Skocz do zawartości

Pstrągi 2015

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Odkrylem nowe lowisko :)  kiedys potok,nie przekraczajacy 1 m szerokosci, woda po kostki, dzieki "gryzoniom" stal sie zajefajnym lowiskiem ciek przegrodzony w 30-40 miejscach zeremiami pelnymi ryb, stada sztrzebli troche drobnych potokow i od czasu do czasy myknie duzy "cien" pod zwalisko, Dojazd tylko rowerkiem w lesie ;)ciagnie sie to przez ok,4-5 km

post-55491-0-64522600-1429959810_thumb.jpg

post-55491-0-62164500-1429959852_thumb.jpg

post-55491-0-86944900-1429959880_thumb.jpg

post-55491-0-65098900-1429959909_thumb.jpg

post-55491-0-49651200-1429959937_thumb.jpg

Podzielę Się z Wami moją niesamowitą przygodą ....

Podczas wypadu na kropki, obławiając metr po metrze doszedłem do miejsca gdzie główna rynna szła pod drugim brzegiem a mnie dzielił z rzeczką dwu-metrowy pas błota i roślinności wodnej. No ale przecież i to trzeba jakoś obłowić. Łowiąc krótkim kijkiem przynętę rzucałem pod drugi brzeg i gdy zbliżała się do błotnistego brzegu wyrywałem ją energicznym szarpnięciem by nie zaczepić o roślinność. Myślę sobie " Jak coś mi tu weźmie to będą niezłe jaja"... :rolleyes: Przechodzę kilka metrów, rzut - SIEDZI !!!!! Od samego początku wiem że jest to kaban o którym marzyłem. Kolega który akurat doszedł do mnie mówi " wchodzić po niego ??!! " Bez wahania odpowiadam mu że tak i gdy ściągnąłem podbierak z kamizelki kolega był już bez butów i spodni, daję mu podbierak, zrobił dwa duuuże kroki i był w błocie po Jaj* :lol: Po trudnym holu wreszcie ryba ląduje w podbieraku i obydwoje wiemy że jest to wyjątkowy okaz. Biorę podbierak z rybą do ręki, drugą wyciągam kumpla z błota bo nieźle go zassało te torfowisko :D..... Odczepiam rybę, mierzę i oczom nie wierze, jest to potok 60 cm o którym marzyłem!!!! Po krótkiej sesji ryba wraca do wody ...

4b39ac0a571a8cda.jpg

no bez wąsa inny człowiek :)

• Like 1