Kokosz Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Sporo szczęścia trzeba mieć aby zaobserwować tego skunksa za dnia, bardzo płochliwe zwierze. Widzę, że jesteś z Torunia czyli inwazja jenota ze wschodu trwa. Czy jest ktoś z zachodniej Polski kto ma potwierdzone info o występowaniu tam tego futrzaka?Kolego, ponad 10 lat temu grasował skubaniec między Szczawnem Zdrój a Wałbrzychem. Kilka "bezpańskich" kundelków miał na koncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Zorro, kiedyś zamieściłem zdjęcia, na których było widać naprawdę mało miejscówki, a jeden kolega wypunktował mi miejscówki co do jednej, więc teraz wolę zrobić fototapetę niż pokazać za dużo miejscówki (a akurat ta ryba była złowiona w bardzo charakterystycznym miejscu).No dla draki tak napisałem...Ale intencje Pana Szanownego całkowicie rozumiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 A mi w tym roku udało się złowić coś takiego:Śliczny tygrys (mieszaniec źródlaka i potoka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Śliczny tygrys (mieszaniec źródlaka i potoka).Kurcze ichtiologiem nie jestem ale to wygląda jak mieszaniec tęczaka i źródlaka.Mieszaniec potoka i źródlaka wygląda inaczej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Sporo szczęścia trzeba mieć aby zaobserwować tego skunksa za dnia, bardzo płochliwe zwierze. Widzę, że jesteś z Torunia czyli inwazja jenota ze wschodu trwa. Czy jest ktoś z zachodniej Polski kto ma potwierdzone info o występowaniu tam tego futrzaka?W zachodniej części kraju. Okolice Cedynii. ...zresztą we wschodniej części Niemiec walczą z ta plagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 W Dolnośląskim również występuje okolice Głogowa i to w dość sporej ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kon Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Dzisiejszy kropek +/- 40 cm , zagryzł brązke podaną na dalekiej lince Jak szybko przescrollowałem zdjęcie, to pierwsza myśl jaka mi się pojawiła we łbie... po kiego ktoś wrzuca dorsza w wątku o pstrągach...?? Taki offtop... Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 W zachodniej części kraju. Okolice Cedynii....zresztą we wschodniej części Niemiec walczą z ta plagą. To jest nie do wybicia. Idealnie zadomowił się w naszym środowisku. Biolodzy mają problem aby złapać sierściucha do badań a co dopiero kontrolować populacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Kolego, ponad 10 lat temu grasował skubaniec między Szczawnem Zdrój a Wałbrzychem. Kilka "bezpańskich" kundelków miał na koncie.Chyba coś mylisz. Jenot to niewielki oportunista przypominający popularnego szopa pracza. Poluje na drobne gryzonie, ryby, owady, żywi się także roślinnością. Jakoś nie widzę go w uśmiercaniu nawet malutkich kundelków. Jest baaardzo skrytym i płochliwym zwierzakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Niedawno wróciliśmy z wyprawy na "koniec świata".Co jakiś czas wrzucam kolejne części relacji.Mimo, że ryby były jedynie bonusem to i tak dopisały 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Kurczę, Hlehle zazdroszczę wyprawy i mam nadzieję, że i mi kiedyś będzie dane . Póki co trzeba się cieszyć tym co się ma. Parę tygodni temu niespodziewanie padł mój PB. Niestety bez czerwonych kropek, ale i tak fajnie.P.S. Tym razem nieco ładniejsza fototapeta . 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 W Dolnośląskim również występuje okolice Głogowa i to w dość sporej ilości.Słyszałem , że z szopami praczami też jest plaga, własnie za zachodzie kraju...zadomowiły się na dobre Ludzie kupują je dzieciakom , bo małe są fajna alternatywa na szczeniaka , a potem wyrastaja i ...trzeba wywieść do lasu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworskijacek05 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Panowie w dniach 14-15 marca wybieram się z ziomkami na Kwisę.Macie jakiś nocleg godny polecenia dla 3 osób. Najlepiej z jakimś aneksem kuchennym.Nocleg najlepiej w miejscowości Ławszowa albo Świętoszów.Będę bardzo wdzięczny za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Chyba coś mylisz. Jenot to niewielki oportunista przypominający popularnego szopa pracza. Poluje na drobne gryzonie, ryby, owady, żywi się także roślinnością. Jakoś nie widzę go w uśmiercaniu nawet malutkich kundelków. Jest baaardzo skrytym i płochliwym zwierzakiem. Akurat. W świętokrzyskim w biały dzień wchodzą na podwórka po kurki.... Sam widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) Kurka a pies to jednak nie to samo... Mój brachol ma czapę z jenota, fajne futerko! Pewnie jakiś strimerek z tego byłby zacny! Edytowane 10 Marca 2015 przez teethar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Kurcze ichtiologiem nie jestem ale to wygląda jak mieszaniec tęczaka i źródlaka.Mieszaniec potoka i źródlaka wygląda inaczej.395495_111577605635235_1654456409_n.jpgTo wygląda na pstrąga marmurkowego (w Alpach takie m.in. występują) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 ...Ale kaban! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 To wygląda na pstrąga marmurkowego (w Alpach takie m.in. występują)To na 100% tzw pstrąg tygrysi czyli hybryda pstrąga źródlanego i pstrąga potokowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 ...Dobrze, że kupiłem ostatnio takiego wobka. Szanse na złowienie podobnego kabana rosną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. c1esla Opublikowano 13 Marca 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 miało to miejsce 6 lutego i długo zapamiętam ten dzień, pojechałem na mój ulubiony odcinek i na 2 mostach w pobliżu stoją auta, a czułem grubego kropka, zdenerwowany tą sytuacją (nie lubię chodzić po kimś) przejechałem na inny odcinek.Po kilku oddanych rzutach melduje się krótki pstrążek , potem mam kilka brań na pusto i trafia się 30-staczek. Szału nie ma... Wiało bardzo i było i -2 st. Palców w stopach nie czułem byłem już zrezygnowany kiedy o 16 mam fajne branko ze zluzowaniem żyłki na wobka Zacinam i co zaczep myślę sobie , nagle zaczep płynie w dół , zatrzymuję go wtedy się podnosi , serce mam w gardle , minęło kilka chwil w ogromnych emocjach i udało się go podebrać ale ręką bo podbierak okazał się za mały Kilka fotek szybki pomiar wskazuje 56,5 cm - życiówka kolejna pobita w lutym i wracaj straszyć młodzież w kropki 78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Piękne rybsko.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 To się nazywa gruby Pstrągal! Gratulacje! Obyś do kolejnego rekordu nie musiał czekać do lutego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Fajny ryb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Milo widzieć, że takie rybongi są w wodzie z powrotem Gratki i powodzenia - życzę kolejnego spotkania z tym wielgachnym kropkiem czyli kolejnego rekordu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi