konrad79 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Sesja zdjęciowa byłą bardzo krótka ,zależało mi na tym aby go szybko uwolnić stąd takie zdjęcia .generalnie ten rok dał mi już kilka rybek w okolicach 60 cm.przynętą był TROUT WORM na główce 2,5 gramahttp://sklep.northrods.pl/trout-worm-8cm/335-trout-worm-8-cm-kolor-wr010.htmlDiabelnie skuteczny:)Kolejna rybka na WORMA to już dzieło mojej małżonki z której jestem bardzo dumny bo była ze mną na pstrągach pierwszy raz.Krótki instruktaż i baaaam....50+ Pozdrawiam. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Graty za ładne Kropasy koledzy i koleżanki U mnie ostatnio mniej czasu na rybki ale postaram się to poprawić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Sesja zdjęciowa byłą bardzo krótka ,zależało mi na tym aby go szybko uwolnić stąd takie zdjęcia .generalnie ten rok dał mi już kilka rybek w okolicach 60 cm.przynętą był TROUT WORM na główce 2,5 gramahttp://sklep.northrods.pl/trout-worm-8cm/335-trout-worm-8-cm-kolor-wr010.htmlDiabelnie skuteczny:)Kolejna rybka na WORMA to już dzieło mojej małżonki z której jestem bardzo dumny bo była ze mną na pstrągach pierwszy raz.Krótki instruktaż i baaaam....50+ Pozdrawiam.Konrad, Czy mozesz przyblizyc troche jakiego sprzetu uzywasz do tego typu przynet i lowienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Sesja zdjęciowa byłą bardzo krótka ,zależało mi na tym aby go szybko uwolnić stąd takie zdjęcia .generalnie ten rok dał mi już kilka rybek w okolicach 60 cm.przynętą był TROUT WORM na główce 2,5 gramahttp://sklep.northrods.pl/trout-worm-8cm/335-trout-worm-8-cm-kolor-wr010.htmlDiabelnie skuteczny:)Kolejna rybka na WORMA to już dzieło mojej małżonki z której jestem bardzo dumny bo była ze mną na pstrągach pierwszy raz.Krótki instruktaż i baaaam....50+ Pozdrawiam. Czy to przypadkiem nie jest reklama swojego sklepu ? Nazwa sklepu Northrods nick : Konrad-Northrods Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Jak tak z innej beczki troszkę.....Czy woblery Piotra Małdocha są skuteczne na kropki ? Czy ktoś z Użytkowników łowi na te przynęty ? Pytam,bo planuję zakup kilku sztuk..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Hej! Poranne randez-vous . fotka słabej jakości bo telefonem robiona,lało i aparat pilnował auta..Rybka miała 47cm,w świetnej kondycji wróciła do wody.a tu jeszcze z profilu... 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Hej! Poranne randez-vous . fotka słabej jakości bo telefonem robiona,lało i aparat pilnował auta..Rybka miała 47cm,w świetnej kondycji wróciła do wody.a tu jeszcze z profilu...Pięknie wybarwiony potok. Gratuluję Rysiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Dziękuję za gratulacje,i za wymowne milczenie w temacie miny łowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino1978 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Wreszcie udało się przekroczyć magiczne 40 cm w tym sezonie. Na kilkanaście wyjazdów pierwszy czterdziestak . Miarka przyłożona na szybko pokazała 42 cm. Jest to dowód że jednak odcinki no kill są jedyną alternatywą jeżeli chcemy sobie połowić. Biegałem po całym dorzeczu Gwdy bez efektów, wyjazd na "Połączone" i od razu jest co wkleić w temacie.Pozdrawiam. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Jest to dowód że jednak odcinki no kill są jedyną alternatywą jeżeli chcemy sobie połowić. Racja. Ja na mojej miejscówce w tym roku byłem już 4 razy i tylko 1 kontakt z rybą. Kłusole stawiają tam wyrzutki, niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Jak tak z innej beczki troszkę..... Czy woblery Piotra Małdocha są skuteczne na kropki ? Czy ktoś z Użytkowników łowi na te przynęty ? Pytam,bo planuję zakup kilku sztuk.....Mój koleś łowi kropki w 90 proc. na wobki Piotrka z bardzo db. wynikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Największy z dzisiejszych amatorów głowaczy 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Jak tak z innej beczki troszkę..... Czy woblery Piotra Małdocha są skuteczne na kropki ? Czy ktoś z Użytkowników łowi na te przynęty ? Pytam,bo planuję zakup kilku sztuk.....W zeszłym tygodniu dotarło dla mnie i moich znajomych 100 szt woblerów Szreka,może są lepsze ale dla nas sa o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truskawka Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Witam Kolegów po kiju !!! Na początku mojej aktywności na jerkbaicie chciałbym się pochwalić dzisiejszym Kropkiem 46cm... Który dał mi ładnie popalić w szybkiej rynnie z wieloma przeszkodami, na szczęście rybkę udało się wyholować. (Rybka przywaliła w jiga od kolegi Tomus) I w dobrej kondycji wróciła do swojego domu.. Jak na luty to brzuchol ma taki jakby zapomniał się wytrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Wyglądają okazale bo Tomus dokarmia je jigami już od stycznia :D . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy 77 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Dokarmiali dokarmiali ale nie w styczniu a w październiku już za nimi biegali gdzie tu etyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekzwj Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Sesja zdjęciowa byłą bardzo krótka ,zależało mi na tym aby go szybko uwolnić stąd takie zdjęcia .generalnie ten rok dał mi już kilka rybek w okolicach 60 cm.przynętą był TROUT WORM na główce 2,5 gramahttp://sklep.northrods.pl/trout-worm-8cm/335-trout-worm-8-cm-kolor-wr010.htmlDiabelnie skuteczny:)Kolejna rybka na WORMA to już dzieło mojej małżonki z której jestem bardzo dumny bo była ze mną na pstrągach pierwszy raz.Krótki instruktaż i baaaam....50+ DSC_0038.JPGDSC_0037.JPGPozdrawiam.Konrad-NorthrodsGratulacje dla ŻonyJa cztery lata uganiam sie za pstragami i dla mnie 50 cm to magiczny wymiarChciałbym miec taki pierwszy wypad na pstragiFajne macie rzeczki Wstaw te 60 to sie zmobilizuje i moze w koncu złowie fajną rybke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Konrad-NorthrodsGratulacje dla ŻonyJa cztery lata uganiam sie za pstragami i dla mnie 50 cm to magiczny wymiarChciałbym miec taki pierwszy wypad na pstragiFajne macie rzeczki Wstaw te 60 to sie zmobilizuje i moze w koncu złowie fajną rybke Nie chcialbym sie madrzyc . Bo ja 4 lat nie ganiam za pstragami, jeszcze.Ale jesli sa problemy z 50tka, to zmien wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Czy to przypadkiem nie jest reklama swojego sklepu ? Nazwa sklepu Northrods nick : Konrad-NorthrodsZgadza się , jednak żeby była jasność przynęty te są niesamowicie skuteczne a używają ich także zawodnicy.Jest tak zaprojektowana aby nie zastanawiać się czy złowisz pstrąga w krótkim czasie tylko ile ich złowisz.Tak samo na zwykłym prywatnym łowieniu pozwalają mi na uzyskanie lepszych wyników.Co do zestawów ,wygląda to następująco: Pierwszy to SLF706-2 nano , kołowrotek 2000 z nawiniętą plecionką 0.4 Light game lub 0,6 -obsługuje mi wszelkie przynęty robalopodobne zbrojone na główkach od 2,5- 6 gram oraz wobki do 6 cmDrugi to Matagi Big Pond, młynek 1000 pletka 0,2 light gameTylko jigi od 1-3gramPrzynętę prowadzę skokami ale w taki sposób by wpuścić ją w stanowisko pstrąga od przodu lub od jego bokuPrzypomina to trochę łowienie na streamer. Po rzucie robię trzy skoki i odpuszczam przynętę z nurtem, wyciągam trochę plecionki i powtarzam do momentu aż będę blisko stanowiska pstrąga.Ciężar główki dobieram odpowiednio do danego stanowiska i szybkości nurtu.To jedna z kilku technik przy tej przynęcie, ale potrafi ruszyć największe i najostrożniejsze ryby a oto chyba chodzi.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Konrad-NorthrodsGratulacje dla ŻonyJa cztery lata uganiam sie za pstragami i dla mnie 50 cm to magiczny wymiarChciałbym miec taki pierwszy wypad na pstragiFajne macie rzeczki Wstaw te 60 to sie zmobilizuje i moze w koncu złowie fajną rybkeCzsami trzeba zmienić podejście i spróbować trochę innych kombinowanych technik a może się okazać że nasze wody wcale nie są takie złe.Ja nie mam u siebie żadnych odcinków specjalnych a jednak kilka ładnych ryb 50 + już mi w tym roku wyjechało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Piękny, w podbieraku wygląda na dużo większego niż w ręce był duży ale chciałem szybko go wypuścić a pokazać jego pancerną głowę stąd nie widać zbyt jego długości za to w podbieraku już tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Dokarmiali dokarmiali ale nie w styczniu a w październiku już za nimi biegali gdzie tu etyka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Piątkowy 45cm z małej rzeczki na rozpoczęcie sezonu:) 20150227_131238_resized.jpg 20150227_131305_resized.jpgTomek ładna rybka. Aż chce się nad wodę zasuwać. Edytowane 2 Marca 2015 przez Jacek_bp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Jak na luty to brzuchol ma taki jakby zapomniał się wytrzeć.Pstrągi nie występują tylko w małych płytkich, szybkich potoczkach gdzie żywią się przede wszystkim jakimiś bezkręgowcami, owadami i rzadko kiedy złapią jakąś rybkę. Pstrągi łowi się także w nizinnych rzekach o charakterze mało "pstrągowym", gdzie miejscami woda prawie stoi, mają masę pożywienia w postaci przeróżnych owadów a przedewszystkim wielu gatnków ryb - moim zdaniem W takiej rzece mają troszkę lepszy przyrost i znacznie łatwiej i szybciej mogą nabrać ciała, zregenerować się po tarle bo pożywienia mają pod dostatkiem. Edytowane 2 Marca 2015 przez Tomus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Nie ma się co dziwić... Mnie parę dni temu "bardziej miejscowy niż ja" oswiecił, że "odtąd-dotąd", to nie mam co latać bo "Oni ze Staśkiem" i z glizdami, to od trzech miesięcy wszystkie dołki obskakiwali... Nie latali tylko "tam i tam" bo za daleko od chałupy. I faktycznie, nie kłamał, wczoraj wyjąłem w końcu takiego ze 22-23 centy...A rzeczka wygląda z grubsza tak i to wcale nie są jakieś super miejscówki, bo są i mocno lepsze: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi