Kamil Z. Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 w samo poludnie podczas glebokiego brodzenia - daje choc troche chlodu.I jak to kiedyś słusznie zauważył- "fajnie ściska za jajka" :D A rybka zacna- piękna kufa. Gratulacje! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Niestety potrafi. Zdazalo mi sie lowic pod koniec sierpnia w wodzie tak cieplej, ze mialem wrazenie, ze moglem brodzic bez spodniobutow. Ryby wowczas grupuja sie przy kaskadach (tych na szczescie nie brakuje na waskich przelomach).Jak widac, jakos daja rade. Aktualnie, woda jeszcze zimna . Sezon narciarski w Pirenejach skonczyl sie dopiero w weekend majowy...mimo, ze na dworzu juz lato, to w wodzie pory roku przebiegaja inaczej. Tegoroczne trzciny dopiero maja po 30- 40 cm wysokosci. Zerowanie w takich okresach znacznie spada? czy wlasnie wystarczy znalesc miejsce gdzie sie grupuja pstragi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Zerowanie w takich okresach znacznie spada? czy wlasnie wystarczy znalesc miejsce gdzie sie grupuja pstragi?Roznie to bywa. Jak Z rybami . Natomiast znalezienie i poprawna prezentacja przynety to najtrudniejsze elementy calej tej układanki, jaka jest wedkarstwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Najlepsze rozwiazanie by ukrocic rozmowy o brodkach...to lapac ryby, za ktorymi mozna brodke schowac Majowe pstragowanie (przy 30 stopniach ciepla) to naprawde "spacer w chmurach". Zielsko kolczaste poroslo juz do wysokosci 180- 190 cm. Zaczynam myslec o wedce teleskopowej i chodzeniu dziczymi sciezkami A tu ponizej przyklad, jak mozna sensownie schowac brodke i nie robic offtopow w watku pstragi 2015 Smukly, zloty hakownik slusznych rozmiarow zlapany praktycznie w samo poludnie podczas glebokiego brodzenia - daje choc troche chlodu. ..poprawiam się, nie offtop`uje i śpieszę z kolejnymi gratulacjami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu24 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Niespodzianka łikędowa. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 @Guzu przepiekny Samczur @ Endriu świetna samica taka czorna Gratki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Andrzeju...takich pstrągów nie ma Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 na suchara 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 https://youtu.be/UPrnKe0L6Rw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 piękne ryby Daniel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krupin Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) Poszwendałem się dzisiaj trochę nad rzeką i trafiłem dwie ładne rybki 50 i 51 cm. Obie na jiga prowadzonego z prądem.Zdjęcia jak zwykle byle jakie, ale cóż takie są uroki samotnego pstrągowania, zresztą nie przykładam do tego zbyt wielkiej wagi. Edytowane 15 Maja 2015 przez Krupin 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Piękne rybki , gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 W dobrą sobotę powinno się być na rybach mniej więcej od 4 nad ranem. Ja za to od 7 byłem w robocie. Ale wracając przystanąłem nad pewnym strumyczkiem, i ujrzałem takiego lokatora. Chociaż tyle.... I druga fotka ukazujaca miejscówkę i wielkość siurka. Stał dokładnie w centrum fotki. Wracam tam z wędką. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Prawdziwek Piaskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur43 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Cudowna sprawa,że w takich strumyczkach są takie śliczne ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Musiałeś go podejść do fotki blisko , czy robiona z dużej odległości.Pytam , bo jak to się ma do płochliwości ryby przy takiej szerokości wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Fajny "uciekinier" jak go pare razy skujesz, wycwani sie,pewnie splynie do morza, jak ktos go wczesniej nie zje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Stałem niecałe pół metra od rybki, nad samym brzegiem. Chyba oswojony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) To moje "dzikusy" na suchara z 20 linki blizej nie da sie podejsc, natychmiast woda robi sie "martwa" muszka musi byc 100% real jaka akuratnie "woduje" nie ma zlituj , na nimfe przylow kamieniarka gigant bo 25 cm ;)Mialem jeszcze fajna spasiona 40+ samiczke chcialem zrobic foto, jak zwykle w wodzie ale zaguzdralem sie zanim telefon nastroilem to dala dyla, zlapalem tylko jej ogon pozdrawiam Mario Edytowane 16 Maja 2015 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kon Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 To moje "dzikusy" na suchara z 20 linki blizej nie da sie podejsc, natychmiast woda robi sie "martwa" muszka musi byc 100% real jaka akuratnie "woduje" nie ma zlituj , na nimfe przylow kamieniarka gigant bo 25 cm ;)Mialem jeszcze fajna spasiona 40+ samiczke chcialem zrobic foto, jak zwykle w wodzie ale zaguzdralem sie zanim telefon nastroilem to dala dyla, zlapalem tylko jej ogon pozdrawiam Mario ...kamieniarka czyli kiełb? Dlaczego i w jakim rejonie tak nazywacie? Ale rozmiar słuszny... PzdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 To brzanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kostek Kleń Opublikowano 16 Maja 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 WitamW pierwszym roku pstrągowania myślałem że nic piękniejszego od styczniowego pstrąga 57 mi się nie trafi. Napędzany do działania, aby jednak to odmienić, siedziałem i strugałem wobki a co weekend próbowałem swoich sił z kropkami. Dziś na właśnie wobka własnej konstrukcji pokusił się taki oto grubasek któremu zabrakło paru mm do 66 cm. Hol takiej ryby w wartki nurcie to istna kwintesencja pstrągowania.SprzętowoSt Croix Premier 2,13m 4-10 lb ( z przeceny )Caldia 2500x ( kręci jeszcze tylko dzięki Łukaszowi )i jakaś żyłka 0.18mm 62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Przepiekna ryba @Kostek. Gratuluje Grubasa przez duze G Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepccio Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) Noooooo Kolego @Kostek Kleń, chyba będziesz musiał nicka zmienić, taaaaki rybson!!! Szacunek!! Edytowane 16 Maja 2015 przez pepccio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi