Skocz do zawartości

Pstrągi 2015

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

widzę, że wystawiacie Panowie piękne ryby, więc i ja postanowiłem się pochwalić. Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Postaram się wrzucić od czasu do czasu jakiegoś zwierzaczka, bo odpukać w tym sezonie woda dała mi już kilka misiaczków. Rybę skusiłem czarnym streamerem.

• Like 1

Chociaż wstawiłem jedno zdjęcie u siebie w wątku lurebuilding, komplet zdjęć wstawię tutaj bo chyba bardziej pasuje. Dwa tęczowe złowione dzień po dniu. Jeden na złotego listka 4g drugi na rudą wirówkę anglia 1s.

post-49121-0-22555100-1430916099_thumb.jpgpost-49121-0-88576800-1430916107_thumb.jpg

Pozdrawiam.

www.facebook.com/primanki

Edytowane przez pawlik832
  • Like 9

Dla podgrzania atmosfery powiem, że @Licus dzisiaj wrzuci zdjęcie fajnego zwierzaczka.

Tymczasem, na tym samym wypadzie i ja sobie złowiłem tęczaczka.

Brzydkiego jak ork z Władcy Pierścieni.
Ja nie mierzyłem, ale koledzy rok temu go złowili i miarka wskazywała ok 67-68cm.

post-47601-0-25070700-1430997015_thumb.jpgpost-47601-0-84085400-1430997118_thumb.jpg

Edytowane przez michcio
  • Like 26

Gość Kwinto

Panowie powoli zaczynam rozumiec fascynacje kropaczami.  Mi sie ona rowniez zaczyna udzielac. Nie przypuszczalem, ze zacznie mnie to az tak wciagac. 

We wtorek zlapalem swojego, jak do tej pory najwiekszego pstraga. Oczywiscie do Waszych kabanow mu daleko, ale na poczatkujacego moze byc. :)

Filmik rowniez zamiescilem w dziale Catch & Release. Ostatnia rybka na filmie to basik malogebowy (tak dolozylem dla urozmaicenia). Milego ogladania. Pozdrawiam.

• Like 2

Gość Kwinto

@Licus piękny kaban.

@Kwinto fajny filmik, ale jeszcze sporo spadów masz, chyba trochę za nerwowo przebiegają Twoje hole.

Chyba tak, choc ten w pierwszym ujeciu tak delikatnie zlapal wobka, ze nie mialem mozliwosci za wiele zrobic. No ale amartoszczyzna wychodzi i musze po prostu wiecej "cwiczyc".

Chyba tak, choc ten w pierwszym ujeciu tak delikatnie zlapal wobka, ze nie mialem mozliwosci za wiele zrobic. No ale amartoszczyzna wychodzi i musze po prostu wiecej "cwiczyc".

Masz gdzie ćwiczyć. Odnoszę jednak wrażenie (być może mylne), że zbytnio przedłużasz hol. Te rybki, to nie kabany po 50 w plusie a hol takiego 30-staka trwa i..... trwa. No chyba, że używasz jakichś nici pajęczych.

Edytowane przez popper

Gość Kwinto

Masz gdzie ćwiczyć. Odnoszę jednak wrażenie (być może mylne), że zbytnio przedłużasz hol. Te rybki, to nie kabany po 50 w plusie a hol takiego 30-staka trwa i..... trwa. No chyba, że używasz jakichś nici pajęczych.

Byc moze.... Przy poprzednim filmiku dostalem rade aby troszeczke wydluzyc hol i tak staralem sie robic. Teraz dostaje rade, ze jest za dlugi. :huh:

Tutaj w PL

62 cm

62_1.jpg 62_2.jpg

miazga, teraz długo ciężko będzie pobić własny PB

edit: dodam, że zaraz po braniu wystrzelił w trasę około 30 metrów w dół rzeki bez zatrzymania, podebrany przez kolegę @michcio, bo do mojego podbieraka pstrągowego nie zmieścił by się

Hi, hi to przez następnych parę dni na tym odcinku amatorzy kolejnej fotki do galerii z tą rybcią będą chcieli się zadeptać. Ciekawe ile ma on już fotek na liczniku.

Edytowane przez theslut
  • Like 1

Panowie powoli zaczynam rozumiec fascynacje kropaczami.  Mi sie ona rowniez zaczyna udzielac. Nie przypuszczalem, ze zacznie mnie to az tak wciagac. 

We wtorek zlapalem swojego, jak do tej pory najwiekszego pstraga. Oczywiscie do Waszych kabanow mu daleko, ale na poczatkujacego moze byc. :)

Filmik rowniez zamiescilem w dziale Catch & Release. Ostatnia rybka na filmie to basik malogebowy (tak dolozylem dla urozmaicenia). Milego ogladania. Pozdrawiam.

Przepiękne masz tam rewiry  :) Zazdroszczę, ale i jednocześnie życzę powodzenia  :)

Edytowane przez asafa