Skocz do zawartości

Pstrągi 2015

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za gratulację.Nie myślałem,że jedną rybą można zebrać tyle lajków :-)  Ryba była bardzo przypadkowa.Pojechaliśmy nad wodę na tzw. toastowego.Wyjechałem 2 godziny prędzej by sobie potestować przynęty.Na taki zestaw własnie ta ryba została złowiona,czyli wedka do połowu kleni,okoni na blanku muchowym,zyłka 0,14,wobler Oczlik 2cm-albinos i oczywiście hol odbył się na otwartej agrafce :-) Ryba w kondycji potarłowej,czyli zero odjazdów,skoków,tylko młynki kręciła jak mizerna kelcina. Ale radochy było sporo,bo zrobiłem zaledwie 5-10 rzutów w nowym roku.

post-45930-0-09058500-1420212488_thumb.jpg

• Like 9

Przepraszam za jakośc zdjęcia ale nie mam pojęcia co poszło źle,zazwyczaj wychodziły fajne.

Niemogłem się doczekać otwarcia sezonu i dzisiaj udało mi się urwać na półtorej godziny.Deszcz,wicher itp nie przeszkadzały w żerowaniu za to w łowieniu bardzo :)

W sumie trzy potoki jeden z 4 z przodu.Kondycja pożal się Boże plus 50-cio centymetrowy szczupak. Szczupak walczył najlepiej :)

Zdjęcie na trawie ale bardzo mokrej ;)

post-47674-0-97528200-1420227742_thumb.jpg

Wszystkie ryby złowione na Keitech Little Spider 2 na 2 gramowej główce :)

Edytowane przez Wiktor
  • Like 5

Gratulacje pieknych ryb panowie. Widac ze co rzeka to inna kondycja ryb, mimo to i tak Wam zazdroszczę ???? Ja musze czekac do kwietnia ale mam sporo czasu sie przygotowac ????

P.s Panowie piszcie prosze tez jakie wabiki punktuja no chyba ze to tajemnica ????

Edytowane przez Predatorhunter

W sumie liczyłem że przy tak słabej zimie potoki będą w lepszej kondycji a tu niespodzianka. Widać że tarło bardzo dużo je kosztuje. Pomyśleć że są ludzie którzy potrafią takiego biedaka zabrać. To się w głowie nie mieści

zabrac jak zabrac ,ale i zjeść :)

W sumie liczyłem że przy tak słabej zimie potoki będą w lepszej kondycji a tu niespodzianka. Widać że tarło bardzo dużo je kosztuje. Pomyśleć że są ludzie którzy potrafią takiego biedaka zabrać. To się w głowie nie mieści

Chyba ewolucyjny krok do przodu.

Gratulacje pieknych ryb panowie. Widac ze co rzeka to inna kondycja ryb, mimo to i tak Wam zazdroszczę ???? Ja musze czekac do kwietnia ale mam sporo czasu sie przygotowac ????

P.s Panowie piszcie prosze tez jakie wabiki punktuja no chyba ze to tajemnica ????

Mimo, ze dla mnie pstragi to juz przeszlosc. To z racji tysiecy godzin spedzonych nad gorska rzeka moge powiedziec, ze bardziej miejsce i sposob prezentacj sie liczy Moja ulubiona przyneta byly 2 typy woblerow TSy oraz Kobiki Edytowane przez bartek19176