AdasCzeski Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 http://www.damnomlyn.pl/ taaak... Pani Elżbieta jest kochana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Panowie miał ktoś okazję połowić na Łupawie na odcinku speckjalnym-spinningowym.Wybieram się tam w kwietniu. Może podpowiecie co jak i z czym. Może jakiś nocleg znacie w okolicy. Byłem kiedyś,było dobrze.Byliśmy w zeszłym roku,ekipa 7 osób nie amatorów.Mucha i spinning.3 dni łowienia po kilka godzin dziennie,pogoda dobra,okres idealny,bo ostatni weekend sierpnia. Największa ryba 40cm i przerzucanie takich 18-25cm w ilości 20-30szt dziennie.W porywach 32cm.Wyglada na to,że gospodarz olał ten odcinek specjalny,chyba za 40zl/dzień.Olał bo m.innymi strażnik dostał info,że jest kilku z Bydgoszczy,którzy zresztą opłacili dniówki,to chodził po rzece by każdego spotkać i sprawdzić czy haczyki bezzadziorowe..Ciekawe czy szuka jak ,nie ma cynków? Gospodarz łowiska sie nie interesuje także,kto co łowi.My byliśmy w ostatni weekend sierpnia, to skrzynka na drzwiach gdzie wrzuca się rejestry(w tym miejscu gdzie nocleg z linku) była pełna rejestrów.Aż sie wysypywało prawie.Z ciekawości długopisem wyjąłem kilka z góry,to wyniki były podobne i gorsze.A rejestry były z kwietnia i maja ! No i od miejscowego też mieliśmy info,że tu łowią jesienią na spinning,bez pozwoleń,biorą co złowią.A nas potraktował szyderczym uśmiechem. Na OS Łupawa byłem ostatni raz. Dawno nie czułem się tak oszukany. Na swoich wodach,bez OS-ów bym sie lepiej nałowił. Nie polecam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworskijacek05 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Dzięki chłopaki za namiar noclegu. Pewnie skorzystam. A co do opisu Tapsa to zaobaczymy jak bedzie. Do kwietnia jeszcze daleko , Jednak śledząc rózne opisy i wypowiedzi z róznych portali to wszyscy tą Łupawe polecają. Podobno piękna rzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ja będę w pierwszy weekend kwietnia na OSie z kilkoma kolegami z j.pl, więc dam znać co i jak. Generalnie tam najlepiej jechać w tygodniu (środa,czwartek) kiedy ryby złowione w weekend sobie odpoczną. Kwiecień jest miesiącem od kiedy można łowić spinem i jest baaaardzo duża szansa na rybę 60+. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 eee.... no coś tam z tego co mi wiadomo pływa w tej Łupawie... Łowione w 2014... jeden wyjazd. To nie są ryby, które zamieszczałem dotychczas w wątku pstrągi 2014 czy foto C&R czy wspólne wyczyny... 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 No ładnie,a dzikie nie wpuszczaki były ? Widzę,że co wiosnę takich dorzucają na zachętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Były... ale... w górnej Parsęcie czy innej rzeczułce jakbym trafił 40+ to robię foto, w Łupawie nie robię. Niemniej masz Michał rację na wiosnę łatwo o te duże duńczyki, ale w czerwcu i później już bardzo trudno. Odcinek spinningowy jest relatywnie krótki, a presja duża. Pamiętam jednak swój pierwszy wyjazd na Łupawę 13 sierpnia 2010 roku, samo południe, żar z nieba i w fajnym wlewie bach... 52 lub 54 nie pamiętam ale pamiętam jak skakałem z radości... Ładny prawda? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwaniak Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Aaaale byki....Ja dziś trafiłem 3 sztuki pstrążka,największy 38 cm.Na pstrągowego Tapsa połakomił się także sześćdziesięcio centymetrowy szczup. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Adam ten pstąg to potokowiec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Janusz, moim zdaniem to potok. Wstawiłem, bo jest piękny... i dziki... jak był wpuszczony to dawno temu i o tym już zapomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Piękne te Twoje duńczyki! U mnie co najwyżej dorotki się czepiają i inne mieszańce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Skoro tak mówisz. Jeszcze nie trafiłem takiego dziwadła Gabarytowo fajniusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Janusz, a dlaczego dziwadło... Inne foto tegoż... z góry przepraszam za bucior, moje początki to były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Adam ten wygląda ja kiczowato pomalowany butelier. Pstrągi które łowię mają proporcionalną głowę do masy ciała i o połowę mniej kropek.Przewaga czarnych i pojedyncze czerwone na opalizującym złoto -fioletowym tułowi.Tak przynajmniej wyglądają dunajcowe pstrągi .Niestety często trafiają się takie trocio podobne bez czerwonych kropek a czarne kropki wyglądają jak krzyżyki ,brudasy tylko z szarymi plamami .Efekty zarybień selektem z niewiadomo skąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworskijacek05 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ja będę w pierwszy weekend kwietnia na OSie z kilkoma kolegami z j.pl, więc dam znać co i jak. Generalnie tam najlepiej jechać w tygodniu (środa,czwartek) kiedy ryby złowione w weekend sobie odpoczną. Kwiecień jest miesiącem od kiedy można łowić spinem i jest baaaardzo duża szansa na rybę 60+. Pozdrozdecydowanie poproszę o informacjeja wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Według mnie na OS gdzie jest "only" C&R trzeba być jak najwcześniej rozpoczęcia, czym później tym ryby zaczynają mieć uśmiech "Jokera" i przestają reagować na wszystko, nawet co jest JDM. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Według mnie na OS gdzie jest "only" C&R trzeba być jak najwcześniej rozpoczęcia, czym później tym ryby zaczynają mieć uśmiech "Jokera" i przestają reagować na wszystko, nawet co jest JDM.Święte słowa nawet JDM nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Były... ale... w górnej Parsęcie czy innej rzeczułce jakbym trafił 40+ to robię foto, w Łupawie nie robię. Niemniej masz Michał rację na wiosnę łatwo o te duże duńczyki, ale w czerwcu i później już bardzo trudno. Odcinek spinningowy jest relatywnie krótki, a presja duża. Pamiętam jednak swój pierwszy wyjazd na Łupawę 13 sierpnia 2010 roku, samo południe, żar z nieba i w fajnym wlewie bach... 52 lub 54 nie pamiętam ale pamiętam jak skakałem z radości... Ładny prawda? widzę, że woblerek od Tomka. 20100813065.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hobbyspin78 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Taki dzisiejszy kropek 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworskijacek05 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Piękny rybek. gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Jeszcze kilka godzin...... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworskijacek05 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Kurcze ja dopiero 7 lutego pojade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 pobódka 4:00 i sruuuu do Leska nad San Zielona kurtała i czapka z napisem C&R - to bede ja 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Chlopaki, mam do was prosbe.Jak jestescie nad woda to porobcie troche fajnych fotek i powrzucajcie, nawet bez ryb, wody pstragowe maja swoj urok.Fajnie byloby poczytac jakas mini relacje z wyprawy na rybki okraszona ciekawymi zdjeciami.Polamania zycze Edytowane 31 Stycznia 2015 przez grunwald1980 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Chlopaki, mam do was prosbe.Jak jestescie nad woda to porobcie troche fajnych fotek i powrzucajcie, nawet bez ryb, wody pstragowe maja swoj urok.Fajnie byloby poczytac jakas mini relacje z wyprawy na rybki okraszona ciekawymi zdjeciami.Polamania zycze fakt, zróbcie to koledzy... dla tych co nie mogą :/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi