Skocz do zawartości

Pstrągi 2015

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj miałem dzień pstrąga. Może nie ze względu na wielkość, ale ilość ryb. W ciągu 7 godzin spędzonych nad wodą widziałem z 50-60 pstrążków w większości maluchy po 20-25 cm, ale na kiju zameldowały mi się dwa ponad 30 cm. Największy 39 cm na fotce poniżej.

post-53071-0-32087600-1426263874_thumb.jpg

Trafiło mi się też takie oto znalezisko...

post-53071-0-24118700-1426264001_thumb.jpg

post-53071-0-56744300-1426264005_thumb.jpg

Nie wiem jak to się mogło stać, głowa i kawałek szyi na 99% należała do perkoza, była całkowicie wyschnięta. Błystka jednym grotem zahaczona na nozdrze. Całość wisiała na gałązkach zwisających nad rzeczką. Może macie jakieś sugestie?

Namierzyłem również przepiękne tarlisko w dopływie rzeki na której łowiłem

post-53071-0-39423800-1426264114_thumb.jpg

W mojej okolicy bobry nie próżnują...

post-53071-0-22127700-1426264165_thumb.jpg

Piątek 13-stego okazał się dniem pełnym wrażeń.

Edytowane przez pastowany kaban
  • Like 8

Nie trzeba nic wiecej mowic jednak odpowiem ta ryba byla zlowiona przez innego wedkarza kilka dni wczesniej i wymiar sie bardzo roznil :lol:

Pytałem, bo oskarżenie dość poważne, a podparcia dla tej tezy żadnej nie było. Poza tym, swego czasu łowca, jak i jego brat byli częścią j.pl....

nie jest przestepstwem korzystanie z profesjonalnej marketingowej miarki I oskarzenie to nie jest tylko fakt :)

Na tym forum jest troche luzi ktorzy znaja tego pstraga I byli obecni gdy fotki obu lowcow ujrzaly jednoczesnie swiatlo dzienne.To nie jedyny raz takie cos sie zdarzylo bo sa wedkarze na tym forum ktorzy lowili te same pstragi po kilku tygodniach i byly znacznie miejsze.

Te rzeczki sa male waskie grono osob i wola sie nie odzywac ale kilka wiadomosci odebralem dzisiaj z podobnymi historiami i z podziekowaniem ze sie odezwalem.

Czytalem na jerkbaice juz dyskusje o innych profesjonalnych weedkarzach ktorzy postepuja tak samo widac ze jest to standard. Na Slasku tez mamy celebrytow z wedkami hahaha

• Like 1

Nie trzeba nic wiecej mowic jednak odpowiem ta ryba byla zlowiona przez innego wedkarza kilka dni wczesniej i wymiar sie bardzo roznil :lol:

to jest dość smutna informacja...pod warunkiem oczywiście że jest prawdziwa.

Nie chcę nikogo oceniać ani jednej ani drugiej strony.Polskie realia nie raz pokazywały że z jednej strony parcie na garnki wymuszało deformacje wyników a z drugiej zazdrość uruchamiała dezinformację w celu dyskredytacji wyniku.....i teraz bądź tu mądry. Przepraszam za trudne słowa  :P

Duzo zostalo powiedziane nikt komisji sledczej nie bedzie otwierac. Wedkarz ktory zlowil tego pstraga kilka razy jest tutaj I jak bedzie chcial to sie odezwie a jak ktos chcebyc detektywem to zdjecie tej ryby znajdzie tu na forum w innym sezonie :)

Ta historia nie jest tajemnica I na mazowszu wszyscy pstrgarze juz ja znaja. Oficjalnie panowie przewodnicy stwierdzili ze maja doswiadczenie w mierzeniu ryb I inni sie pomylili podczas mierzenia. Zawsze inni wedkarze myla sie na swoja niekorzysc hahaha

• Like 1

Korzystając z tego, że do pracy dopiero na nockę rozwiozłem towarzystwo do szkoły, przedszkola i pracy a sam na kilka chwil nad wodę poustawiać i przetestować nowe woblery. Testy wyszły bardzo dobrze

post-45734-0-82443900-1426346983_thumb.jpg

edit:

Kurde, tak patrząc na to zdjęcie zastanawiam się czy to aby nie trotka ??? :wacko:

Edytowane przez Artech
  • Like 8

1gnpew.jpg

Łukasz .... nareszcie :o   zdjąłeś kominiarkę :ph34r:  !!!

A pstrągal pierwsza klasa :whistling:  !!!

:clappinghands:   :clappinghands:   :clappinghands:

dzięki Piotrek :):) no zdjąłem kominiarkę bo do fotki z takim Bykiem pasowało B) tym bardziej że to na mojej wodzie rzadkość :D

Edytowane przez c1eśla

Też trotkę obstawiam :)

dajcie spokój...... z tego zdjęcia można wywnioskować jedynie że to ryba łososiowata...nic więcej

Za to wspomniany wyżej od 68 do 71 cm :rolleyes:  wygląda jak rasowy kelt troci jeziorowej.

To jakaś mazowiecka odmiana pstrąga?? Co to wogóle jest?