Skocz do zawartości

Pstrągi 2015

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Oesowy, a obrotek nie chciał, woblera nie chciał, ale 8 cm puchową pijawkę na 1,5 gr główce prowadzoną z prądem już tak. 

Ja tam kocham te duńskie kropeczki... 

Sprzętowo: 

Talon Trout, Certate 2500, żyłka Varivas 0,22. 

post-55274-0-89247100-1434278730_thumb.jpg

• Like 28

Oesowy, a obrotek nie chciał, woblera nie chciał, ale 8 cm puchową pijawkę na 1,5 gr główce prowadzoną z prądem już tak. 

Ja tam kocham te duńskie kropeczki... 

Sprzętowo: 

Talon Trout, Certate 2500, żyłka Varivas 0,22. 

attachicon.gif2015-06-13 17.55.06.jpg

Niesamowicie wybarwiony. Piękna rybka. Graty.

Cala atrakcja w tym, by muszyczki nie trzeba bylo niczym dociazac...

Bravo !!!Danielu   :D Paweł,na małym siurku da sie  łowić spinningiem nimfą MUCHOWĄ bez dopałek-ale dociążoną.Reszte zostaw na trociowe rzeki.

edyta:

inaczej mozna jeszcze tak,streamer np.pijawka nie dociążona i srucina-powiedzmy około 2gr 50-70cm przed :) mucha pracuje wtedy naturalniej.

Edytowane przez salmon1977
  • Like 2

Dziś miałem czuja tylko nie na tą rzekę co trzeba lecz odwiedziłem ją na powrocie do domu. Na pierwszej ryby brały ale małe i zrezygnowałem. Druga nie zawiodła. Co mnie deszcz zmoczył i grad to moje ;)

Nowe PB.

Ależ piękny ryb, gratulacje i zazdroszczę klimatu.

Bravo !!!Danielu   :D Paweł,na małym siurku da sie  łowić spinningiem nimfą MUCHOWĄ bez dopałek-ale dociążoną.Reszte zostaw na trociowe rzeki.

edyta:

inaczej mozna jeszcze tak,streamer np.pijawka nie dociążona i srucina-powiedzmy około 2gr 50-70cm przed :) mucha pracuje wtedy naturalniej.

Dzięki za porady. Mam kilka streamerów które kupiłem z myślą o morskiej trotce na spirolino ale może udałoby się jakiegoś kropka trafić z ciurku.

Konczac ogarniac zdjecia z ostatniego weekendu odkopalem jedne z niedzielnego poranka.I pozwole sobie wstawic takiego oto pstrazka.

"Dyzurny" skasowany ponizej wlewu w pierwszym przeprowadzeniu .

Gdyby nie czerwone kropki, cieszylbym sie z pierwszej mini glowaciczki ;)

52.JPG

Skusila go taka oto autorska konstrukcja Piotra : 

P6140114.JPG

• Like 17

Dziś miałem czuja tylko nie na tą rzekę co trzeba lecz odwiedziłem ją na powrocie do domu. Na pierwszej ryby brały ale małe i zrezygnowałem. Druga nie zawiodła. Co mnie deszcz zmoczył i grad to moje ;)

Nowe PB.

Gratulacje Kuba nowego PB. Piękna rybka i super fotka. Co do deszczu to nie jeden dał by się wykąpać dla takiej rybki. ;) Ja ostatnio na bolenie z zapaleniem oskrzeli pojechałem, ale tez się opłacało ;) Jeszcze raz gratulacje i kolejnych rekordów życzę :)

• Like 1

czesc  wszytkim po kiju chcialbym sie zapytac o sprzeglo w kolowrotku do lapania pstragow powiem ze lapie na plecionke 0,08 jestem poczatkujacym prtagarzem z okolic frampola pzdro?

musisz wysprzeglić bo je spalisz  :P a jak go złapiesz to wypuść 

Edytowane przez salmon1977

Gratulacje Kuba nowego PB. Piękna rybka i super fotka. Co do deszczu to nie jeden dał by się wykąpać dla takiej rybki. ;) Ja ostatnio na bolenie z zapaleniem oskrzeli pojechałem, ale tez się opłacało ;) Jeszcze raz gratulacje i kolejnych rekordów życzę :)

Dzięki. Jeszcze ze mnie schodzi ;) Kiedyś coś skrobnę jak emocje opadną.

• Like 3

czesc  wszytkim po kiju chcialbym sie zapytac o sprzeglo w kolowrotku do lapania pstragow powiem ze lapie na plecionke 0,08 jestem poczatkujacym prtagarzem z okolic frampola pzdro?

Ustaw hamulec tak, by przy mocnym zacięciu zapracował. 0,08mm nie jest ani za cienka, żeby kotwicy nie rozgięła ani za mocna, żeby - uszkodzona - nie strzeliła. Łowisz miękkim kijem?

• Like 1

Dzięki. Jeszcze ze mnie schodzi ;) Kiedyś coś skrobnę jak emocje opadną.

Łatwiej się chyba pisze na gorąco. ;) A z emocjami różnie bywa. Czasem nie tak szybko z człowieka ulatują. Ja po powrocie nie mogłem spać. Chyba pierwszy raz w życiu.:)  Ale 80+ i 80- jednego dnia-  było o czym myśleć. ;)