Skocz do zawartości

Pstrągi 2015

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli chodzi o krypto reklame to fajne wzorki mozna kupić u starszej pani w Krościenku w małym sklepiku na ryneczku jedyną ich wadą jest ...cena 4,5/sztale jak się samemu nic ciekawego nie umie ukręcić... :D

To złap Wojtka Kudłacza (Kustigiza) - i kupisz muchy i podpowie co teraz "chodzi" i gdzie.

Po niezłych wybrykach pokonał mnie czwartego lipca,dzisiaj rzut w to samo miejsce jeden obrót korbką woblerek nurkuje i nic.Przez głowę przemknęła myśl zmienił miejsce postoju,jeszcze jeden obrót korbką i widzę jak mknie torpeda przez całą szerokość mojej rzeczki.Piękny strzał i powtórka z poprzedniego spotkania,piękne salta i ta muzyczka hamulca.Dzisiaj to jednak ja okazałem się lepszy.Szybka fota i do wody.

x5tkeq.jpg

• Like 19

Po niezłych wybrykach pokonał mnie czwartego lipca,dzisiaj rzut w to samo miejsce jeden obrót korbką woblerek nurkuje i nic.Przez głowę przemknęła myśl zmienił miejsce postoju,jeszcze jeden obrót korbką i widzę jak mknie torpeda przez całą szerokość mojej rzeczki.Piękny strzał i powtórka z poprzedniego spotkania,piękne salta i ta muzyczka hamulca.Dzisiaj to jednak ja okazałem się lepszy.Szybka fota i do wody.

x5tkeq.jpg

Śliczny kropek , gratuluje Skalniak  ;) . W mojej okolicy większość pstrągowych rzeczek praktycznie przestała płynąć, albo niosą tak ciepłą wodę że można herbatę parzyć :(

Na Podbeskidziu tragedia z wodą... Ryby pewnie gdzieś się tam pochowały i próbują przetrwać te utęsknione przez wszystkich upały <_<... Na niektórych kawałkach rzeki znajduje po kilkanaście śniętych głowaczy i brzanek. Póki co nie łowie , może w sierpniu jakiś wypad za Kropkiem żeby zakończyć sezon :rolleyes:  

Ten wtorkowy wieczór był dla mnie wyjątkowy..

Wybrałem się na górski odcinek rzeki X, cisza jak zwykle. Rzucam, kombinuje, zmieniam muchy lecz ryby mnie ignorują, gdy już miałem wracać do domu pomyślałem sobie "stanę na chwilę na moście i poobserwuję wodę".  Obok stawiam kij i wpatruje się w rzekę, gładka powierzchnia, powoli się ściemnia i naglę widzę piękną zbiórkę pstrąga takiego 40-staka, na końcu przyponu wiąże suchą muchę i powoli podkradam się w miejsce zbiórki, pierwszy rzut i siedzi, piękny hol i w podbieraku ląduje fajny kropek. Ucieszony jak nie wiem co, ryba szybko wraca do wody. Idę powoli dalej w górę i widzę że w oddali zbiera naprawdę niezła ryba, to samo podejście, kilka rzutów  i PIĘKNE BRANIE! Zacinam i jest! Ryba tak silna że idę za nią w górę rzeki, nie da się podciągnąć pod powierzchnie tnąc zielsko w wodzie, to był chyba najpiękniejszy hol w życiu jakiego doświadczyłem. Po chwili ukazuje się Piękny kropkowany twardziel, tak pięknie ubarwiony i zdrowy że aż miło było popatrzeć :) Nigdy nie zapomnę tego holu :) Tak duża ryba na muchę (jak dla mnie) to niesamowite przeżycie. Po kilku fotkach pięknie machnął mi ogonem i odpłynął do swojego domu :) Miał równe 50 cm. Zdjęcia mogą tego nie odzwierciedlać lecz jest naprawdę piękny :)

DSC_04081_zps8fcntyg2.jpg

DSC_04102_zpsywjdcf32.jpg

DSC_04253_zpsooch74nq.jpg

DSC_04284_zpsqwbog3xi.jpg

• Like 32

Witam

letni weekend z pstrazkami za mna. Niestety.

Urywka z biura w piatek + sobota i niedziela daly 30 godzin ruchu na woda.

Mozna bylo popuszczac muszki :)

Upal, jak to w Hiszpanii (do 37 stopni). Woda niska, ale nie zupowata. Warunki ciezkawe. 

Na szczescie udalo sie troche polapac.

Ponizej zdjecie najwiekszej zdobyczy tego weekendu. Kategoria 60+. 

61%2B002.JPG

Zjadla muche jakies 2 metry od szczytowki wykonujac efektowny luk w wodzie :D

Informacyjnie o sprzecie : wedka zbudowana przez @Yglo, okolo 230 cm dlugosci o mocy 14 lb (blank batson), kolowrotek Daiwa 2508, zylka 0.25. 

Mucha zbudowana przez Piotra (@Piotr 75)

Pozdrawiam

Guzu

p.s. po tym weekendzie wyraz Matuka pisany bedzie przeze mnie zawsze z wielkiej litery :)

• Like 44

Tak patrze i patrze i biore Tworce tych much i w nastepny weekend jestesmy u Ciebie.....przeciez to sa jakies zarty. Ja mialem jutro na pstragi jechac...i co? Ide do roboty moze tam cos zdzialam ;) po tym zdjeciu to ja sobie moge u siebie zywcow nalowic a nie pstragow.....Gdzie my mieszkamy.... :ph34r:

Edytowane przez Wiktor

Tak patrze i patrze i biore Tworce tych much i w nastepny weekend jestesmy u Ciebie.....przeciez to sa jakies zarty. Ja mialem jutro na pstragi jechac...i co? Ide do roboty moze tam cos zdzialam ;) po tym zdjeciu to ja sobie moge u siebie zywcow nalowic a nie pstragow.....Gdzie my mieszkamy.... :ph34r:

W następny weekend jestem w Krakowie.

Wpadajcie.

ale lepiej bez wedeczek :)

Standard...planował,pojechał,złowił. ;). Tak serio,kolejna piękna ryba!

P.s.a za 2 tygodnie międzynarodowy dzień B.e.i..a:)...ponoć jak w tamtym roku maja być fajerwerki na slipie:)...Złów jeszcze łososia w odrze to nic mnie już nie zaskoczy:D

• Like 4

Standard...planował,pojechał,złowił. ;). Tak serio,kolejna piękna ryba!

P.s.a za 2 tygodnie międzynarodowy dzień B.e.i..a:)...ponoć jak w tamtym roku maja być fajerwerki na slipie:)...Złów jeszcze łososia w odrze to nic mnie już nie zaskoczy:D

Bedzie "Pakula" ? :o

Dzieki za gratki :)