Skocz do zawartości

Pstrągi 2015

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, jakie ku*wa leśne Staszki... Od tego roku na ryby chodzę z plecakiem tak wyglądającym, jak widze delikwenta, siadam, odpalam kiepa, i czekam aż podejdzie.
Rozmowa jest krótka, ew jest jej brak bo mimo gumowców na nogach gościu potrafi spieprzać przez rzekę jak bazyliszek, na pozór nie dotykając wody. Jak narazie 2 przypadki natknięcia się na kolegów z czerwonym twisterem, jeden grzecznie odstawił robaki i chyba zrozumiał aluzję, z drugim nie zdażyłem porozmawiać bo niczym łania zaczął przesadzać rzekę, przy okazji robiąc z wędki travelka.
schr59s.jpg

• Like 33

Dokarmiali dokarmiali ale nie w styczniu a w październiku już za nimi biegali gdzie tu etyka

Zastanów się kolego zanim coś napiszesz bo trawa w październiku to jest raczej zielona.

Przy okazji chciałbym wszystkim podziękować za miłe słowa a w szczególności koledze Tomus za przynęty i wiedzę dzięki której miałem okazje spotkać się już z kilkoma ładnymi kropkami w tym roku.

Nie ma się co dziwić... Mnie parę dni temu "bardziej miejscowy niż ja" oswiecił, że "odtąd-dotąd", to nie mam co latać bo "Oni ze Staśkiem" i z glizdami, to od trzech miesięcy wszystkie dołki obskakiwali... Nie latali tylko "tam i tam" bo za daleko od chałupy. I faktycznie, nie kłamał, wczoraj wyjąłem w końcu takiego ze 22-23 centy...

A rzeczka wygląda z grubsza tak i to wcale nie są jakieś super miejscówki, bo są i mocno lepsze:

attachicon.gif22022015126.jpg

attachicon.gif22022015127.jpg

attachicon.gif23022015130.jpg

..zorro, mnie nie dziwią robaczkarze, bo działają niemal na każdej rzece pstrągowej..bardziej  te zarzuty??

..zorro, mnie nie dziwią robaczkarze, bo działają niemal na każdej rzece pstrągowej..bardziej  te zarzuty??

Zara tam zarzuty... To taka paddzierzdka razgawora raczej była...

A co do gliździarzy, to niestety mogą sobie po "mojej" Kamiennej latać do woli bo to, niestety, k.....a, woda nizinna...

Jak się łowi na różową wędke, to się nie ma co spodziewać, że jakiś szanujacy się szlachetny pstrąg będzie chciał zostać na nią złowiony :D

20140429_064847_zpst8aer7rp.jpg

Masz 100% racji, czyli ten i wiele wiele innych Pstrągów które złowiłem i wypuściłem, to są te mniej szanujące się?? Jeśli nie wiesz co to za kij to lepiej się nie wypowiadaj.

• Like 4

Masz 100% racji, czyli ten i wiele wiele innych Pstrągów które złowiłem i wypuściłem, to są te mniej szanujące się?? Jeśli nie wiesz co to za kij to lepiej się nie wypowiadaj.

Widzę, że kolega z poczuciem humoru na wysokim poziomie...

Po co wstawiać rybki z zeszłych lat? To nie ten wątek...

• Like 3