Bobex Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) W tym roku zlowilem 3-4 ryby które miałem na brzegu juz wczesniej także warto ;-) Edytowane 24 Czerwca 2015 przez Bobex 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Ale klamoty Bobex!!!!Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 znam przypadki z zeszłego sezonu kiedy znajomy łowi w połowie kwietnia pstrąga 57 cm a w połowie lipca ta sama ryba złowiona przez innego kolegę ma już 60 cm. Z kolei inny pstrąg został złowiony 4 razy przez 3 wędkarzy w ciągu 1,5 miesiąca na odcinku 200 metrów rzeki . U Potokowców nie ma z porównaniem większych problemów kiedy fotki są robione z tej samej strony ryby.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 a u mnie w rzece jest trochę inaczej kolega łapie plus 40 , nawet 45 cm a ja łapie niby te same i moje nie mają 40 stu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Jacek, pewno mierzysz od głowy do ogona? No wlasnie. a powinienes od ogona do głowy. Tak jak w akademii związku radzieckiego gdy mierzyli wieloryba..... od piątku do niedzieli jest 2 dni , a od niedzieli do piatku jest 5 dni.. Edytowane 28 Czerwca 2015 przez PowellR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 przycichło ostatnio z kropeczkami widzę.... a mi trafił się taki 43 na jiga w świetnej kondycji jak to latem 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Widac ze podpasiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Ładne te letnie pstrągale , na dniach też wyskoczę poszaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muczos83 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Moze ktos lapie na porze ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Moze ktos lapie na porze ???Ta "pora"..... Co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Ale złoty kopas, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Ta "pora"..... Co to? https://pl.wikipedia.org/wiki/Por_%28rzeka%29 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. c1esla Opublikowano 1 Lipca 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) miało to miejsce jakieś 2 tyg temu , kolega polecił mi jechać na pewien odcinek rzeki pstrągowej , na którym jest bardzo mało ryb ale złowienie tam czterdziestaka jest tragedią mówił natomiast że jest szansa na rybę dobrze 50+. Skusiłem się tam wybrać. Wędkowanie rozpocząłem o 4:30 i już po kilkunastu minutach mam branie na jiga niestety nie zacinam, potem uderzenie w woblera również na pusto, zacząłem się zniechęcać kiedy ok 10 mam kolejne branie na jiga i tym razem nie zacinam. Myślę sobie coś się dzieje , warto jeszcze zostać Zacząłem robić odcinek gdzie miałem brania jeszcze raz , i znowu mam pstryknięcie w wobka i znowu nie zacinam kurde w końcu może siądzie , była godzina równo 12 kiedy po rzucie woblerem w podmycie po drugiej stronie wyskakuje do niego pstrąg ok 55 cm zbiera go i zawija się , zacinam i wyrywam mu wobler z pyska , jestem załamany , głodny , ale nie poddaje się. Jadę do sklepu kupuje sobie szamke wracam i postanawiam znowu zrobić ten odcinek rzeki. Przez kilka godzin nic zupełnie się nie dzieje, kiedy nagle pod moimi nogami wyskakuje w powietrze pstrąg ok 60cm i wpada do wody z wielkim pluskiem , stoję w tym miejscu ok 40 minut ale niestety nie daje się skusić. Poszedłem jeszcze jakieś 500 metrów w górę ale nic się nie dzieje w dalszym ciągu. W drodze powrotnej strasznie zmęczony jestem i już godzina 18:30 postanawiam obłowić miejsce w którym widziałem wyskok kabana. Rzucam pod drugą stronę jiga i kiedy mam go już bliżej mojej strony żyłka się prostuje , zacinam i się zaczyna najbardziej nerwowy i emocjonujący hol ryby w moim życiu.Na początku kilka młynów i odjazd 20 metrów w góre, później długo się nie pokazywał , wiedziałem że jest wielki ...Trwało to wszystko 7,5 minuty po takim czasie dał się podebrać Myślę sobie 60tak , ale jak się potem okazało miał 58,5 cm , ale był strasznie upasiony , nigdy jeszcze nie widziałem takiego pstrąga a trochę już ich przerzuciłem po pomiarze cyknąłem jeszcze kilka fotek z mojego GoPro , którym nagrałem cały hol dałem temu karpiowi odpocząć w podbieraku i zwróciłem mu wolność , może się jeszcze spotkamy Sprzętowo: - Robinson Cortez Light Spin 245 , 8-20 g- Shimano Biomaster C3000- żyłka P-Line 0,20- przynęta mój jig Edytowane 1 Lipca 2015 przez c1eśla 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Piękny kabanek.Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Gratulacje! Czekam na film z holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Keton! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Ciekawa opowieść i fajne fotki. Nie mówiąc o rybie. Gruby smoluch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Piekna sprawa @Ciesla! Gratuluje "karpia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Świetny i wyczerpujący opis. Z wielką chęcią i zainteresowaniem przeczytałem. To się nazywa - dzielenie się wiedzą! Klasa i brawa! Gratulacje ryby! I nadal pływa .... życzę ponownego spotkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Piekny kropas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Piękna ryba.Gratulacje....Chyba trzeba będzie dać niedługo odpocząć kleniom... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Jak sądzicie to może być ta sama ryba. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morouk Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 O żesz! Ale pstrąg ... Szczere gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Układ plamek prawie identyczny. Z kiedy to zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Moje zdjęcie zrobione 29.05.2011 godz 17:53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi