Skocz do zawartości

'15 Shimano Twin Power 2015 (SW i nie tylko)

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bez znaczenia jest przesuniecie srodka ciezkosci kolowrotka, dzieki takiej konstrukcji

Co przy próbie wyważenia dłuższych kijów potrafi bardzo wiele zmienić...

Kij którego nie mogłem doważyć MB 3000 305g doważyłem TP XD  - 295g 

• Like 1

Jesli chodzi o te same modele (wersje) to tak. Inna sprawa ze wybor modeli jdm jest znacznie większy, a w krajowej dystrybucji tylko kilka. Brak tak potrzebnych 4000pg, c2000s czy 3000hgs (bez c z przodu).

Edytowane przez smokwelski

• 1 miesiąc temu...

Czyli jutro bez obaw mogę łowić na paproszki? A tak na serio to kiedyś słyszałem że te kołowrotki przy stosowaniu przynęt do 40g przeżyją spokojnie 10lat. Sam obecnie dość mocno katuję swojego i przyszła chwila refleksji czy aby nie za bardzo.

Najlepiej jak sam przetestujesz

To nieuniknione ;)

• 1 miesiąc temu...

Mam pytanie do posiadaczy tego modelu, czy to normalne, że podczas ściągania obrotówki kołowrotek wpada jakby w drgania? Nie jest to stukot i nie pojawia się przy większym oporze np. kiedy szybko ściągam boleniowy Wobler albo gumę. Dodam źe mam wersje HGM

Zobacz jaką masz przelotke startowa i kąt natarcia linki wzgledem rolki ;)

Obrotówka też sama z siebie może wprowadzać takie drgania przy szybkim ściąganiu, szybko wirujące skrzydełko ma jakieś tam nierównomierności pracy, wynikające np. ze skręcania linki. Wobler stawia też czasem duży opór, jeśli przy większym wobku normalnie ściąganym nic się nie dzieje, to ja zrzucałbym winę na przynętę

• Like 1

Mam nadzieje, że pomimo tej wady kołowrotek będzie spisywał się dobrze

Przy delfinie bardzo mocno trzeba zwracać uwagę na startową przelotke , jest niewielka więc przy większych kolowrotkach może dawać ten efekt , dlatego przed zbrojeniem lepiej ustalić orientacyjnie pod jaką wielkość kołowrotka bedzie kij robiony.