Skocz do zawartości

Pstrągi 2015

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Zmień gatunek na jaki polujesz. W pstrągowaniu zaliczyłeś kwintesencję i sedno tematu i to w jeden sezon. Masakra. Niektórzy całe życie ganiają za tymi rybami i nie mają takich efektów. Gratuluję ogromnie !

Pstragowanie to rozkosz z kazdego dnia nad woda. A nie zaliczanie efektow ;) Przynajmniej dla mnie :)

• Like 4

to dopiero mój pierwszy sezon w którym uczę się pstrągować i przepadłem całkowicie. Łowienie w rzekach tak silnych i sprytnych ryb wciąga niesamowicie. w tym sezonie częściej byłem na pstrągach gdzie muszę przejechać co najmniej 60 km niż nad Odrą którą mam po domem :)

• Like 1

Daniel racja, ale jak to gonić króliczka, jak prawdopodobnie już się go dopadło i to na samym początku pościgu ? ;)

Zanim sie wzialem za pstragowanie, przylowilem potokowca 63 cm (podczas lowienia brzan i kleni). A to byl dopiero poczatek przygody w kropki ;)

Lowienie pstragow roznymi przynetami w roznych warunkach kapitalnie rozwija wedkarza.

Czytanie wody, zajecie pozycji, podanie przynety, prezentacja w nurcie, kontrola nad zestawem...potem na duzej rzece wiele rzeczy robi sie "inaczej". Jakby troche moze... lepiej ? 

• Like 3

Czo tak nisko temat upadł. Podbijamy! Wojownik tęczy na swojego jiga, uderzył w miejscu gdzie 2 lata temu w sierpniu miałem pięknego 42 cm samczura. Hyhy. Wspomnień czar.

Nałowiłem się w ten weekend, ładny jaź, ładny tęczak, teraz z radością mogę usiąść i napić się miodu. :)

CphA86h.jpg

przygotuj jakas strategie dzialania. w srode - jestem u ciebie :D 

• Like 1

Na mojej rzeczce pomimo rójki i tak udało się coś wyłuskać na jiga.. Pierwszy zameldował się 39cm, drugi 38, myślę sobie a gdzie te większe ?? Po czym rzut pod zwalone drzewo i siedzi!!!! Strasznie młynkuje i na moim sprzęcie nie daje się wyciągnąć z trudnego miejsca po czym następuje spinka, było to coś koło 45-50cm :(  Jednak się nie poddaję i idę dalej, metr po metrze badam ciekawy odcinek i nagle siedzi !!!! Wiem że to coś ładnego i gdy ryba znajduje się pode mną wygląda jak klenior pięć dych :lol: patrząc z góry to naprawdę pstrągowy grubas .... Ryba ląduje w podbieraku i 52 cm !!! :D

(zdjęcia to samowyzwalacz więc sory jak coś)

c0baf99ac6a11473.jpg

• Like 48

GRaty Tomus @ zamiatasz KROPECZKAMI w tym roku !!!!! ale blancik chyba też był z rańca hehe :D pozdro

Dzięki !!! :D  Te dziwne oczy to z racji tego (przypatrz się dobrze) jaki duuuży komar mi siedzi na nosie, bałem się że mnie użre :D - patrzyłem mu w oczy z myślą że wydyga i odleci :P

Edytowane przez Tomus
  • Like 1