Skocz do zawartości

Pstrągi 2015

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś kilka godzin spędziłem nad uroczą, górską rzeczką. Było ciężko, rano -7, pękający pod nogami zmrożony śnieg uniemożliwiał ciche podejście do wody, a na dodatek rzeką płynął śryż, co sprawiło, że mogłem łowić tylko na gumy i jigi. Mimo tego, dwa pstrągi udało się skusić  :D , a "czterdziestka" w takich warunkach, cieszy . Ogólnie super, choć mandat i punkty za prędkość podczas powrotu, nieco (ale tylko nieco) ostudziły mój entuzjazm :D .

post-50600-0-05938900-1424014981_thumb.jpg

post-50600-0-94099700-1424014998_thumb.jpg

post-50600-0-97403900-1424015050_thumb.jpg

Edytowane przez marekn
  • Like 15

Jednak najlepsze woblerki są własnej roboty. Wedkarz zna ich wytrzymałośc i wie na ile może sobie pozwolić podczas holu. Przy "markowych" to zawsze niewiadoma. :ph34r: Pozdrawiam pechowca, a swoją drogą to miłe, że w parunastu rzeczkach w PL pływają sobie jeszcze nakrapiane uboty. :ph34r: 

:o szczena mi opadła... czyli z tymi myszami to prawda?! dzisiaj siadam do imadła i klecę jakieś mini szczurki... Kolego Tomus jakiej wielkości była ta mysz? Tak ogólnie... polna?

Nie jestem pewien na 100% czy to była mysz polna ale coś około 10-12cm + ogon.... Duży kąsek ale podejrzewam że ten kropek dał by radę. Ta sytuacja dała mi dużo do myślenia odnośnie wielkości wabików stosowanych na pstrągi...  (Skojarzyłem sobie to z połowem tajmieni na imitację piżmaków :rolleyes: )