Skocz do zawartości

Lipienie 2015

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze - nie wiem jak wy to robicie że rybki tak ładnie pozują do zdjęć :D . Moje się strasznie wiercą i zrobienie pięknie pozowanej foty jest niemal niemożliwe bez dłuższego "męczenia" rybki na brzegu. A ponieważ zależy mi na tym by uwolniona rybka odpłynęła zdrowa i silna to moje trofea są dużo brzydziej udokumentowane ale cieszą tak samo. Oto jeden z ostatnio złowionych - woda niska i rybki słabo współpracują ale jest nadzieja na zmianę. Stał za zawadą w największym dołku i walnął (dosłownie) w nimfę przy pierwszym przeprowadzeniu. Doskonała kondycja - myślałem w pierwszej chwili że to kropek. 

Pozdrawiam.

post-48552-0-22969600-1441442870_thumb.jpg

Edytowane przez zino1978
  • Like 5

Mater Dei....jakie lipany  :D

Dawniej moja ryba nr.1 obecnie niesmialo zaczynam z powrotem sie z nimi zaprzyjazniac.

Jak narazie jedynie ryby jednoreczne ale radocha jest ze sa  :lol:

Bladziutkie takie,bez kropek  ;)

Ilosciowo jest ok.....obiecuje wieksze...

post-47674-0-68714100-1442179896_thumb.jpg

Edytowane przez Wiktor
  • Like 5

Na Sanie kiedyś kolega Rózgaś dotykał żerujacego lipienia szczytówką :-) ku naszemu zdziwieniu lipasek odskakiwał na centymetry dalej nic sobie z tego nie robiąc połykał bez przerwy jak w transie, hmm mało się coś boją te Kardynały

Edytowane przez niedziel_jig

Niby sie nie boja a czasem pokluc sie nie chca...

Kolego @ pawlikowski - piekne zdjecia - gratki

@stoen regularnie przezywam takie sytuacje jak ty i jest to piorunujaco irytujace, piekne ryby ktore ignoruja cie calkowicie, dopiero jak prawie je nadepniesz odplywaja, na krotko, i nadal zeruja... To nie jest z Ich strony fair!

Edytowane przez ictus

A mnie dziś szczęście dopisało  :) lipki gryzły aż miło, wynik dwucyfrowy. Szkoda tylko że obyło się bez kabanów, kilka sztuk tylko "otarło" o 40 tkę.. Udało mi się też złowić tego samego lipienia co wczoraj  :lol: stał dokładnie w tym samym miejscu i identycznie jak wczoraj powitał mnie "nastroszonym" żagielkiem  :D o tym że to ta sama ryba przekonuje mnie właśnie to nietypowe zachowanie, miejsce w którym go złowiłem, barwy a także wcięcia w płetwie ogonowej..

Kilka fotek dzisiejszych rybek:

281zjur.jpg

2vltmc6.jpg

33dwnrn.jpg

4i21xt.jpg

2vmh45k.jpg

9a6978.jpg

ddjoea.jpg

r2pxg2.jpg

33uvhua.jpg

Podobnie jak Kwaqowi mnie też trafiła się rybka z deformacją płata skrzelowego.. ktoś orientuje się, jakie czynniki wywołują takie defekty?

30mn59d.jpg

yiftg.jpg

Edytowane przez Michał P.
  • Like 16