, no ale może to tylko wrażenie :)

Jedno pytanko.... bo nie jestem do konca ogarniety w tym temacie. Czy jak wejda modele na 2015 to Shimano zaprzestanie produkcji poprzednich modeli? Czy moze nadal beda one produkowane rownolegle przez jakis okres? Jak to wygladalo z poprzednimi rocznikami?

Zaprzestanie.

Beda w sprzedazy do czasu wyprzedania zapasow magazynwoych.

Potem czesci beda dostepne przez 10 lat (dla modeli JDM)

• Like 2

Można by pomyśleć że po wprowadzeniu TP15 poprzednik powinien trafić na wyprzedaże i jego cena powinna spaść. Jednak analogicznie po wprowadzeniu Vanquisha który przynajmniej w/g materiałów marketingowych Shimano jest następcą TP Mg 09 ten drugi za bardzo nie staniał. Jeżeli wogóle pojawiają się np: na Ebay jakieś używki TP Mg to ich cena jest porónywalna z ceną nowego Vańka. Siła nabywcza czyli klienci nie kłamią starsze jest lepsze przynajmniej w sytuacji Vanqush vs TP Mg 09

Można by pomyśleć że po wprowadzeniu TP15 poprzednik powinien trafić na wyprzedaże i jego cena powinna spaść. Jednak analogicznie po wprowadzeniu Vanquisha który przynajmniej w/g materiałów marketingowych Shimano jest następcą TP Mg 09 ten drugi za bardzo nie staniał. Jeżeli wogóle pojawiają się np: na Ebay jakieś używki TP Mg to ich cena jest porónywalna z ceną nowego Vańka. Siła nabywcza czyli klienci nie kłamią starsze jest lepsze przynajmniej w sytuacji Vanqush vs TP Mg 09

nie sądzę zeby az tyle tych kolowrotkow bylo (chodzi o TP) zeby mialy jakos po tanieć.Mysle ze to pójdzie w drugą stronę.Tych Sw 09 juz jest malo i ciężko je dostac a szczegolnie wesrje SW PG wiec jezeli sie okaże ze te z 2015 beda niewypałem to te starsze moga jeszcze po drozec.