bielik Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Tutaj w PL62 cm 62_1.jpg 62_2.jpg miazga, teraz długo ciężko będzie pobić własny PB edit: dodam, że zaraz po braniu wystrzelił w trasę około 30 metrów w dół rzeki bez zatrzymania, podebrany przez kolegę @michcio, bo do mojego podbieraka pstrągowego nie zmieścił by sięgratulacje piekna rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Tutaj w PL62 cm 62_1.jpg 62_2.jpg miazga, teraz długo ciężko będzie pobić własny PB edit: dodam, że zaraz po braniu wystrzelił w trasę około 30 metrów w dół rzeki bez zatrzymania, podebrany przez kolegę @michcio, bo do mojego podbieraka pstrągowego nie zmieścił by sięSzacun, piękna ryba, moje gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Hi, hi to przez następnych parę dni na tym odcinku amatorzy kolejnej fotki do galerii z tą rybcią będą chcieli się zadeptać. Ciekawe ile ma on już fotek na liczniku.Najważniejsze że kończy się na zdjęciach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Hi, hi to przez następnych parę dni na tym odcinku amatorzy kolejnej fotki do galerii z tą rybcią będą chcieli się zadeptać. Ciekawe ile ma on już fotek na liczniku. a ja myślę, że to pierwsza odkąd "skończył" 40 cm Edytowane 7 Maja 2015 przez Licus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Kwinto, jak ma spaść, to i tak spadnie, a lepiej, jak po krótkim sprincie, niż maratonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 a ja myślę, że to pierwsza odkąd "skończył" 40 cm Może i tak ale może to ten 60-tak kol. Krzyszczyka urośnięty o 2 cm. Nie mniej rybcia motywująca do tego aby chcieć ją poczuć na końcu zestawu, nad czym muszę jeszcze popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) . Edytowane 7 Maja 2015 przez michcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Dla podgrzania atmosfery powiem, że @Licus dzisiaj wrzuci zdjęcie fajnego zwierzaczka.Tymczasem, na tym samym wypadzie i ja sobie złowiłem tęczaczka.Brzydkiego jak ork z Władcy Pierścieni.Ja nie mierzyłem, ale koledzy rok temu go złowili i miarka wskazywała ok 67-68cm.IMG_1050.jpgIMG_1052.jpgToż to "Czerwony Październik" w tym roku chyba pierwszy raz na kiju. Michcio gratulacje, rzeka jest Ci łaskawa w tym roku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 no no kolego @Licus dołożyłeś pięknie do pieca 62 to juz poważna cyfra zajebiście wybarwiony Samiec i nawet wiem skąd Ogromne Gratulacje !!!! Maj to jednak najpiękniejszy miesiąc na kropeczki , nie ma presji bo większość pstrągarzy kończy bycie pstrągarzem właśnie w maju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Malo w tym roku mam okazje pochodzic za pstrazkiem. Niestety. A kto nie chodzi, ten nie lowi. Wiadomo. Dzis po naprawde intensywnej rundzie prob przechytrzenia udalo sie wypuscic takiego oto samczyka z kategorii 60plus. Rybka zlowiona na Rapale F11, ale podawane bylo wszystko kilka razy po kolei - cala watla zawartosc mojego pudelka.Sie pokazywal. Oplywal. Ogladal....i NIE bral...do czasu. W koncu sie udalo,choc juz planowalem w myslach podejsc go jutro o brzasku. Pewnie uslyszal moje mysli...i stwierdzil, ze juz mnie nie ma Teren ciezki, nadbrzezna dzungla i krzaki. Takze zdjecie na lekkim przykurczu. Ledwie bylo gdzie statyw postawic. Pozdrawiam Guzu 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Piękna sztuka. Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 (edytowane) Guzu jest moc!! Chciałbym powiedzieć przebijam ale mój mniejszy I tak ciągle....ciągle drugi..... Edytowane 9 Maja 2015 przez Wiktor 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Wiktor, nie ma co przebijac . Bo to nie wyscigi. Wazne, ze jest moc! Gratuluje i udanego weekendu Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Panowie kapitalne rybki łowicie gratulacje dla wszystkich ,którzy połowili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Wiktor, nie ma co przebijac . Bo to nie wyscigi. Wazne, ze jest moc! Gratuluje i udanego weekendu GuzuPodziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trouter Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Chłopaki .. pięknie łowicie .. graty. U mnie dzisiaj tez nie było najgorzej: trzy rybki 40+. Jednej minimalnie brakło do 50+ : Obiektyw mi trochę zaparował i spieprzyłem zdjęcie z największą rybą. Dodatkowo gdy "ustawiałem" selfie" świeciło słońce (ryba w tym czasie odpoczywała w podbieraku w wodzie) .. gdy już wszystko było niby cacy .. wyciągnąłem rybkę z wody .. cyknąłem parę razy i wodowanie .. następnie zerknąłem w wyświetlacz i d..a .. troche pr. graficzny uratował sytuację .. jakkolwiek mogło być lepiej. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Chłopaki .. pięknie łowicie .. graty.Bo Ty nie Szacuneczek Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Czo tak nisko temat upadł. Podbijamy! Wojownik tęczy na swojego jiga, uderzył w miejscu gdzie 2 lata temu w sierpniu miałem pięknego 42 cm samczura. Hyhy. Wspomnień czar.Nałowiłem się w ten weekend, ładny jaź, ładny tęczak, teraz z radością mogę usiąść i napić się miodu. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Malo w tym roku mam okazje pochodzic za pstrazkiem. Niestety. A kto nie chodzi, ten nie lowi. Wiadomo. Dzis po naprawde intensywnej rundzie prob przechytrzenia udalo sie wypuscic takiego oto samczyka z kategorii 60plus. Rybka zlowiona na Rapale F11, ale podawane bylo wszystko kilka razy po kolei - cala watla zawartosc mojego pudelka.Sie pokazywal. Oplywal. Ogladal....i NIE bral...do czasu. W koncu sie udalo,choc juz planowalem w myslach podejsc go jutro o brzasku. Pewnie uslyszal moje mysli...i stwierdzil, ze juz mnie nie ma Teren ciezki, nadbrzezna dzungla i krzaki. Takze zdjecie na lekkim przykurczu. Ledwie bylo gdzie statyw postawic. Pozdrawiam Guzu...Daniel, Wictor i inni łowcy - piękne pstrągi.Daniel - gdzie jest bródka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Zgolił bo Hiszpańskie samiczki(pstrągów oczywiście!), wolą gładkie lico. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Dzisiejszy dostawca szczęścia i emocji. Po paru godzinkach bezowocnego nimfowania przychodzi zmęczenie i zwątpienie. Czy coś jeszcze ugryzie? Generalnie i tak jest fajnie spędzać niedzielne przedpołudnie nad rzeczką, ale jakby jeszcze .... O kurczę ! Zbiórka ! Kolejna i jeszcze jedna ale delikatna.Pod parasolem zwisających gałęzi, w miejscu gdzie jest z 30cm wody. Eh maluch na pewno, lecz odpuścić suchą - never !! Parę przepłynięć małego "klinka" bez reakcji. Na pewno spłoszony mało precyzyjnymi podaniami w trudne miejsce. Dwa rzuty na odczepnego i ... jest siedzi !! Z malucha robi się... wymiarowiec... nie to już konkretne 40 !!! Yes yes yes ! Marcin dzięki za szybką i sprawna sesję fotograficzną Ps. Po przyglądnięciu się w domu stwierdzam że toż to przecież "Ogryzek" dwukrotnie złowiony na początku sezonu przez mojego kolegę Czyli : Jeżeli zwracasz wolność fundujesz drugiemu możliwość przeżycia szczęścia i emocji !!! 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Zgolił bo Hiszpańskie samiczki(pstrągów oczywiście!), wolą gładkie lico. ... a na Oder Jam zapuści brodę ala James Hetfield ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Najlepsze rozwiazanie by ukrocic rozmowy o brodkach...to lapac ryby, za ktorymi mozna brodke schowac Majowe pstragowanie (przy 30 stopniach ciepla) to naprawde "spacer w chmurach". Zielsko kolczaste poroslo juz do wysokosci 180- 190 cm. Zaczynam myslec o wedce teleskopowej i chodzeniu dziczymi sciezkami A tu ponizej przyklad, jak mozna sensownie schowac brodke i nie robic offtopow w watku pstragi 2015 Smukly, zloty hakownik slusznych rozmiarow zlapany praktycznie w samo poludnie podczas glebokiego brodzenia - daje choc troche chlodu. 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Tak z ciekawosci Daniel, przy takiej temperaturze powietrza ile stopni ma woda w tych twoich rzeczkach? Zdaje sobie sprawe ze plynie z gor.Potrafi sie mocno nagrzewac w ciagu lata jak sa wysokie temperatury przez dluzszy czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Tak z ciekawosci Daniel, przy takiej temperaturze powietrza ile stopni ma woda w tych twoich rzeczkach? Zdaje sobie sprawe ze plynie z gor.Potrafi sie mocno nagrzewac w ciagu lata jak sa wysokie temperatury przez dluzszy czas? Niestety potrafi. Zdazalo mi sie lowic pod koniec sierpnia w wodzie tak cieplej, ze mialem wrazenie, ze moglem brodzic bez spodniobutow. Ryby wowczas grupuja sie przy kaskadach (tych na szczescie nie brakuje na waskich przelomach).Jak widac, jakos daja rade. Aktualnie, woda jeszcze zimna . Sezon narciarski w Pirenejach skonczyl sie dopiero w weekend majowy...mimo, ze na dworzu juz lato, to w wodzie pory roku przebiegaja inaczej. Tegoroczne trzciny dopiero maja po 30- 40 cm wysokosci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi