redi80 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 pierwszy w życiu - rzeka Rządza marzec 2015ładnie ubarwiony malec . ale zapewne juz ostatni z Rządzy !!!!!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Sobotni poranek: Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez rutra 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ryba do gory brzuchem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Dzisiaj miałem dosłownie chwilę.. ale się poszczęściło i taki rybon zatańczył na sznurku Zasmakował w march brownie. Piękna, silna i już odpasiona rybka. https://www.youtube.com/watch?v=DRlPRDCJtb8 Rewelacja - wygląda na więcej niż 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Też myślałem że jest większy, po prostu dobrze się odżywiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Właściwie nie wstawiam zdjęć pstrągów ale ta fotka jest dowodem jak duże pstrągi potrafi atakować wydra Dla naszych rzeczek wydry stały się istną zmorą. Piotrek nie tylko dla Waszych. Niestety w wielu miejscach jest podobnie.Niestety także norki ostro rozrabiają ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Wydra opierdala wszystko jak leci. U mnie na stawach tarlaki tęczaka takie 70-80cm nie były problemem. 2-3 kilowe jesiotry też była w stanie wyjąć. Dorosła wydra może mieć nawet 1,2- 1,5 metra długości i ważyć ponad dychę. Moje psy kiedyś taką dorwały. Jak wiozłem na taczkach to ogon zwisał do ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 U kumpla na stawie to na brzegu poprzedniej zimy (2013-2014) leżały poniszczone przez wydry karpie 2-3kg i ładny amur na pewno powyżej 5kg. Tak że wydra to diabelstwo z niebywałą siłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bugi86 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 No to panowie, muchóweczka w jedną rączkę a wiatróweczka w drugą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Na takich wodach jak nasze człeka juz denerwuje kazda wyderka i kormoranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Na takich wodach jak nasze człeka juz denerwuje kazda wyderka i kormoranek Nie tylko na takich wodach jak nasze.Stado kormoranów potrafi wyczyścić bardzo rybną rzekę z lipieni.Rodzina wydr potrafi nieźle wytrzebić populacje ryb w stawach hodowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Piekielne futrzaki i pierzaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Prawda jest taka, że za co się człowiek nie weźmie to sp......li. Wydra, kormoran, bóbr wszystko objęte ścisłą ochroną. Znajdują nowe nisze i wymyka się to spod kontroli. U mnie w górach wydry były od zawsze ale prawdziwy boom nastąpił wraz z nadejściem kapitalizmu. Wtedy zapanowała moda na przydomowe stawy z których wydry wyżerają ryby. Jak mają taką bogatą bazę pokarmową to przeżywalność młodych jest większa i mnożą się dalej. A jak zeżreją w stawach to się biorą za rzeki i jeziora bo coś jeść muszą. Bobry są już na górnej Skawie zjawiskiem normalnym nikt się nie dziwi. W życiu ich tu nie było. Odpuściły sobie tamy bo rzeka ma zbyt duże wahania poziomów. Zamiast tego kopią nory rozwalając brzegi. Na Wiśle koło Oświęcimia są dziesiątki drzew spalonych kormoranim gównem. Ale ochrona gatunkowa jest bo musi być. Ja tam mam podmurowany płot i psy. Od 10 lat nie było żadnej wydry, tylko psom nudno... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 coś się zaczęło dziać do następnego 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Piękny gratulacje.U mnie woda wysoka i zero brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Ładne fotki panowie , w przyszłym tygodniu robię wyjazd za pstrągami z moimi woblerami , bo mam namierzonego 50-taka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krupin Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Ja też przy niedzieli namierzyłem ~50, baa nawet na kiju go chwile miałem, ale szczwana bestia się wywinął. Wczoraj wieczorkiem na kolanach pod niego podchodziłem ale się nie pokazał (w sumie tego się spodziewałem).Przy okazji fajne rybki się ostatnio zaprezentowały. Gratulacje dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Generalnie jeśli uda mi się skusić do brania takiego wiekszego i się zepnie to najwcześniej udało mi się go przechytrzyć tydzień później. Ile razy byłem na rybach nazajutrz czy po dwóch dniach to rybki ani śladu pomimo zwiekszonej ciszy z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Mi ostatnio do wobka z rynny wyszła fajna ryba,zmiana na ciemnego jiga i w pierwszym rzucie wyjmuję fajnego kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) 50-tak to nie 30stak nie myślcie że wyjmiecie go haha po 50 wizytach po niego może się pokaże znam to dobrze , PL to nie Hiszpania , Irlandia czy Anglia jeśli chodzi o Kropeczki Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez c1eśla 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Niestety - co prawda to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Na muszkę też coś gryzie 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Na muszkę też coś gryzie ładna fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 50-tak to nie 30stak nie myślcie że wyjmiecie go haha po 50 wizytach po niego może się pokaże znam to dobrze , PL to nie Hiszpania , Irlandia czy Anglia jeśli chodzi o KropeczkiRyba to ryba kolego, żreć musi jak nie chce paść z głodu. A rano czy pod wieczór jak wiadomo rybki sa mniej ostrożne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Ryba to ryba kolego, żreć musi jak nie chce paść z głodu. A rano czy pod wieczór jak wiadomo rybki sa mniej ostrożne. jasne że musi , a masz jakieś 50+ na koncie kolego ? ja może duzo nie mam kilka jest ale pstrąg jest rybą ktora poświęcam 80 % czasu na ryby do końca sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi