Skocz do zawartości

Pstrągi 2015

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Przedewszytskim Gratuluje wszystkim pieknych Pstragow. Lajkowalem na bierzaco :) ale dzisiaj sam cos moge wrzucic. Aktualny sezon jak narazie byl dosc srednie bo przerzucamy z kumplem sporo ryb ale sam drobiazg. w Tym roku duzo spadow ladnych ryb miam mo ze konfiguracja sprzetu ta sama jak lata ubiegle. Dzisiaj wkoncu wybralismy sie na nowa wode ktora nalerzy do zaprzyjaznionego kola. Co najlepsze mamy 2 karty roczne i kazdy moze z nich korzystac. Bylismy tam w zeszlym roku na 3h na towarzyskich zawodach i nawet polowilismy mimo to jakos nie potrafilismy zrezygnowac z naszego ciurka na ktorym lowimy od lat. W tym sezonie nasz ciurek nie darzyl jak do tej pory tak samo jak nasza "Dream River" wiec postanowilsmy uderzyc nad owa rzeczke.Juz w pierwszych rzutach zaliczylismy pierwsze kontakty az wkoncu udalo mi sie wciac Mojego zyciowa potoka. Miarka pokazala 53cm wiec wkoncu i ja przekroczylem magiczne 50cm. Niestety dalej meldowal sie glownie sam drobiazg a jak juz siadlo cos +40 to sie spinalo z niewiadomych przyczyn. Rybki silne i zdrowe i pieknie odbarwione. Na domiar zlego wylecial mi sworzen laczacy korbe w mojej ceratce i mimo prowizorycznej naprawy nie dalo sie juz lowic komfortowo.

post-48077-0-97441200-1432489294_thumb.jpg

post-48077-0-88434300-1432489301_thumb.jpg

post-48077-0-68685100-1432489308_thumb.jpg

• Like 42

Koledzy , piękne pstrągi łowicie, takie to łowiłem dawno temu....teraz to w moim regionie tragedia...

Na mojej rzeczce złowiłem dzisiaj , nie  ma czym w zasadzie się chwalić ,czterdziestaka.

Ale potem  spiął mi się ładny 50-tak i się ucieszyłem , że w mojej rzeczce pomimo zanieczyszczeń jeszcze pstrągi miejscami pływają.

Tak poza tym PZW nic nie zareagowało na moje zgłoszenia o zanieczyszczenia rzeki przez gospodarstwa nad rzeką , podawałem nawet zdjęcia..Mają chyba nas gdzieś...

post-49044-0-44365200-1432498049_thumb.jpg

Edytowane przez jerzy6
  • Like 3

Przedewszytskim Gratuluje wszystkim pieknych Pstragow. Lajkowalem na bierzaco :) ale dzisiaj sam cos moge wrzucic. Aktualny sezon jak narazie byl dosc srednie bo przerzucamy z kumplem sporo ryb ale sam drobiazg. w Tym roku duzo spadow ladnych ryb miam mo ze konfiguracja sprzetu ta sama jak lata ubiegle. Dzisiaj wkoncu wybralismy sie na nowa wode ktora nalerzy do zaprzyjaznionego kola. Co najlepsze mamy 2 karty roczne i kazdy moze z nich korzystac. Bylismy tam w zeszlym roku na 3h na towarzyskich zawodach i nawet polowilismy mimo to jakos nie potrafilismy zrezygnowac z naszego ciurka na ktorym lowimy od lat. W tym sezonie nasz ciurek nie darzyl jak do tej pory tak samo jak nasza "Dream River" wiec postanowilsmy uderzyc nad owa rzeczke.Juz w pierwszych rzutach zaliczylismy pierwsze kontakty az wkoncu udalo mi sie wciac Mojego zyciowa potoka. Miarka pokazala 53cm wiec wkoncu i ja przekroczylem magiczne 50cm. Niestety dalej meldowal sie glownie sam drobiazg a jak juz siadlo cos +40 to sie spinalo z niewiadomych przyczyn. Rybki silne i zdrowe i pieknie odbarwione. Na domiar zlego wylecial mi sworzen laczacy korbe w mojej ceratce i mimo prowizorycznej naprawy nie dalo sie juz lowic komfortowo.

Oczywiście gratulacje Kamil,- kolejna bariera pokonana ;)  co do spadów i tego co widzę w tle zdjęcia,- może pora pomyśleć o jakimś szklaku?

• Like 1

Arek myslalem o szklaku wlasnie ale nie zglebialem tematu. Wydaje mi sie ze moj kijek jednak troche za bardzo ciety jest. Choc zachowanie pstragow bylo tez inne, kasaly jakby chcialy przegonic intruza (widac bylo w czystej wodzie). Woda dosc dziewicza pod wzgledem przynet sztucznych wiec trzeba kilka wypadow aby zweryfikowac to wszystko.

Dzisiaj nad rzeką zastały mnie pokrzywy i inne chałabazie praktycznie pod pachy. Masakra. Ale warto było się pomęczyć bo trafiła się ładna rybka. Nie za bardzo miałem ją jak podebrać w miejscu gdzie wzięła, więc zszedłem z nią ze 20m w dół rzeki i zaplanowałem że zejdę ze stromej na oko 2m skarpy do wody. Jak pomyślałem tak zrobiłem, z małą różnicą że nie zszedłem a spadłem z tej skarpy wprost do wody. Dobrze że miałem wodery. Przygody muszą być.

Rybka 50cm.

post-48901-0-59657200-1432932003_thumb.jpg

• Like 16