Gobio Gobio Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Tzw CONDON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 endriu24 , a trzymasz te rapale razem z megabasami w pudełku ? na pewno się pogryzły i taki efekt , rapale do osobnego pudełka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrobajt Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Może by pomogła omotka z nitki i na to klej ''UHU''albo z cienkiego drutu miedzianego i pobielić cyną .Pewnie wobler straci trochę na wyglądzie ale wzmocni się konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Dziś kilka godzin spędziłem nad uroczą, górską rzeczką. Było ciężko, rano -7, pękający pod nogami zmrożony śnieg uniemożliwiał ciche podejście do wody, a na dodatek rzeką płynął śryż, co sprawiło, że mogłem łowić tylko na gumy i jigi. Mimo tego, dwa pstrągi udało się skusić , a "czterdziestka" w takich warunkach, cieszy . Ogólnie super, choć mandat i punkty za prędkość podczas powrotu, nieco (ale tylko nieco) ostudziły mój entuzjazm . Edytowane 15 Lutego 2015 przez marekn 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radunianin Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Jednak najlepsze woblerki są własnej roboty. Wedkarz zna ich wytrzymałośc i wie na ile może sobie pozwolić podczas holu. Przy "markowych" to zawsze niewiadoma. Pozdrawiam pechowca, a swoją drogą to miłe, że w parunastu rzeczkach w PL pływają sobie jeszcze nakrapiane uboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacperek Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Marek piękna rzeczka i gratuluje kropka Ps Dzięki misiaczką zapamiętasz tą wyprawę na dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomus Opublikowano 15 Lutego 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Spotkała mnie dziś mega fajna sytuacja!! .... Schodząc sobie w dół rzeczki, jigując metr po metrze zauważyłem dwa gejzery kilka metrów w dole!! Wyglądało to jak atak bolenia. Po sekundzie zdałem sobie sprawę że coś wyszło na brzeg, była to duża mysz która przepływała rzekę a ryba dwa razy próbowała ją pożreć! Nogi zaczęły mi drżeć, skradam się do tego miejsca, wykonuję rzut z możliwie jak najdalszej odległości. Jig wpada do wody, zamykam kabłąk, tępe uderzenie i siedzi!... Ryba trzyma się dna nie zachowuje się jak typowy pstrąg, może to szczupak?... Po chwili holu zdaję sobie sprawę że mam dużego pstrąga z małej rzeczki, ryba ląduje w podbieraku, miarka pokazuje 52cm !!..... Długo zapamiętam ten niedzielny wieczór !! Do następnego... 112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 No kolego Tomus piękna rybka gratki ,pozostałym łowcom również gratuluję,ja mogę tylko pocieszyć oko bo siedzę w domu z połamaną łapą w tym roku trochę mi się sezon odwlecze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Przepiękny... kolory, kondycja... nic dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Szalejesz pan, panie Tomku w tym sezonie. Piękny pstrąg, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 No i weźmie Ci taki pokaże takiego pstrąga i ciśnienie podnosi, cholera dlaczego w Sieradzu nie ma takiej rzeczki z takimi rybami do spełniania swojej pasji. Gratuluję Tomasz, szczególnie zajawki C&R w Twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Tomus, kolejny kaban. Dajesz czadu od początku sezonu. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Rewelacja Tomus! Serdecznie gratuluje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Piękny pstrągal. Wielkie gratulację i byle tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Piękny 50-siątak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Oj...Tomuś wymiatasz od początku sezonu gratuluje konkretnego kabanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 O żesz ty w mordę ! I to w Polszcze tak być może ? Toż to szok !Wielkie graty Tomasz , sezon bajka jak widzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Ale dajesz czadu, masz złotodajną miejscówkę i wiesz jak w niej łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Piękna ryba Tomus!Jakim sprzętem kabana zatrzymałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Piękna ryba Tomus!Jakim sprzętem kabana zatrzymałeś?Fenwick ERR72L-F-2 Spro Blue Arc 2000 żyłka 0.20 Wyjechał bez większych wątpliwości Dziękuje Wszystkim za Gratulacje !!! I Każdemu z Was życzę jeszcze większych i piękniejszych ryb !!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Mi najbardziej podoba się "mina" tego Kabana( już w wodzie). z cyklu: Dobra! Tym razem wygrałeś Tom..." A poważenie. To piękne Kropkowane Ryby masz w rzece Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 szczena mi opadła... czyli z tymi myszami to prawda?! dzisiaj siadam do imadła i klecę jakieś mini szczurki... Kolego Tomus jakiej wielkości była ta mysz? Tak ogólnie... polna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 szczena mi opadła... czyli z tymi myszami to prawda?! dzisiaj siadam do imadła i klecę jakieś mini szczurki... Kolego Tomus jakiej wielkości była ta mysz? Tak ogólnie... polna?co zjada pstrąg ? Wszystko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 szczena mi opadła... czyli z tymi myszami to prawda?! dzisiaj siadam do imadła i klecę jakieś mini szczurki... Kolego Tomus jakiej wielkości była ta mysz? Tak ogólnie... polna? Nie jestem pewien na 100% czy to była mysz polna ale coś około 10-12cm + ogon.... Duży kąsek ale podejrzewam że ten kropek dał by radę. Ta sytuacja dała mi dużo do myślenia odnośnie wielkości wabików stosowanych na pstrągi... (Skojarzyłem sobie to z połowem tajmieni na imitację piżmaków ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Celny trop Tomus. Dostosuj tylko zestaw do większych haków - kotwic.powodzenia w poszukiwaniach 60tki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi