trinited Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Kelty na 0,16 ? Chyba pomyliłem fora przepraszam, tematu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Kelty na 0,16 ? Chyba pomyliłem fora przepraszam, tematu nie było. Widzisz problem polega na tym ze moze jednak sa ludzie ktorzy robia cos inaczej niz Ty i daja rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Znam nie jedna zylke ktorej moc przy srednicy 0,22 jest znacznie slabsza niz 0,18. Wiec moze trzeba pogadac o mocy zylki? Ja swego czasu uwielbialem lowic kelty troci na paprochy i zylke 0,16.Ciezko bylo poprowadzic jiga 1,5 gr na innej zylce. Ryby trafialy sie takie max 60 cm i przy miekkim kiju potrafily nie wyciagnac nawet metra zylki. Wiadomo kelty to nie potoki 60 cm latem ale jakis poglad jest. Nie mniej moj najwiekszy potok 67 cm zostal wyjety na muche zawiazana na 0,18.I sie dalo i odplynal. Moral jest jeden....kazdy ma swoj rozum i wie co trzeba stosowac zeby polowic.Nie znam nikogo kto zaklada za cienka zylke zeby nie wyjac ryby....Ale temat widac drazliwy bo emocji przy nim duzo.PozdrawiamNa muchówkę to zupełnie inna bajka. Muchówka o wiele lepiej amortyzuje szaleństwa ryby, a tu koledzy chyba o spinnie prawią... sumasummarum - każdy ma swoją technologię - dbajcie o to, żeby nośniki dobrego materiału genetycznego nie zdychały niepotrzebnie zaczepione gdzieś o korzeń. pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 nie pouczaj mnie jak się łowi pstrągi masz jakieś byki na koncie ??????????? to się nimi pochwal a nie cwaniakujtroche skromnosci by ci sie przydało 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 a tak na marginesie kolego @c1eśla, kolega @trinited ma byki na koncie - widziałem po co tak się napinać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Kolego Łukaszu złowiłeś 9 ryb powyżej 50 cm a zachowujesz się jak byś wszystkie rozumy pozjadał. Straszna pycha bije z twoich postów, jak bys przeżucił tone 50siątaków. Brałem kiedyś udział w imprezie na której wykład prowadził Piotr Piskorski, powiedział że pstrągarzowi w pewnym okresie wydaje się że wie juz o tych rybach wszystko a nadchodzi taki dzień, że okazuje sie że nie wiedział o nich praktycznie nic. Troche luzu proponuje i więcej zabawy z tymi rybami niż spiny na forach. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Panowie dajcie spokoj. Taki ladny watek a tutaj takie zgrzyty. Po co to? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Mam miałkie pojęcie o łowieniu pstrągów to pomyślałem : poczytam sobie najnowsze wpisy. No i poczytałem...i nawet nie chce mi się zgłębiać tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Zima czy co? Podobno upaly w PL maja byc na weekendzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Na muchówkę to zupełnie inna bajka. Muchówka o wiele lepiej amortyzuje szaleństwa ryby, a tu koledzy chyba o spinnie prawią... sumasummarum - każdy ma swoją technologię - dbajcie o to, żeby nośniki dobrego materiału genetycznego nie zdychały niepotrzebnie zaczepione gdzieś o korzeń. pzdrW temacie pstragow juz dawno zatarla sie granica pomiedzy lowieniem na muche a lowieniem na spining. Obecnie wiekszosc znanych mi lowcow pstragow lowi przynetami z budowy bardziej przypominaja much niz klasyczne pstragowe przynety.Co za tym idzie wedki tez trzeba bylo pozmieniac i blizej im charakterystyka pracy do klasycznych muchowek niz klasycznych spiningow. Nie mowie ze to jest w porzadku ale tak jest. Bardzo chcialbym jak dawniej lowic woblerami na zylce 0,26 i trzymac potoka zeby nie nie wlazl w zaczepy....niestety na taki zestaw spotykam sie z rybami bardzo rzadko . I to rowniez mi sie nie podoba ale tak jest. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Kolego Łukaszu złowiłeś 9 ryb powyżej 50 cm a zachowujesz się jak byś wszystkie rozumy pozjadał. Straszna pycha bije z twoich postów, jak bys przeżucił tone 50siątaków. Brałem kiedyś udział w imprezie na której wykład prowadził Piotr Piskorski, powiedział że pstrągarzowi w pewnym okresie wydaje się że wie juz o tych rybach wszystko a nadchodzi taki dzień, że okazuje sie że nie wiedział o nich praktycznie nic. Troche luzu proponuje i więcej zabawy z tymi rybami niż spiny na forach. a co zazdrość Ci dupę ściska - nie lubię jak ktoś głupoty pisze i mnie to drażni tyle , ja wcale się nie chwale bo większości tych ryb nie wrzucałem tutaj bo szkoda mi wode palić tyle Edytowane 15 Lipca 2015 przez c1eśla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Rece opadaja , szkoda ze smark pyszczy na forum a w rzeczywistosci ogonek pod dupką nosi Edytowane 15 Lipca 2015 przez mirko filipovic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Dajcie już spokój z tym czepianiem się @C1eśli. Zamiast być zadowolonym, że szanuje i wypuszcza pstrągi i modlić się żeby takich wędkarzy było jak najwięcej to oczywiści trzeba się do czegoś przyczepić (to już chyba taka polska przypadłość)....a to żyłka taka a to żyłka sraka, i tak temat co jakiś czas powraca i wszyscy się spinają. Wcale się nie dziwię, że @C1eśla się wkurw... jak tak go zaczęliście najeżdżać. Równie dobrze można zarzucić @Dawidziespinn, że zasypujesz inne forum ledwo wymiarowymi pstrążkami.Po co to wszystko???????? Wszyscy kochają pstrągi a ze sobą w zgodzie żyć nie mogą .PANOWIE IDŹCIE NA RYBY !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Hello - odcinamy ... od teraz kolejne wpisy o pstrągach. Resztę wycinam. Sorry ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) to dla rozluźnienia atmosfery wrzucam takie cóś: http://imgur.com/gallery/F7ThtEJ fotoszop? Edytowane 15 Lipca 2015 przez DonPablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Super koledzy a ja od czterech dni w Szczawnicy nad Dunajcem i same maluchy po 20 cm biorą nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 to dla rozluźnienia atmosfery wrzucam takie cóś: http://imgur.com/gallery/F7ThtEJ fotoszop?Pstrag tygrysi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 miało to miejsce jakieś 2 tyg temu , kolega polecił mi jechać na pewien odcinek rzeki pstrągowej , na którym jest bardzo mało ryb ale złowienie tam czterdziestaka jest tragedią mówił natomiast że jest szansa na rybę dobrze 50+. Skusiłem się tam wybrać. Wędkowanie rozpocząłem o 4:30 i już po kilkunastu minutach mam branie na jiga niestety nie zacinam, potem uderzenie w woblera również na pusto, zacząłem się zniechęcać kiedy ok 10 mam kolejne branie na jiga i tym razem nie zacinam. Myślę sobie coś się dzieje , warto jeszcze zostać Zacząłem robić odcinek gdzie miałem brania jeszcze raz , i znowu mam pstryknięcie w wobka i znowu nie zacinam kurde w końcu może siądzie , była godzina równo 12 kiedy po rzucie woblerem w podmycie po drugiej stronie wyskakuje do niego pstrąg ok 55 cm zbiera go i zawija się , zacinam i wyrywam mu wobler z pyska , jestem załamany , głodny , ale nie poddaje się. Jadę do sklepu kupuje sobie szamke wracam i postanawiam znowu zrobić ten odcinek rzeki. Przez kilka godzin nic zupełnie się nie dzieje, kiedy nagle pod moimi nogami wyskakuje w powietrze pstrąg ok 60cm i wpada do wody z wielkim pluskiem , stoję w tym miejscu ok 40 minut ale niestety nie daje się skusić. Poszedłem jeszcze jakieś 500 metrów w górę ale nic się nie dzieje w dalszym ciągu. W drodze powrotnej strasznie zmęczony jestem i już godzina 18:30 postanawiam obłowić miejsce w którym widziałem wyskok kabana. Rzucam pod drugą stronę jiga i kiedy mam go już bliżej mojej strony żyłka się prostuje , zacinam i się zaczyna najbardziej nerwowy i emocjonujący hol ryby w moim życiu.Na początku kilka młynów i odjazd 20 metrów w góre, później długo się nie pokazywał , wiedziałem że jest wielki ...Trwało to wszystko 7,5 minuty po takim czasie dał się podebrać Myślę sobie 60tak , ale jak się potem okazało miał 58,5 cm , ale był strasznie upasiony , nigdy jeszcze nie widziałem takiego pstrąga a trochę już ich przerzuciłem po pomiarze cyknąłem jeszcze kilka fotek z mojego GoPro , którym nagrałem cały hol dałem temu karpiowi odpocząć w podbieraku i zwróciłem mu wolność , może się jeszcze spotkamy Sprzętowo: - Robinson Cortez Light Spin 245 , 8-20 g- Shimano Biomaster C3000- żyłka P-Line 0,20- przynęta mój jigCieśla rozpie...la systemGratulacje Łukasz"trochę" się napracowałeś nad tą rybą - szacunnnnpro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Czyżby tygrysek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Czyżby tygrysek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) dzięki Paweł , od lutego do lipca jeździłem tylko na pstrągi a tych wyjazdów na prawdę było nie mało bo bywały tygodnie że byłem codziennie i szczęście kilka razy się do mnie uśmiechnęło teraz im trochę odpuściłem na rzecz Sumów ale jeszcze zajrzę na moje pstrągowe rzeki a więc wniosek żeby mieć wyniki w danym gatunku trzeba dużo dużo dużo dużo jeździć a wyniki przyjdą samepozdro Edytowane 16 Lipca 2015 przez c1eśla 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) Edytowane 16 Lipca 2015 przez c1eśla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) Super koledzy a ja od czterech dni w Szczawnicy nad Dunajcem i same maluchy po 20 cm biorą nic więcej.staraj się więc lepiej bo ja we wtorek z tamtąd wróciłem i największy miał tylko 47cm, a w 4 dni dobre 20sztuk ładnych pstrągów się zdarzyło, były terż inne rybki więc ryba jest na 100% Edytowane 16 Lipca 2015 przez Piotr Boruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Na muszkę łowiłeś. Dobrze pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi