tpe Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Poznalem kiedys wedkarza, ktorego szwagier mieszkal w Serocku. Sasiad tego szwagra sprowadzil cos z plata w 2008 roku bez oplat na granicy...ale ow sasiad juz w Serocku nie mieszka. Ja z kolei słyszałem od wędkarza z Głowienki pod Krosnem, że jemu udało się ściągnąć TP w pierwszym kwartale 2009 tez bez opłat. Ale potem było różnie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 chce kupic stelle millennium 4000ss b.ladna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Ja z kolei słyszałem od wędkarza z Głowienki pod Krosnem, że jemu udało się ściągnąć TP w pierwszym kwartale 2009 tez bez opłat. Ale potem było różnie...Kłamiesz ten z Glowienki kupił daiwe hiper kustosm prosto z Hjuston.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 chce kupic stelle millennium 4000ss b.ladna.Jedno z lepszych wejść na forum jakie widziałem pierwszy post i od razu wie co dobre 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Jedno z lepszych wejść na forum jakie widziałem pierwszy post i od razu wie co dobre Albo mysli, ze na inne ryby nie beda brali... stelka cream of the cream, maslo maslane zalewane sosem z trufli ( dla pieknego aromatu), jeszcze tylko panienki, kawiar, koks i szampansku potrzeba do full wypasu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 no to zamawiamy i próbujemy - today. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 No i stalo sie naprawde cos strasznego : Potwierdzily sie podksorne obawy moje i paru innych osob. Otoz wyjatkowosc 15 TP nie zasadza sie na posiadaniu HAGANE przekladni i HAGANE korpusu .Taka HAGANE przekladnie i HAGANE korpus mial juz Vanquish, 11 TP, a nawet 09 TP SW. W 15tkach TP rozmiary 1000 PGS, C2000S, C2000HGS maja rotory z materialu zwanego C14+. TP 15tka TP NIE MA micromodules. Zla wiadomosc dla amatorow podwojnych korbek : NIE ISTNIEJE FABRYCZNA WERSJA C3000SDH . Podwojna korbke trzeba kupowac od Yumeya, lub dopasowac z innego modelu (h-2) Posiada szpule opisane jako standard : S-22 (1000,C2000)S-23 (2500, C3000)S-24 (4000) Rozmiarami sa identyczne ze szpulkami z TP 11, natomiast nowy standard oznacza nowe pokretlo hamulca. Zastosowanie starszych szpulek (TP11, Vanquish, Yumeya) bedzie mozliwe tylko z zastosowaniem odpowiedniego pokretla hamulca. Ciekawostka jest szpula Yumeya 40000 M (o pojemnosci 200 metrow plecionki PE 1.5) przeznaczona do 15TP 4000. Trzeba byc swiadomym tego przed zakupem nowosci Shimano. Wszystkie te informacje pochodza z papierowego katalogu Shimano JDM 2015. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Pozostaje tylko pytanie czy pokrętło z 15 podejdzie do 11 bo z tego co pamiętam od 08 nie pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Pozostaje tylko pytanie czy pokrętło z 15 podejdzie do 11 bo z tego co pamiętam od 08 nie pasowało. Ale to trzeba poczekac do konca marca na dostawy piewszych TP 15.Chyba, ze ktos bedzie w tymi miesiacu w Osace na targach - wtedy prosba - niech wezmie TP 11 i sprobuje czy to dziala na stoisku Shimano ... Chyba, ze na Rybomanii w Poznaniu tez bedzie mozna sprawdzic ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Ale to trzeba poczekac do konca marca na dostawy piewszych TP 15.Chyba, ze ktos bedzie w tymi miesiacu w Osace na targach - wtedy prosba - niech wezmie TP 11 i sprobuje czy to dziala na stoisku Shimano ... Chyba, ze na Rybomanii w Poznaniu tez bedzie mozna sprawdzic ... Taaa, ale czy '15 będzie miała odpowiednik na EU? Bo co najmniej dwa ostatnie nie miały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Taaa, ale czy '15 będzie miała odpowiednik na EU? Bo co najmniej dwa ostatnie nie miały... Takich TAJEMNIC to katalog JDM nie zawiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Witam, Czyli potwierdzily sie i moje obawy, ze znowu nic ciekawego nie dostajemy w ''nowym'' modelu, zabrano za to przelacznik obrotow jak w Stelce ( co w moim lowieniu na sam start dyskwalifikuje takie konstrukcje), jeszcze za chwile sie dowiemy, ze ciezko zylke/plecionke wpasowac w klips Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Witam, Czyli potwierdzily sie i moje obawy, ze znowu nic ciekawego nie dostajemy w ''nowym'' modelu, zabrano za to przelacznik obrotow jak w Stelce ( co w moim lowieniu na sam start dyskwalifikuje takie konstrukcje), jeszcze za chwile sie dowiemy, ze ciezko zylke/plecionke wpasowac w klips Bujo Wedlug marketingowcow Shimano 2015 TP lzej sie kreci od 11tki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Chyba, ze na Rybomanii w Poznaniu tez bedzie mozna sprawdzic ...Teraz to Cię trochę poniosło; -) Wydaje mi się że producent poszedł swoim klientom na rękę i tak jak w przypadku Stellek 10 i 14 pokrętła będą kompatybilne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Witam, Czyli potwierdzily sie i moje obawy, ze znowu nic ciekawego nie dostajemy w ''nowym'' modelu, zabrano za to przelacznik obrotow jak w Stelce ( co w moim lowieniu na sam start dyskwalifikuje takie konstrukcje), jeszcze za chwile sie dowiemy, ze ciezko zylke/plecionke wpasowac w klips Bujo..w moim przypadku jedno i drugie może nie istnieć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 A mi przełącznika obrotów najbardziej brakuje podczas składania i transportu kołowrotka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 A mi przełącznika obrotów najbardziej brakuje podczas składania i transportu kołowrotka. Prawie pięć lat trenuję składanie na TP SW, przyzwyczaiłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Nie chodzi tylko o przyzwyczajenie ale również o bezpieczeństwo mechanizmu. Było kiedyś o tym na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 ....w fotelu Ale że rotor z CI4+ to chyba dobrze, w 11TP był zdaje się za masywny ale to tylko 1000 PGS, C2000S, C2000HGS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 ..w moim przypadku jedno i drugie może nie istnieć... Nie watpie ale jak by nie patrzec nasze lowienie jest inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 ...no ja nie "jadę" do tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) ...no ja nie "jadę" do tyłu Patryk a jak napijesz, nie jedziesz 2 do przodu jeden do tyłu . P.s.Niestety w zwariowanym świecie firmy produkujące sprzęt świadomie zaczynają uprawiać na wędkarzach kłusownictwo sprzętowe.Coraz słabsze parametry zwijarek-betoniarek. Edytowane 5 Lutego 2015 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) NowyForumowicze2 postówLokalizacjamazowieckieImię:KonradNazwisko:GrabowskiNapisano 26 styczeń 2015 - 17:35chce kupic stelle millennium 4000ss b.ladna. Jedno z lepszych wejść na forum jakie widziałem pierwszy post i od razu wie co dobre Bo naprawdę wie co jest dobre. Serwisuje u mnie same znakomitości .Napisał konkretnie.A to że pierwszy czy drugi post,nie upoważnia nikogo do wyśmiewania się. Edytowane 5 Lutego 2015 przez Józef Lesniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Ja to już na niego miejscu umawiał bym się na serwis tej milenki u Pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi