KLANADfachura Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Chętnie bym troszkę kropki pomęczył nad Sanem jak to koledzy wygląda w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 No właśnie - pozwoliłem sobie na mały żarcik. Byłem ciekaw jaki będzie odzew.Rybka trzy posty wyżej jest lipna - czytaj z lipy.A twórcą tego cuda jest jegomość Jimi. Hahah kurde... Ja się złapałem... Używałeś go jako przynęty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Chętnie bym troszkę kropki pomęczył nad Sanem jak to koledzy wygląda w praktyceCo chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Czy odcine no kill bo serce mi się kroi jak kropy w lep walą Edytowane 1 Lutego 2015 przez KLANAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 A jeszcze jak z zezwoleniami no i oczywiście czy rybek troszkę w wodzie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Ryba jest... Tylko nie zawsze chce współpracować... I w weekend dużo chętnych na spotkanie z pstrągiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Daj znać jak się będziesz wybierał może się uda połowić razem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Muszę pomyśleć może pojadę jak kropki nie będą wspłpracowały to chociaż foty pięknych widoków napstrykam. Dzięki Tomek za info ( chociaż trochę tego liścia się obawiam haha ) Edytowane 1 Lutego 2015 przez KLANAD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Muszę pomyśleć może pojadę jak kropki nie będą wspłpracowały to chociaż foty pięknych widoków napstrykam. Dzięki Tomek za infoznam spoko miejsce na nocleg w Postołowie. Nie tanio może ale wygodnie i z zejściem bezpośrednio do wody w której jest dużo pstrąga kleni lipieni i świnek... Jak coś daj znać... Ja tam jestem minimum raz w roku na resecie z rodziną... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Dzięki pomyślę i się odezwę ale jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hobbyspin78 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Kropki z dzisiejszego wypadu a od poniedziałku nawał zajęć i czasu na rybki nie będzie 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworskijacek05 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Dzięki pomyślę i się odezwę ale jeszcze raz dziękiKlanad daj znać jak bedziesz leciał. Widzę ze Toruń to moze zgarniesz mnie z Łodzi to polecimy razem. Edytowane 1 Lutego 2015 przez jaworskijacek05 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur43 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Grubiutki ten pstrążeń,widać że mocna rybka.Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 @krupin mierzyłeś tego klocka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Dzieki chlopaki za zdjecia, watek zaczyna zyc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krupin Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Jeszcze razZdjęcie które wstawiłem na poprzedniej stronie - zostało wstawione dla żartu. Jest to wspaniała rzeźba kolegi Jimi - która wiernie odzwierciedla pstrąga potokowego. Kolega dzisiaj nad wodę przyniósł parę wyrzeźbionych ryb (potok, trotki) i żeśmy się z nimi dla żartu obfocili. Przepraszam jeśli trochę zamieszałem.Jeśli chcecie zajrzyjcie na FB Stowarzyszenia Przyjaciół Białej Przemszy, gdzie są między innymi zdjęcia tych wspaniałych wyrzeźbionych ryb.Dla jasności zdjęcie poniższe to przepiękna rzeźba pstrąga. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Haha dobre ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Witam rozpoczęcie udane dzisiejszym połowem było siedem rybek w tym dwie nie wymiarowe oczywiście rybki wróciły do wody pozdrawiam Japa przynęta wobler nazwa nie znana (ja nie znam bynajmniej) 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 A ja zdjęć nie wrzucę bo brak wymiaru jerkbaitowego, ale się pochwale, bo najlepszy początek sezonu w życiu mi się trafił.Sezon rozpoczęty pstrągiem i to w ilości 5 sztuk, z czego 4 wymiarowe: 35, 34, 33, 35 i jeden coś koło 27 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobHimself10 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 A ja zdjęć nie wrzucę bo brak wymiaru jerkbaitowego, ale się pochwale, bo najlepszy początek sezonu w życiu mi się trafił.Sezon rozpoczęty pstrągiem i to w ilości 5 sztuk, z czego 4 wymiarowe: 35, 34, 33, 35 i jeden coś koło 27 cm. Licus, niezły wynik:) atakowałeś Rudawę, Dłubnię czy Prądnik? Ja dziś na Prądniku, ale samo przedszkole, 4 kropki 20-25 i jeden 30cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 tego gdzie byłem to już nawet najstarsi górale nie będą wiedzieć za to spotkałem dwóch gumofilców, jeden nawet chciał mnie uczyć jak pstrągi łowić i na co, ale szybko się poddał i zmienił rzeczkę, swoje lekcje podsumował informacją, że on już pstrągów nie bierze, bo zazwyczaj jak mu się trafi jeden wymiarowy, to potem ciężko o drugiego, a jednego to mu się nie opłaca brać... masakra. Powiem tylko, że na Prądniku dziś nie byłem, bo zimą to przedszkole strasznie wychudzone. Moje dziś też chudawe trochę były. Tylko ten niemiarowy i ostatni 35-cm miały brzuszek, natomiast reszta po przejściach i na głodzie.Myślę, że te nasze pstrągi to trochę poprzeganiane przez wydry i kormorany, dlatego nie pojadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek K. Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Wszystko pieknie ladnie ale zapierd... sobie po krzakach po mrozie w sniegu po kolana nie dla mnie szacun panowie za determinacje i wytrwalosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) minimalny wymiar wstawiania dla Pstrąga jest nadal 40 cm czy coś się zmieniło ? Edytowane 2 Lutego 2015 przez c1eśla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Ostatnio przeszla WIELKA woda, a taka woda zwykle oznacza zmiany. Zabrala kilka drzew, ktore lezaly przy brzegach "od zawsze".Zabrala troche mulu z niektorych miejsc, przyniosla inne osady itd itp.Rzeka zyje.Wraz z woda przybyli nowi mieszkancy . Nowi o tyle, ze dotychczas TAKICH kolorow na tym sektorze to u mnie nie grali. Tym ciekawsze spotkanie zaliczylem w sobote. Nie bardzo wiem jak to jest mozliwe ze rybka w styczniu (to byl 31.01) jest taka miesista, szeroka i po prostu silna. Skasowala wabik na pograniczu ostrej nurtowej rynny i dala niezly popis podwodnych akrobacji. Na tyle byla "zimowa", ze nie wyskakiwala . Przy okazji skieruje pytanie do zorientowanych w temacie : Wydry w warunkach rzeki pstragowej - do jakiej wielkosci ryb (pstragow) atakuja skutecznie i zjadaja pstragi ? Czy ryba zimowa o dlugosci 47- 48 cm jest dla nich celem ? Pozdrawiam Guzu 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Wydry w stawie mojego kolegi zabijały i zjadały 50 cm karpie. Atak na takiego pstrąga (ok. 50 cm) w górskiej rzece jest dużo trudniejszy, ale tak jak piszesz po przejściu dużej wody pstrągi mogły być osłabione i bardziej podatne na ataki stałocieplnego drapieżnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi