czocho Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 I dopiero bedzie czysta finezja ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Śmiejcie się śmiejce tu pływają takie potwory nie mówiąc o przypadkowej królowej że warto naprawdę mieć normalny kij ale jak kto woli towarzystwo niech się pośmieje. A i z plecinką kolego to nie ma co satrtować bo przy rzucie woblerem pójdzie on w da (przetrze się nawet na 20 metrze gdzieś przypadkow)l, jest mnóstwo kamieni o które ona się przeciera tylko żyłka. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez pontonss 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 @Pontonss-Tu nie chodzi o problem z wyjeciem, bo uzywajac 0.20, hamulca, glowy oraz mocy kija, wyjme kazda rybe ze swojego psiurka. Problemem jest uderzenie pstraga, ktorego czasem sie zaciac nie da bo ryba sie odbija (targniecie i luz) badz po 2 mlynach spada. Wyjsciem moze by byla pletka, ale nie jestem przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Na pletce będą Ci jeszcze bardziej spadać, njlepszym wyjściem jest mocniejszy kij i mono. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radunianin Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Gratulacje, a na razie mogę tylko powspominać poprzedni sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radunianin Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hobbyspin78 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Dzisiejszy kropek z krótkiego wypadu 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Ładne kolorki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_92 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Dzisiejszy kropek z krótkiego wypaduCo to za wobler mu z pyska wystaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Tzw...konar(t)... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Dlaczego u mnie nie ma pstrągów???!!!!!!!?!?!?!?!? :angry: :bighair: :bighair: Piękne ryby łowicie! Pozazdrościć i Pogratulować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Szajba trwa. Rybka leniwa jak przystało na niedzielę. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 @Pontonss-Tu nie chodzi o problem z wyjeciem, bo uzywajac 0.20, hamulca, glowy oraz mocy kija, wyjme kazda rybe ze swojego psiurka. Problemem jest uderzenie pstraga, ktorego czasem sie zaciac nie da bo ryba sie odbija (targniecie i luz) badz po 2 mlynach spada. Wyjsciem moze by byla pletka, ale nie jestem przekonany. Pletka to zadne wyjscie, sa jednakze kije uncjowe, od ktorych ryby sie nie odbijaja jak chociazby Talon 3 m MXF2 czy Batson RX8 3.20 28 gram. Bujo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zapomnialem napisac o jeszcze jednej bardzo waznej rzeczy czyli o kotwicach. O ile przy plecionce mozna uzywac wzmacnianych i grubych kotwic jak Ownery 36, 41 czy Kamatsu to juz przy zylce i tych pierdzielnieciach zdecydowanie lepiej sprawdzaja sie brazowe Gamaki ( inne pewnie tez ale nie uzywam). Sa jeszcze blanki u Talona opisane do 3/4 uncji ale 15 lbs i jesli mialbym miec tylko jedna wedke co raczej cos takiego ( nawet zakupilem ostatnio dwie 2.40 i 3m ). W miejscach gdzie nie ma ryb 70+ idealnie sprawdzil mi sie RX8, 2.90 do 21 gram, kazde walniecie zaciete, przy gniotach ze stajni MHX to prawdziwa perelka Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksander54 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Dla poprawienia nastroju pochwale sie taka oto historyjka : W marcu 2014 lowie taka oto rybke : Miarka pokazuje 61 cm i rybka wraca do wody. Miejsce odwiedzam regularnie jeszcze kilka razy w trakcie sezonu 2014... Odwiedzam to miejsce w styczniu 2015 i lowie : Przyroslismy do 65 cm (od marca 2014 cale 4 cm) i mamy sie dobrze, mimo niedawno odbytego tarla.Ale charakterystyczna plame nad prawym okiem nadal mamy.Nie znam sie na przyrostach pstragow (nie studiowalem ichtiologi), ale Madrzy mowia ze 4 cm w kategorii 60 plus to dobry wynik.Moze spotkamy sie w 2016 ? Piękne miejsce ! Nad moją rzeczką taka przygoda raczej niemożliwa -gumofilce zatłukły by go pewnie już na pierwszym tarle. Szkoda... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Bardzo pstrągowy ten początek roku.... 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Aleksander 54. Jesteś gość!! Pilnuj się i nie wspominaj lokalizacji tej pieknej historii jesli gadasz przez sen.... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Szajba trwa. Rybka leniwa jak przystało na niedzielę.Co to za mlynek? Stradic 1000? Fajna rybka Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Co to za mlynek? Stradic 1000? Fajna rybka Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Stradic 2500 FH a korbka od techniuma chyba. Poczciwa maszyna. Zabkuje rzęzi terkocze itp... Człowiek spełniony nie ma czasu narzekać i marudzić 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Kubuś ten Stradic to chyba jedyny kołowrotek (oprócz moich), które łowią/łowiły ryby:) Bo inne przecież na forum to nowe, nie dotykane, a ryski to tylko od przekładania:D:D Edytowane 26 Stycznia 2015 przez Gadget 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zapomnialem napisac o jeszcze jednej bardzo waznej rzeczy czyli o kotwicach. O ile przy plecionce mozna uzywac wzmacnianych i grubych kotwic jak Ownery 36, 41 czy Kamatsu to juz przy zylce i tych pierdzielnieciach zdecydowanie lepiej sprawdzaja sie brazowe Gamaki ( inne pewnie tez ale nie uzywam). BujoHmmm, polemizowałbym.Zbyt wiele razy widziałem u kumpli i u siebie porozginane w 3 du...y tego typu kotwice. Wystarczy wk...wiona ryba 50+ w dobrej formie i konieczność przytrzymania jegomościa w miarę blisko. Na siurkach w których łowię puszczenie ryby za 3 zakręt nie wchodzi w grę Także mimo wszystko sprzęt proponuję dobierać do wody i ryb Tym bardziej, ze duży pstrąg potrafi takiego gamaka, Mustada czy inne VMC zdezelować samą siłą ścisku szczęk. Pewnie przy niekorzystnym ustawieniu, ale jednak takie coś się zdarza.Od wielu już sezonów ST36 to standard.A co do brań pstrągów, to wydaje mi się że jak ryba odgania woblera zamkniętym pyskiem niemożliwym jest zapiąć go wewnątrz pyska. A ryby zapięte od zewnątrz, szczególnie za skórkę się ukręcają. I ukręcac będą Czasem sa takie dni i chyba trzeba to pzyjąć z dobrodziestwem inwentarza. Żeby nie było całkeim off topowo, to gratuluję wszystkim fajnych rybek. U mnie nie biorą, bo nad wodą tłok i wyścigi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 47cm 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Piękny zdrowy samczyk. Gratulacje !Co to za wędeczka, jakiś HM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Piękny zdrowy samczyk. Gratulacje !Co to za wędeczka, jakiś HM ?Wedka to jednoczesciowy garbolino.Przeleżało u mnie kilka lat.Kij oskrobałem do gołego blanku i zmontowałem od podstaw,przelotki,uchwyt,korek itdFakt,że korek i pierścienie rezonansowe jak u HM,bo tam to było robione.W ramach odprawy sobie kilka wędek zmontowałem :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Kropas z ostatniej wyprawy. Pozdrawiam. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi