Forecast Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Migawki z nad rzeki X. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) A to chlap chlap na pa pa Tyle z Polskich pstragow ,w przyszlym tygodniu zrobie foty z Norwegii "troszke" wiekszymi kropkami Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Fajne fotki Marius 13 Aż ciekaw jestem tych większych norweskich W zeszłym tygodniu na oesie miałem kilkanaście rybek 40-62 cm.Jak chce sę połowić to i u nas można złowić ładną rybkę.Oczywiście zdjęć oesowych rybek nie zamieszczam w temacie bo to wg. mnie obciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 nie byłem za granicą na pstrągach ale oglądam, czytam różne relacje z wypraw w w/w kraje i widzę co tam się dzieje oraz rozmawiałem z wędkującymi w Anglii. Ludzie którzy są pstrągarzami do maja potrafią połowić za kilka dni lepiej niż ja przez cały sezon od lutego do końca sierpnia. Także wiem co piszę !!!!!! No tak, brytyjskie to cmoki i ciaptaki, a polskie to szczwane lisy w grzywke czesane Przecietna pstragowa rzeka w UK jest rybniejsza od Polskich odpowiednikow, wiec dostajesz wiecej okazji na zlapanie powiedzmy piecdziesiatak. Podajesz, nie bierze, to nic bo za zakretem bedzie prawdopodobnie kolejny. Nie musisz czekac tydzien na swoja szanse. Natomiast skala trudnosci zlapania pojedynczej ryby jest porownywalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Janusz w Norge lowie Orety to sa pstragi 2 srodowiskowe , pewnie niektorzy "madrzejsi" zakwestonuja mi, ze to nie pstragi i zagraniczne ryby, to sie nie licza, wiec ich tu nie wstawiam, lowie je na Twoje plytkie 9" a jak lykaja to 11" nie gardza wiec mozesz sie domyslec o jakich "rybkach" rozmawiamy w PL.zlowiles pstraga, ponad 60 cm hmmm gratki i wielki szacun na co zlapany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Z rybek mierzonych to 57,59,62 cm. Wszystko na "Maciejówkę" Bardzo łowny autorski model mokrej muchy św.pamięci Wacka Maciejowskiego. Tak oględnie to karbowany ,pomarańczowy tułów ,brudka,skrzydła,ogon kuropatwa . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Nie przepadam za muchowka wole spina , ale sa rzeczki gdzie tylko moge lowic na muche w 90% nimfa ,bazuje na wzorach J. Adamcia .....uwazam ze jesli chodzi o przynety, to w muszkarskim swiecie NR 1 ........odpowiednik J.Widla w spiningu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Nie przepadam za muchowka wole spina , ale sa rzeczki gdzie tylko moge lowic na muche w 90% nimfa ,bazuje na wzorach J. Adamcia .....uwazam ze jesli chodzi o przynety, to w muszkarskim swiecie NR 1 ........odpowiednik J.Widla w spiningu . Co fakt to fakt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Adamciówki na Popradzie to faktycznie nr.1 Dostałem kilka, od autora na "Lipieniu Popradu"i faktycznie wymiatały lipienie masakrycznie.Co fachura to fachura. Inna sprawa że na Dunajcu działały słabiutko.Każda woda ma swojego niedoścignionego mistrza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Hmm bo dostales "zestawik" na Poprad J.Adamcio nie jednego "kadrowego mistrzunia" na Dunajcu wypunktowal bywalo ze 2 x szybciutko musial rwac glowatki w 1 turze zawodow zeby nie tracic czasu bo punktowal tylko pstrag i lipien .ot. stare dobre czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Fajne fotki Marius 13 Aż ciekaw jestem tych większych norweskich W zeszłym tygodniu na oesie miałem kilkanaście rybek 40-62 cm.Jak chce sę połowić to i u nas można złowić ładną rybkę.Oczywiście zdjęć oesowych rybek nie zamieszczam w temacie bo to wg. mnie obciach.Mimo wielkich chęci nie rozumiem ,to znaczy że łowienie ryb które występują w normalnych ilościach na jakimś konkretnym odcinku rzeki jest obciachem ???.Polacy mają schizę na dziwaczne podziały zagraniczne się nie liczą z oesów się nie liczą na trola to dopiero obciach , jak się złowi jedną rybę na 50 dniówek to jest się mega gość .Mam wrażenie że dochodzicie to skrajnej paranoi naprawdę wam współczuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 A to jeszcze jeden "chudziak" ok 40 cm z malej ogolnodostepnej rzeczki ryba podwojnie cieszy po pierwsze ,ze jeszcze cos w tak niepozornym cieku plywa, po drugie ze jest jakby"trudniejsza" do zlowienia niz ryby z OS u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zdarza mi się łowić koleżeńsko na oesie.Przyjerzdzają koledzy nie znający specyfiki Dunajca lub tacy usiłujący stawiać pierwsze kroki w muszkarstwie.Jedyna szansa by cokolwiek złowili to burdel czyli oes.Nawalone wszelkiej wielkości selektów biorących na wszystko co w wodzie pływa,oprócz "świerzych" rybek są rybki też stawowe o troszkę większym doświadczeniu ale też o wiele łatwiejsze do złowienia niż dzikie rybki .To nie jest normalna ilość bardzo łatwych ryb .Od dzieciaka łowiłem na tym odcinku .Zawsze było tam dużo pstrągów wymagających umiejętności.Nie potrafiłem się wstrzelić w przynętę nie łowiłem nic ,w tym samym czasie obok gość łowił dwadzieścia ryb.Bardzo rybna ,wymagająca woda.Dzięki wyzwaniom cwanych pstrągów z tego odcinka, metodą prób i błędów nauczyłem się skutecznie łowić ten gatunek.Teraz żeby połowić głuptaki z oesu nie potrzeba ani specialnych umiejętności czy wiedzy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Z rybek mierzonych to 57,59,62 cm. Wszystko na "Maciejówkę" Bardzo łowny autorski model mokrej muchy św.pamięci Wacka Maciejowskiego. Tak oględnie to karbowany ,pomarańczowy tułów ,brudka,skrzydła,ogon kuropatwa .Można fotkę? Muchy oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Są miejsca na świecie gdzie w słowniku nie ma słowa zarybienia a ryb jest więcej na km2 niż na całym Dunajcu co to jest według ciebie ? mega burdel ?Miałem okazje łowić w takich miejscach i wszystkie nasze oesy przy tym wymiękają .Przyzwyczaiłeś się do beznadziei i bezrybia biorąc to za normę i na oesie zaczynasz świrować .NIe ma ryb niezadowoleni są ryby jeszcze gorzej made in polandia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 nie byłem za granicą na pstrągach ale oglądam, czytam różne relacje z wypraw w w/w kraje i widzę co tam się dzieje oraz rozmawiałem z wędkującymi w Anglii. Ludzie którzy są pstrągarzami do maja potrafią połowić za kilka dni lepiej niż ja przez cały sezon od lutego do końca sierpnia. Także wiem co piszę !!!!!!Porównanie, jak by onanista wszystko wiedzial o sexie , 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Porównanie, jak by onanista wszystko wiedzial o sexie ,popłakałem się ze śmiechu cytując klasyka "nie byłem w stanach ale znam kogoś kto był i opowiedział mi co nieco " I dla rozprężenia sytuacji i powrotu do tematu......5-dyszek Voila Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez Wiktor 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Pierdół Tomiego 78 to nawet nie chce mi się komentować. Andru ,jutro zrobię fotkę Maciejówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Hee, udało się w końcu na 5 dyszek wskoczyć. Gratulacje! Co to za kijeczek? Kropek znowu na gumisia jakiegoś? :> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Niezmiennie Phenix FX 761-2 robiony w RodmasPrzynęta Keitech Swing Impact 2" plus 2 gramy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr 75 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 W końcu piątka z przodu ...wychodzony... należało Ci się ...graty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 W końcu piątka z przodu ...wychodzony... należało Ci się ...graty dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Wiktora bezpieczne (z gumką) wędkowanie daje dobre efekty. Fajna ryba, taka "napakowana". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Tomi78, ale chyba widzisz różnicę między pstrągiem hodowlanym wpuszczonym na oes, a prawdziwym dzikim pstrągiem potokowym, o którego teraz coraz ciężej w Małopolsce.Jako dziecko i młodzieniec łowiłem na Uszwicy koło Brzeska--Gosprzydowej pstrągi do 60cm, to były przeżycia, gdyż to bardzo ostrożna ,przebiegła i błyskawiczna ryba.Teraz chodząc po tej rzece widząc martwą wodę, lewe upusty szamb, żadnej reakcji z PZW pomimo moich zgłoszeń, tylko płakać się chce jak sporadycznie jakas rybka z zarybień chce się uratować z tej przytrutej wody i uderza w błystkę... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Kiedy tam jedziemy;-) Ja już byłem ... w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi