DonPablo Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Gdzieś na YT jest filmik z Dunajca jak panowie pokazują głowatkę ponad 80cm z poszarpanym przez wydrę bokiem także z pstrągiem też sobie poradzi może go nie zeżre ale pokaleczy. Mam dziwne przeczucie, że w tym filmie przygotowana do skonsumowania głowatka nie została znaleziona "przypadkowo" po pokaleczeniu przez wydrę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Przy tym co jest na filmiku wydaje się, że pięćdziesiątak czy nawet większy kaban to żaden przeciwnik dla wydry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu24 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 A i coś u mnie też puka i jakieś niespodzianki , sprzęt st.croix elitka 4-8lb i 2-4lb młynki aldebaran mg7 +avail ,aldebaran bgf, żyłka ovner 20/16 wobler Lipiński shogun . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Tak jak pisał @TPE, woda na Sanie zmienna. Było pięknie bo pogoda dopisała, lekki mrozik z rana, później słoneczko i ciepło Wczoraj był idealny dzień na głowę, maluchów to w naszej ekipie padło 4 a inni napotkani wędkarze też kilka mieli. Po prostu gryzły.Ja wczoraj miałem 4 rybki ( 1 lipień i 3 kropki), a dziś 5 kropków. Wszystkie drobne.W nocy puścili wodę, przez co poziom się troszkę podniósł i woda była mniej klarowna. Do tego to zielsko grrr! Superaśny wypad! Polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Na rozpoczęciu widziałem rybe pod 70cm, miała obgryzioną płetwę ogonową. Nie mogła się utrzymac w nurcie i co chwilę wpływała dopływu o glębokości 20-30cm. Jarek @the slut zrobił mu zdjęcie jak chłopaki na drugim brzegu wzieli rybę do podbieraka, właśnie obstawiałem robote wydry a ryba miała na oko 3-4kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 to chyba ryba z tego filmu, a film z 11stycznia .Wiec jakos sie utrzymała do 1 lutego, pisze 55+ ale pstrag miał pod 70cm bo widziałem go w podbieraku. https://www.youtube.com/watch?v=w2w8xO62fvQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Przy tym co jest na filmiku wydaje się, że pięćdziesiątak czy nawet większy kaban to żaden przeciwnik dla wydry. Tylko że to nie jest wydra tylko norka,najmniejszy zs szkodników Wydra łykneła by tą troć na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Temat wydr i norek bardzo ciekawy, może by go tak wydzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Argentyńskie szczęście, parę kilo tęczy w rozmiarze 70+Tak dla porównania wielkości z wędeczką zbudowaną przez Hubertusa. Dzięki Hubert, wszystkie smoki na Twój kij. 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 ...teraz to dowaliłeś Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Oj tam, oj tam. W 5 dni udało mi się złowić 28 sztuczek powyżej 55 cm, w tym klamota 87 cm i około 11 kg wagi (szacowana). Niestety tego dnia byli koło mnie tylko argentole, a do mojego aparatu daleko, więc fotki nie mam. Wśród tych 28 było 18 powyżej 70 centów. Niektóre grubasy osiągały blisko 9 kilo. Zabawa na sto dwa. Ekipa 9 gości przez 5 dni schwyciła 254 tęczaki o wymiarze powyżej 55 cm. Wyrobiłem średnią wyjazdu. Wszystkie rybki wróciły do domku. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Mam dziwne przeczucie, że w tym filmie przygotowana do skonsumowania głowatka nie została znaleziona "przypadkowo" po pokaleczeniu przez wydrę...Kto wie w Polsce zdarzają się nawet cuda wyborcze To już ostatni OT obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 ....a miałem spokojnie iść spać lepiej Bartek wrzuć je do wątku z łososiami , żeby ludziom ciśnienia nie podbijać ....i nadszedł ten czas , żeby sprawić sobie gopro...zapraszam na warszaty pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roland79 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Teraz ja się pochwalę. Dzisiejsze wyjście nad rzeczkę zaowocowało 3 potokami. Dwie sztuki delikatnie ponad 40cm i jeden niedolotek ok 35cm.Pogoda rewelacyjna, tylko zdjęcia słabe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwaniak Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Teraz ja się pochwalę. Dzisiejsze wyjście nad rzeczkę zaowocowało 3 potokami. Dwie sztuki delikatnie ponad 40cm i jeden niedolotek ok 35cm.Pogoda rewelacyjna, tylko zdjęcia słabe. WP_20150202_002.jpgWP_20150202_005.jpgBardzo ładne rybki.Niestety takie zdjęcia wychodzą jak się jest samemu nad wodą i na dodatek myśli się o zdrowiu ryby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 A z tym pstrągiem z BP to może jakimś cudem udało mu się wydostać z jakiejś sieci np. żyłkowej. Widziałem ryby jak wyglądają po sieciach i jest szansa że ten pstrąg akurat się z jednej wydostał. Na BP z tego co wiem zdarzają się sieci zakładane przez kłusoli. To tylko przypuszczenia bo ciężko coś więcej ustalić z filmiku. Nie widać tego dokładnie czy płetwa jest przecięta czy ugryziona a to by mogło znacznie pomóc przy rozwiązaniu zagadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Oj tam, oj tam. W 5 dni udało mi się złowić 28 sztuczek powyżej 55 cm, w tym klamota 87 cm i około 11 kg wagi (szacowana). Niestety tego dnia byli koło mnie tylko argentole, a do mojego aparatu daleko, więc fotki nie mam. Wśród tych 28 było 18 powyżej 70 centów. Niektóre grubasy osiągały blisko 9 kilo. Zabawa na sto dwa. Ekipa 9 gości przez 5 dni schwyciła 254 tęczaki o wymiarze powyżej 55 cm. Wyrobiłem średnią wyjazdu. Wszystkie rybki wróciły do domku. Strobel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Oj tam, oj tam. W 5 dni udało mi się złowić 28 sztuczek powyżej 55 cm, w tym klamota 87 cm i około 11 kg wagi (szacowana). Niestety tego dnia byli koło mnie tylko argentole, a do mojego aparatu daleko, więc fotki nie mam. Wśród tych 28 było 18 powyżej 70 centów. Niektóre grubasy osiągały blisko 9 kilo. Zabawa na sto dwa. Ekipa 9 gości przez 5 dni schwyciła 254 tęczaki o wymiarze powyżej 55 cm. Wyrobiłem średnią wyjazdu. Wszystkie rybki wróciły do domku. "Jednym" slowem teczowy music box : Gratuluje udanej wyprawy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Owszem Łukaszu, Jurassic Lake czyli Lago Strobel. Spanie w norze, śmierdzący kibel, ale ryby pierwsza klasa, a i pogoda wyjątkowa, jak na Patagonię. Dzięki Guzu Edytowane 3 Lutego 2015 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Bartek mega wyjazd Wam wyszedł. Trzymałem kciuki żebyście dotarli i się udało.Świetna i niepowtarzalna sprawa. Zdrowo zazdroszczę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Na muche tez probowaliscie czy tylko spin? Bedzie jakas relacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Na muche tez probowaliscie czy tylko spin? Bedzie jakas relacja? Były też na muchę, aczkolwiek muszkarze byli mniejszością, a i warunki tam są mało sprzyjające (wiatr).Relacja będzie marzec-kwiecień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Wiatr, to nie wymowka Wszystko, co do tej pory widzialem z tej wody to bylo na muche. Czekam zatem na relacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Wiatr, to nie wymowka Wszystko, co do tej pory widzialem z tej wody to bylo na muche. Czekam zatem na relacje He. he, słabo szukałeś. Spinning był skuteczniejszy, ale dwóch łowiło tylko na muchę, a dwóch innych naprzemiennie. Żeby można było napisać relację, muszą wrócić zdjęcia, a Słowik z Mariuszem nadal w Patagonii. Ci to mają dobrze - 6 tygodni włóczęgi. Danielu, jest czego zazdrościć, niemal sam sobie zazdroszczę, było super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Dziś przez kilka godzin łowienia wyjąłem kilkanaście pstrągów, trafiły się czterdziestki. Prawie wszystkie ryby, powiedzmy 90%, wzięły na "Duszki", tylko dwa na białe "robaczki", też z ostatniego sortu Edytowane 3 Lutego 2015 przez marekn 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi