Skocz do zawartości

Pstrągi 2015

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś na YT jest filmik z Dunajca jak panowie pokazują głowatkę ponad 80cm z poszarpanym przez wydrę bokiem także z pstrągiem też sobie poradzi może go nie zeżre ale pokaleczy.

Mam dziwne przeczucie, że w tym filmie przygotowana do skonsumowania głowatka nie została znaleziona "przypadkowo" po pokaleczeniu przez wydrę...

Tak jak pisał @TPE, woda na Sanie zmienna. Było pięknie bo pogoda dopisała, lekki mrozik z rana, później słoneczko i ciepło :)
Wczoraj był idealny dzień na głowę, maluchów to w naszej ekipie padło 4 a inni napotkani wędkarze też kilka mieli. Po prostu gryzły.

Ja wczoraj miałem 4 rybki ( 1 lipień i 3 kropki), a dziś 5 kropków. Wszystkie drobne.

W nocy puścili wodę, przez co poziom się troszkę podniósł i woda była mniej klarowna. Do tego to zielsko grrr!

Superaśny wypad! Polecam :)

• Like 1

Na rozpoczęciu  widziałem rybe pod 70cm, miała obgryzioną płetwę ogonową. Nie mogła się utrzymac w nurcie i co chwilę wpływała dopływu o glębokości 20-30cm. Jarek  @the slut zrobił mu zdjęcie jak chłopaki na drugim brzegu wzieli rybę do podbieraka, właśnie obstawiałem robote wydry a ryba miała na oko 3-4kg.

Oj tam, oj tam.  ;)  W 5 dni udało mi się złowić 28 sztuczek powyżej 55 cm, w tym klamota 87 cm i około 11 kg wagi (szacowana). Niestety tego dnia byli koło mnie tylko argentole, a do mojego aparatu daleko, więc fotki nie mam. Wśród tych 28 było 18 powyżej 70 centów. Niektóre grubasy osiągały blisko 9 kilo. Zabawa na sto dwa.  :D

Ekipa 9 gości przez 5 dni schwyciła 254 tęczaki o wymiarze powyżej 55 cm.  :ph34r: Wyrobiłem średnią wyjazdu.  :P

Wszystkie rybki wróciły do domku.  :)

• Like 4

Teraz ja się pochwalę. Dzisiejsze wyjście nad rzeczkę zaowocowało 3 potokami. Dwie sztuki delikatnie ponad 40cm i jeden niedolotek ok 35cm.

Pogoda rewelacyjna, tylko zdjęcia słabe.

attachicon.gifWP_20150202_002.jpg

attachicon.gifWP_20150202_005.jpg

Bardzo ładne rybki.Niestety takie zdjęcia wychodzą jak się jest samemu nad wodą i na dodatek myśli się o zdrowiu ryby :)

• Like 1

A z tym pstrągiem z BP to może jakimś cudem udało mu się wydostać z jakiejś sieci np. żyłkowej. Widziałem ryby jak wyglądają po sieciach i jest szansa że ten pstrąg akurat się z jednej wydostał. Na BP z tego co wiem zdarzają się sieci zakładane przez kłusoli.  To tylko przypuszczenia bo ciężko coś więcej ustalić z filmiku. Nie widać tego dokładnie czy płetwa jest przecięta czy ugryziona a to by mogło znacznie pomóc przy rozwiązaniu zagadki.

Oj tam, oj tam.  ;)  W 5 dni udało mi się złowić 28 sztuczek powyżej 55 cm, w tym klamota 87 cm i około 11 kg wagi (szacowana). Niestety tego dnia byli koło mnie tylko argentole, a do mojego aparatu daleko, więc fotki nie mam. Wśród tych 28 było 18 powyżej 70 centów. Niektóre grubasy osiągały blisko 9 kilo. Zabawa na sto dwa.  :D

Ekipa 9 gości przez 5 dni schwyciła 254 tęczaki o wymiarze powyżej 55 cm.  :ph34r: Wyrobiłem średnią wyjazdu.  :P

Strobel?

"Jednym" slowem teczowy music box : 

Gratuluje udanej wyprawy !

Wiatr, to nie wymowka :P Wszystko, co do tej pory widzialem z tej wody to bylo na muche. Czekam zatem na relacje :)

He. he, słabo szukałeś.  :lol:  Spinning był skuteczniejszy, ale dwóch łowiło tylko na muchę, a dwóch innych naprzemiennie. 

Żeby można było napisać relację, muszą wrócić zdjęcia, a Słowik z Mariuszem nadal w Patagonii. Ci to mają dobrze - 6 tygodni włóczęgi.  :ph34r:

Danielu, jest czego zazdrościć, niemal sam sobie zazdroszczę, było super.  :rolleyes: