Skocz do zawartości

'15 Shimano Twin Power 2015 (SW i nie tylko)

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Poznalem kiedys wedkarza, ktorego szwagier mieszkal w Serocku. Sasiad tego szwagra sprowadzil cos z plata w 2008 roku bez oplat na granicy...

ale ow sasiad juz w Serocku nie mieszka.

Ja z kolei słyszałem od wędkarza z Głowienki pod Krosnem, że jemu udało się ściągnąć TP w pierwszym kwartale 2009 tez bez opłat. Ale potem było różnie... 

• Like 2

Jedno z lepszych wejść na forum jakie widziałem :)  pierwszy post i od razu wie co dobre :D

Albo mysli, ze na inne ryby nie beda brali... stelka cream of the cream, maslo maslane zalewane sosem z trufli ( dla pieknego aromatu), jeszcze tylko panienki, kawiar, koks  i szampansku potrzeba do full wypasu.

• Like 4

• 2 tygodnie później...

No i stalo sie naprawde cos strasznego : 

Potwierdzily sie podksorne obawy moje i paru innych osob.

Otoz  wyjatkowosc 15 TP nie zasadza sie na posiadaniu HAGANE przekladni i HAGANE korpusu .

Taka HAGANE przekladnie i HAGANE korpus mial juz Vanquish, 11 TP, a nawet 09 TP SW.

W 15tkach TP rozmiary 1000 PGS, C2000S, C2000HGS maja rotory z materialu zwanego C14+.

TP 15tka TP NIE MA micromodules. 

Zla wiadomosc dla amatorow podwojnych korbek : 

NIE ISTNIEJE FABRYCZNA WERSJA C3000SDH . Podwojna korbke trzeba kupowac od Yumeya, lub dopasowac z innego modelu (h-2)

Posiada szpule opisane jako standard :

S-22 (1000,C2000)

S-23 (2500, C3000)

S-24 (4000)

Rozmiarami sa identyczne ze szpulkami z TP 11, natomiast nowy standard oznacza nowe pokretlo hamulca.

Zastosowanie starszych szpulek (TP11, Vanquish, Yumeya) bedzie mozliwe tylko z zastosowaniem odpowiedniego pokretla hamulca.

Ciekawostka jest szpula Yumeya 40000 M (o pojemnosci 200 metrow plecionki PE 1.5) przeznaczona do 15TP 4000.

Trzeba byc swiadomym tego przed zakupem nowosci Shimano.

Wszystkie te informacje pochodza z papierowego katalogu Shimano JDM 2015.

• Like 1

Pozostaje tylko pytanie czy pokrętło z 15 podejdzie do 11 bo z tego co pamiętam od 08 nie pasowało.

Ale to trzeba poczekac do konca marca na dostawy piewszych TP 15.

Chyba, ze ktos bedzie w tymi miesiacu w Osace na targach - wtedy prosba - niech wezmie TP 11 i sprobuje czy to dziala na stoisku Shimano :D

...

Chyba, ze na Rybomanii w Poznaniu tez bedzie mozna sprawdzic ...

• Like 1

Ale to trzeba poczekac do konca marca na dostawy piewszych TP 15.

Chyba, ze ktos bedzie w tymi miesiacu w Osace na targach - wtedy prosba - niech wezmie TP 11 i sprobuje czy to dziala na stoisku Shimano :D

...

Chyba, ze na Rybomanii w Poznaniu tez bedzie mozna sprawdzic ...

Taaa, ale czy '15 będzie miała odpowiednik na EU? Bo co najmniej dwa ostatnie nie miały...

Witam,

Czyli potwierdzily sie i moje obawy, ze znowu nic ciekawego nie dostajemy w ''nowym'' modelu, zabrano za to przelacznik obrotow jak w Stelce ( co w moim lowieniu na sam start dyskwalifikuje takie konstrukcje), jeszcze za chwile sie dowiemy, ze ciezko zylke/plecionke wpasowac w klips :( 

Bujo

• Like 1

Witam,

Czyli potwierdzily sie i moje obawy, ze znowu nic ciekawego nie dostajemy w ''nowym'' modelu, zabrano za to przelacznik obrotow jak w Stelce ( co w moim lowieniu na sam start dyskwalifikuje takie konstrukcje), jeszcze za chwile sie dowiemy, ze ciezko zylke/plecionke wpasowac w klips :(

Bujo

Wedlug marketingowcow Shimano 2015 TP lzej sie kreci od 11tki :D

• Like 1

Witam,

Bujo

..w moim przypadku jedno i drugie może nie istnieć... :P

• Like 1

...no ja nie "jadę" do tyłu :P

Patryk a jak napijesz, nie jedziesz 2 do przodu jeden do tyłu :) .

P.s.

Niestety w zwariowanym świecie firmy produkujące sprzęt świadomie zaczynają uprawiać na wędkarzach kłusownictwo sprzętowe.

Coraz słabsze parametry zwijarek-betoniarek.

Edytowane przez Jozi

Nowy

• photo-thumb-59194.jpg?_r=1422484003
  • Forumowicze
  • bullet_black.png
  • 2 postów
  • Lokalizacjamazowieckie
  • Imię:Konrad
  • Nazwisko:Grabowski

Napisano 26 styczeń 2015 - 17:35

chce kupic stelle millennium 4000ss b.ladna.

Jedno z lepszych wejść na forum jakie widziałem :)  pierwszy post i od razu wie co dobre :D

Bo naprawdę wie co jest dobre. Serwisuje u mnie same znakomitości .Napisał konkretnie.A to że pierwszy czy drugi post,nie upoważnia nikogo do wyśmiewania się.

Edytowane przez Józef Lesniak
  • Like 1