Skocz do zawartości

Pstrągi 2015

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

wizio - spokojnie, wolno Ci wyrazić swoje zdanie i ja to szanuje. Nie wiem czy zauważyłeś ale z mojej strony to było tylko pytanie.

Co do fotografowania "każdej" ledwo wymiarowej ryby... To nie każdy ma wodę pod nosem co na każdym wyjeździe łowi pięćdziesiątki a czterdziestaki strzepuje butem. Wyobraź sobie że są ludzie którzy potrafią i muszą się cieszyć z mniejszych ryb.

Pozdro

Edytowane przez KwaQ
  • Like 5

:)  Jasne, bez spinki.. Zycze sukcesow w nadchodzacym sezonie i 50+ za kazdym wyjazdem.. bo te ponizej to nawet reki nie zmecza a i pozniej tylko klopot z odczepianiem,..  ;)  ;)  ;)

Jasne ze bez spinki........ale co nawyzywałeś ludzi od buraków i wypaczonych emocjonalnie rzeźników to twoje. 

Pomyśl czasami zanim po raz kolejny zaczniesz obrażać ludzi na forum.

Mam nadzieje ze na tym kończymy.

• Like 5

Drogi Wiktorze.. nie nazwalem nikogo na tym forum burakiem a tylko wykonywanie pewnych czynnosci buractwem. Dla mnie to co innego, dla ciebie widocznie nie. Gdy bym mial napisac ten sam post ponownie napisal bym go dokladnie tak samo, nic w nic nie zmieniajac poniewaz myslalem juz nad jego trescia piszac go po raz pierwszy  :)

Zycze powodzenia w styczniowych lowach.. b/o

• Like 1

.. nie nazwalem nikogo na tym forum burakiem a tylko wykonywanie pewnych czynnosci buractwem.

nie chce mi się liczyć ilu Kolegów z forum w tym wątku w styczniu pisało o swoich styczniowych łowach.....ja pisałem na pewno.....bo i łowiłem w styczniu. Tak wiec jestem jedna z osób które uraziłeś swoim wpisem. Nie należe do ludzi którzy obrabiają d... za plecami wiec wole na bieżąco mówić w twarz ze mi coś nie pasuje. A nie pasuje mi twoja retoryka. Wolno mi. Prawda? Tak wiec bardzo cie proszę zluzuj majty i lepiej dobieraj słowa kiedy o kimś piszesz bo to twój drugi taki wyskok. Za pierwszy przepraszałeś mnie na PW wiec doskonale wiesz ze czasami przeginasz. 

Edytowane przez Wiktor
  • Like 3

Pewnie ze ci wolno.. Tak samo jak mi wolno wyrazac mi swoja opinie na temat lowienia potokowcow w styczniu. Takie mam zdanie na ten temat i kropka. Zreszta nie chce mi sie juz z toba dluzej wdawac w zadne polemiki bo im dluzej sie z toba konwersuje tym mniej z tego co sie pisze rozumiesz.. pomijajac to ze jestes strasznie wrazliwy na swoim punkcie swojego ego..

Powodzenia.

• Like 1

.. pomijajac to ze jestes strasznie wrazliwy na swoim punkcie swojego ego..

Dla dokończenia tu kompletnie nie chodzi o moje ego...tu chodzi o zwykłą komunikacje miedzy ludzka....masz inne zdanie, szanuje je. Ale nie nazywam cie w żaden sposób....nie potrzebuje tego,robisz to sam.

Gość DAWIDspinn

Wygląda raczej na najbrzydszą rzeke pstragową w kraju na wschodzie Polski ;) Oczywiście moge się mylić bo może to być wolniak jakieś innej rzeki, choć wszystkie elementy pasują ;)

Edytowane przez DAWIDspinn
  • Like 1

O tej porze roku kelty są już dobrze odpasione i lekko wysrebrzone. Podobno troć włocławek już pokonuję więc i na wschodzie też się ją widuje. Wiele lat temu w "WP" zamieścili zdjęcie mojego samca kelta 75cm z Regi złowionego w kwietniu i napisali że to pstrąg potokowy :)

Gość DAWIDspinn

Moga pokonywać owszem,  ale jeśli to ta rzeka o ktorej myśle to nie ma możliwości wejścia tam troci wędrownej. Jak większość malych rzek na wschodzi Polski są dzielone kilkunastoma tamami w swoim biegu. Nie spotyka się u nas jak i u naszych "dolnych" sąsiadów troci wędrownej. Na "nizzinych" rzekach zwanych krainą pstrąga i lipenia, takie wybarwienie podobne do troci jak i brak czerwonych kropek to normalka.

• Like 1

Spierał się nie będę bo sam wiem jak różnorodne może być ubarwienie pstrąga potokowego. A rzeczka sama w sobie, rzeczywiście typowo nie pstrągowa, ale pstrągi mają to gdzieś. Szkoda, że do niej mam taki kawał bo czasem lubię takie bagienno-łąkowe kropy.

Pozdrawiam

Gość DAWIDspinn

Napisałeś to ponieważ jestes ichtiologiem czy może posiadasz wiedze na temat populacji ryb w rzece w której została złowiona? Czy po prostu wygląda jak troć i ciut za duża na pstraga więc troć ;)?

Też pewnie troć?

normal_pstrag_trociowy.jpg

Edytowane przez DAWIDspinn

Panowie powyżej jest troc nie pstrąg chociaż zaraz bedą głosy ze pstrąg to troc :)

Fajne jest to ze potrafisz stwierdzić czy to wędrowna czy osiadła forma pstrąga potokowego na podstawie zdjęcia. Ichtiologom do tego jest potrzebny mikroskop. Oj będą się uczelnie na całym świecie o Ciebie bić.....

• Like 7