Banjo Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Nie każda rzeka ma taką samą termikę. Połów na Kwisie to zobaczysz czy styczniowe pstrągi są słabe. W czerwcu niektórzy ściągają sandacze z gniazd tarłowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Nie mogłem usiedzieć na miejscu i wybraliśmy się na spacero-kontrolę popatrzeć na gniazda tarłowe. Było ich sporo i ten widok bardzo cieszył. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) wizio - spokojnie, wolno Ci wyrazić swoje zdanie i ja to szanuje. Nie wiem czy zauważyłeś ale z mojej strony to było tylko pytanie.Co do fotografowania "każdej" ledwo wymiarowej ryby... To nie każdy ma wodę pod nosem co na każdym wyjeździe łowi pięćdziesiątki a czterdziestaki strzepuje butem. Wyobraź sobie że są ludzie którzy potrafią i muszą się cieszyć z mniejszych ryb.Pozdro Edytowane 25 Grudnia 2015 przez KwaQ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizio Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Jasne, bez spinki.. Zycze sukcesow w nadchodzacym sezonie i 50+ za kazdym wyjazdem.. bo te ponizej to nawet reki nie zmecza a i pozniej tylko klopot z odczepianiem,.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Jasne, bez spinki.. Zycze sukcesow w nadchodzacym sezonie i 50+ za kazdym wyjazdem.. bo te ponizej to nawet reki nie zmecza a i pozniej tylko klopot z odczepianiem,.. Jasne ze bez spinki........ale co nawyzywałeś ludzi od buraków i wypaczonych emocjonalnie rzeźników to twoje. Pomyśl czasami zanim po raz kolejny zaczniesz obrażać ludzi na forum.Mam nadzieje ze na tym kończymy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizio Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Drogi Wiktorze.. nie nazwalem nikogo na tym forum burakiem a tylko wykonywanie pewnych czynnosci buractwem. Dla mnie to co innego, dla ciebie widocznie nie. Gdy bym mial napisac ten sam post ponownie napisal bym go dokladnie tak samo, nic w nic nie zmieniajac poniewaz myslalem juz nad jego trescia piszac go po raz pierwszy Zycze powodzenia w styczniowych lowach.. b/o 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 (edytowane) .. nie nazwalem nikogo na tym forum burakiem a tylko wykonywanie pewnych czynnosci buractwem.nie chce mi się liczyć ilu Kolegów z forum w tym wątku w styczniu pisało o swoich styczniowych łowach.....ja pisałem na pewno.....bo i łowiłem w styczniu. Tak wiec jestem jedna z osób które uraziłeś swoim wpisem. Nie należe do ludzi którzy obrabiają d... za plecami wiec wole na bieżąco mówić w twarz ze mi coś nie pasuje. A nie pasuje mi twoja retoryka. Wolno mi. Prawda? Tak wiec bardzo cie proszę zluzuj majty i lepiej dobieraj słowa kiedy o kimś piszesz bo to twój drugi taki wyskok. Za pierwszy przepraszałeś mnie na PW wiec doskonale wiesz ze czasami przeginasz. Edytowane 26 Grudnia 2015 przez Wiktor 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizio Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Pewnie ze ci wolno.. Tak samo jak mi wolno wyrazac mi swoja opinie na temat lowienia potokowcow w styczniu. Takie mam zdanie na ten temat i kropka. Zreszta nie chce mi sie juz z toba dluzej wdawac w zadne polemiki bo im dluzej sie z toba konwersuje tym mniej z tego co sie pisze rozumiesz.. pomijajac to ze jestes strasznie wrazliwy na swoim punkcie swojego ego..Powodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Kolego @wizio zapoznaj się proszę z tym, zwłaszcza z pkt. 1 http://jerkbait.pl/topic/3698-regulamin-jerkbaitpl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizio Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Ok, zapoznalem sie.. Postaram sie dostosowac do kazdego punktu regulaminu , bez wyjatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Nie dość, żem gorszego sortu to jeszcze burak co w styczniu pstrągi łowi... Jak żyć...? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Same okropne tytuły na nas spadają tej zimy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 .. pomijajac to ze jestes strasznie wrazliwy na swoim punkcie swojego ego..Dla dokończenia tu kompletnie nie chodzi o moje ego...tu chodzi o zwykłą komunikacje miedzy ludzka....masz inne zdanie, szanuje je. Ale nie nazywam cie w żaden sposób....nie potrzebuje tego,robisz to sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 tak na rozluźnienie tematu moja życiówka - 64 cm z 6 kwietnia b.r. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 hmm? Jeśli łowiskiem była rzeczka z północy Polski, to czy nie jest to przypadkiem troć wędrowna? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Wygląda raczej na najbrzydszą rzeke pstragową w kraju na wschodzie Polski Oczywiście moge się mylić bo może to być wolniak jakieś innej rzeki, choć wszystkie elementy pasują Edytowane 27 Grudnia 2015 przez DAWIDspinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 O tej porze roku kelty są już dobrze odpasione i lekko wysrebrzone. Podobno troć włocławek już pokonuję więc i na wschodzie też się ją widuje. Wiele lat temu w "WP" zamieścili zdjęcie mojego samca kelta 75cm z Regi złowionego w kwietniu i napisali że to pstrąg potokowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Moga pokonywać owszem, ale jeśli to ta rzeka o ktorej myśle to nie ma możliwości wejścia tam troci wędrownej. Jak większość malych rzek na wschodzi Polski są dzielone kilkunastoma tamami w swoim biegu. Nie spotyka się u nas jak i u naszych "dolnych" sąsiadów troci wędrownej. Na "nizzinych" rzekach zwanych krainą pstrąga i lipenia, takie wybarwienie podobne do troci jak i brak czerwonych kropek to normalka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Spierał się nie będę bo sam wiem jak różnorodne może być ubarwienie pstrąga potokowego. A rzeczka sama w sobie, rzeczywiście typowo nie pstrągowa, ale pstrągi mają to gdzieś. Szkoda, że do niej mam taki kawał bo czasem lubię takie bagienno-łąkowe kropy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Wygląda raczej na najbrzydszą rzeke pstragową w kraju na wschodzie Polski Oczywiście moge się mylić bo może to być wolniak jakieś innej rzeki, choć wszystkie elementy pasują Czyżbyś miał na myśli rzekę - warzywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Panowie powyżej jest troc nie pstrąg chociaż zaraz bedą głosy ze pstrąg to troc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Napisałeś to ponieważ jestes ichtiologiem czy może posiadasz wiedze na temat populacji ryb w rzece w której została złowiona? Czy po prostu wygląda jak troć i ciut za duża na pstraga więc troć ?Też pewnie troć? Edytowane 27 Grudnia 2015 przez DAWIDspinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Kolego Dawidspin czy bezspin, złe trafiłeś ponieważ wykształcenie pozwala mi na stwierdzenie iż to troc. Powyżej oczywiście pstrąg. Niewiem po co juz kręcicie dym. Ryba wstawiona w złym wątku i juz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zero dymu kolego Jestem po prostu ciekaw bo interesuje się Salmo Trutta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Panowie powyżej jest troc nie pstrąg chociaż zaraz bedą głosy ze pstrąg to troc Fajne jest to ze potrafisz stwierdzić czy to wędrowna czy osiadła forma pstrąga potokowego na podstawie zdjęcia. Ichtiologom do tego jest potrzebny mikroskop. Oj będą się uczelnie na całym świecie o Ciebie bić..... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi